GFT vs KaDy

Kultaisten kauden ensimmäinen kotipeli päättyi niukkaan tappioon Kampuksen Dynamoa vastaan 1-2 (0-1).

GFT - KaDy 1-2 (0-1)


19:15 0-1 Sarda Llado Santi (Korsunov Sergei), 23:28 0-2 Viada Mane Pol, 35:39 1-2 Antti Arvola (Ville Spangar)

Riemu vs GFT

GFT Riemukas voitto

GFT:n maalivire sai jatkoa Jyväskylässä Riemun vieraana, kun Kultaiset herkuttelivat peräti 0-8-lukemat taululle.

Liikunnan Riemu - GFT 0-8 (0-4)


02:31  Autio (Hosio), 05:39  Marquinhos (Hosio), 06:01  Autio (Hosio), 15:35  Hosio (Marquinhos), 22:39  Hosio (Autio), 23:44  Makowski (Reinikka), 24:44 Arvola (Spangar), 29:15  Saari (Arvola)

Pohjoisen reissu toi 5pistettä 6 pisteteeestä

FC Kemi taopui jatkoajalla ja 1-2 1-1 (1-1)

 

1:34 0-1 Miika Hosio (Panu Autio) 13:47  Hosio 10m ohi 17:32 1-1 Harri Kurkela (Paavo Jokinen) 42:16  1-2 Alysson Faria Soares 6m

Pohjosen reissu alkoi Tervarit voitolla

Ei voi muutasanoa että johan oli peli. Pääasia 3 tärkeätä pistettä matkasi Espooseen. Eka kuti kohti GFT maalia tolppa kolahti, toinen veto ja tervarit johti ajassa 1:06 1-0 . Sitten näytti että GFT menee menojaan. 6:13 Lumivaara teki toisen maalinsa GFT joti 1-3. GFT puolustus nukahti tervarit sai pallon maalin edustalle josta se kimposi GFT pelaajasta omaanmaaliin. pelikellossa 6:23. Sitten alkoi hurlumhei mentiin päästä päähän tilanteita oli kummallakin mutta GFT ei tehnyt paikoista maaleja. Tervarit isti välillä pallon maaliinkin. Oli pelattu 13:00 Evi Mateli taklasi Miika Hosiota varoituksen arvoisesti. Kun Haddouti yritti antaa vaparia Mateli ryntäsi 2 m päähän pallosta, erotuomari siirsi Matelin 5m, sama homma Mateli toistui kolmanneel kerralla Erotuomarilla ei ollut vaihtoehtoja toinen varoitus ja kentältä poisto. Ylivoiman aikana GFT tasoitti pelin 4-4. Johtomaali tuli 17:20 Autio ampui 10m vapaapotkusta 4-5 joka oli puoliaika tulos. Toinen puoliaika ehti vanheta alle minuutin kun Tervarit tasoitti pelin. GFT tiivisti puolustusta ja hyökkäsi terävästi mutta kun pallo ei mene maaliin niin ei mene, 5-6 vetoa ohi tyhjän maalin. Ei saatu edes kannettua palloa maaliin. Ajassa 35:.11 Autio onnistui tekemään voittomaalin. Tervareiden takaa ajoa vaikeutti Rizvanin ottama tyhmä toinen varoitus ja GFT ylivoima peli joka oli tehotonta. Summerin soidessa GFTllä oli taululla yksi maali enemmän kun Tervareilla.

 

Harjoitusotteu GFT vs Zenit

Tiistaina 4.10 Opinäessä pelattiin GFT vs Zenit. GFT pelasi iloista ftsalia. Ei jännitetty turhaan niin kuin liiga avauksessa. GFT aloitti väkevästi vain Zenitin tolpat estivät maalien synnyn. 11 min kohdalla alkoi Arvola Swoh 8 min ja tehot 2+2. Puoliajalla GFT johti 4-1.Toinen erä oli rikkonainen  GFT lle vihellettiin 4 virhettä ja Zenitille 6 .Virheitä olisi voinu viheltää molemmille tuplasti. Välillä pelailtiiin ja GFT kympit Miika Hosio  (10) ja Allysonn Soares (20) tekivät kaks maalia mieheen ja peli päättyi 8-1 GFT voittoon

GFT vs Zenit 8-1 (4-1)

11:13 1-0 Hosio (Arvola) 11:28 2-0 Nazzal (Arvola) 14:54 2-1 Zenit 17:42 3-1 Arvola (Stenholm) 18:50 3-1 Arvola (Stenholm) 27:12 5-1 Soares (Haddouti) 33:05 6-1 Soares (Haddouti) 33:51 7-1 Hosio (Nazzal) 35:26 8-1 Hosio (10m)

GFT:lle avaus tappio

GFT:lle 3-2 tappio kauden avauksessa. Kotijoukkue PP-70 iski voittomaalin 6 sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin, kun GFT haki ratkaisua reikäpaidalla.

PP-70 - GFT 3-2 (1-2)


13:57 1-0 Intala 17:45 1-1 Autio (Hosio) 19:59 1-2 Soares (Autio) 27:40 2-2 Intala (Hovi) 39:54 3-2 Intala

Kausi ennakko

Kultaisten kausiennakko Futsal-Liigan kaudelle 2016-2017

Suomen Futsal-Liiga starttasi jo viikonloppuna neljän ottelun voimin, ja GFT pääsee parketeille uuden liigakauden merkeissä huomenna keskiviikkona Tampereen Tesomalla, jossa isäntänä toimii PP-70. Pallo potkaistaan peliin 19:30.

Ennen uuden kauden kuvioita matkataan kuitenkin vielä viime kauteen. Tammikuussa GFT nosteli upeasti pokaaleja usealla rintamalla, kun U21-joukkue voitti junioreiden sarjan, GFT/Prinsessat naisten Futsal Cupin ja GFT miesten Futsal Cupin. Sunnuntai 24. tammikuuta 2016 painetaan siis peräti kolmen pokaalin paksuisella fontilla seurahistorian sivuille.

GFT sijoittui runkosarjassa lopulta neljänneksi kohdaten puolivälierissä KaDyn, joka kaatui komeasti voitoin 2-0. Välierissä runkosarjan voittaja Sievi Futsal pudotti kultaiset otteluvoitoin 3-1 ja tie vei pronssiotteluun. Pronssimitaleitakaan ei lopulta espoolaisten kaulaan ripustettu, vaan kotikentällään Someron Voima voitti maalilla ja näin sijoituksemme sarjassa oli katkerasti neljäs.

Uusi kausi 2016-2017

Enää ei kuitenkaan katsota menneisyyteen, vaan edessä on Suomen pitkän ja kuuman kesän jälkeinen uusi kausi, joka alkaa historiallisen aikaisin, sillä kalenterissa ei olla vielä ehditty kääntää lokakuutakaan esille. Uusi kausi tuo uusia kujeita ja GFT:n suurin muutoksen tuuli puhaltaa valmennuspuolella, kun usean vuoden ajan valmennuksesta vastannut Ville Sihvonen on vaihtunut Eemeli Jokiseen, joka on toiminut aiemmin Liikunnan Riemun valmentajana. Jokinen bongattiin Opinmäen liikuntahallin käytäviltä suunnittelemasta illan harjoituksia ja ehti kiireidensä ohesta jakamaan muutaman kommentin ennen kauden alkua.

"Pre-seasonilla on ollut ajoittain vähänlaisesti porukkaa treeneissä, mutta suunta on ollut koko ajan parempi. Ollaan käyty vielä aika perusjuttuja läpi, kun rinkiin on tullut sen verran monta uutta peluria. Treenimatsit meni tuloksellisesti hyvin, mutta paljon on vielä petrattavaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa".

Kuten Jokinenkin totesi on pelaajistossa luonnollista muutosta tapahtunut. Viimevuotinen runko on silti pääosin jatkamassa, muutaman pelaajan kanssa ensi kaudesta vielä neuvotellaan. Iso menetys koettiin maalitolppien välissä, kun monivuotinen ykkösmaalivahti ja maajoukkueenkin vakiohahmo Antti Koivumäki siirtyi Romaniaan ammattilaiseksi.

Ovet ovat Espoossa käyneet toki myös sisäänpäin. Maalivahti Sampo Kaukonen siirtyi kultaisiin FC Pallokaloista. Kenttäpelaajista uusina kasvoina GFT:n paidassa nähdään Ilveksestä siirtynyt, liigassa jo monta vuotta pelannut Niko Stenholm, Liikunnan Riemussa aiemmin pelannut Lasse Saari, kovia tehoja U21-sarjassa takonut Samir Haddouti ja GFT/Ytimen maalitykki Antti Arvola.

Pelaajiston ollessa hyvin vahva, on myös tavoitteet asetettu sen mukaan. Joukkueen sisältä tihkuneiden huhujen mukaan tavoitteet ovat hyvin korkealla. Tämän vahvistaa myös Jokinen, "Ei tällä materiaalilla voida lähteä tavoittelemaan muuta kuin mestaruutta, joka myös joukkueen sisällä on asetettu tavoitteeksi".

Ja tämä voittamisen nälkä on näkynyt kauteen valmistavissa otteluissa, kun jokaisessa kolmessa pelissä kultaiset on noussut taka-ajoasemasta erittäin vahvaa selkärankaa osoittaen maali kerrallaan ensin tasoihin ja voittoon. Super Cupin finaalissa Sievi johti jo 5-2, mutta lopulta GFT juhli voittoa 8-6-voitolla. Ilvestä vastaan käväistiin jo 3-0-, ja 5-2-tappiolukemissa , mutta niin vain kultaiset kipusi 8-6-voittoon. Ja viime tiistain kenraaliharjoituksessa PS Villa meni 0-1-johtoon, mutta GFT voitti lopulta 7-1

Keskiviikkona näistä peleistä ei saada mitään apuja, kun matkataan Tampereelle kohtaamaan nuori ja nopea PP-70. Nopealla tahdilla alasarjoista Liigaan asti noussut tamperelaisryhmä on kauden alla suuren haasteen edessä, sillä joukkueen suurimmat tähdet Sergei Korsunov (KaDy) ja Simo Martiskainen (Ilves) ovat siirtyneet punanutuista muualle pelaamaan. Tämä asettaa varmasti suuria haasteita Tampereen suunnalla, tarjoten toki myös valtavan mahdollisuuden muille nousta parrasvaloihin alkavalla kaudella.

"PP-70 on aina ollut täynnä pallon kanssa taitavia pelaajia, jotka kyllä rokottavat, jos annetaan liikaa tilaa. Tälle kaudelle menettivät muutaman tärkeän pelurin, joka saattaa etenkin alkukaudesta näkyä hyökkäyspään tehoissa. Joukkueessamme on melko odottava tunnelma ja siistiä vihdoin päästä pelaamaan tosipelejä!", kerkesi Jokinen vielä huikkaamaan huomisesta vastustajasta fläppitaulunsa ääreltä.

Suomen Futsal-Liiga on nostanut tasoaan joka vuosi, eikä tämäkään vuosi varmasti tee muutosta. Kärkipäähän on helppo veikata GFT:n lisäksi viime vuoden mestaria Sieviä, joka aloittikin kautensa kahdella voitolla, kestomenestyjää Ilvestä, sekä erittäin kovia hankintoja pelaajarintamalla tehnyttä KaDya. Tämän nelikon takana kovilla jalkapalloilijoilla joukkueensa vuoraava SoVo pyrkii toistamaan viime vuoden menestystään, mitalipeleihin hamuaa varmasti myös mielenkiintoisia pelaajia värvännyt Leijona Futsal.

Tervarit, Riemu, FC Kemi, Ruutupaidat, PP-70 ja liigaan tälle kaudelle noussut PJK kamppailevat lopuista pudotuspelipaikoista, joihin siis etenee runkosarjan (22 ottelua) kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan tällä kaudella paras viidestä periaatteella, jossa jatkoonpääsyyn vaaditaan kolme voittoa. Sarjan viimeinen putoaa suoraan Futsal-Ykköseen ja toiseksi viimeiseksi karsii Ykkösessä toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan sarjapaikastaan.

Tälle kaudelle on lanseerattu komea uudistus, kun kaikki Futsal-Liigan striimattavat ottelut löytyvät samasta paikasta, osoitteesta www.futsal-liiga.tv . Keskiviikon ottelu on kotiin jääville GFT-faneille tarjolla sieltä.

GFT/MM

 Kausi ennakoita muualta http://www.kadyfutsal.net/uutiset.html?66642

Harjoitusottelu GFT vs PS Villa

Tiistaina 20.9. 20:00 Opinmäessä oli GFT vieraana Idiv.  PS Villa Hyvinkäältä.  Ottelu alkoi GFT merkeissä, mutta palloa ei saatu Villan maaliin saakka. 18 min kohdalla PS Villa onnistui maalin teossa. GFT maalia saatiin odottaa erän viimeiselle minuutille saakka, sitten niitä tuli kaksin kappalein. Puoliajalla GFT johti 2-1. Toisessa erässä Villalla oli paikkoja, mutta viimeistely oli kesäterässä. GFT latoi viimeisen kympin aikana 5 maalia.

GFT vs PS Villa 7-1(2-1)

18:31 0-1 PS Villa 19:35 1-1 Nazzal (Hosio) 19.53 2-1 Hosio (Rosenberg) 18.31 0-1 PS Villa19.35 1-1 Nazzal (Hosio)
19.53 2-1 Hosio (Rosenberg) 32.51 3-1 Arvola (Atayi) 34.51 4-1 Saari (Arvola) 36.47 5-1 Arvola (Hosio) 39.15 6-1 Nazzal (Rosenberg) 39.40 7-1 Atayi (Haddouti)

 

GFT voitti Ilveksen

Siuntiossa Folksam Arena avajaisotteluna 17.9.2016  oli GFT vs Ilves.  Ilves hallitsi ensimmäistä
pouoliaikaa voittaen sen 0-3. Toisella puoliajalla Ilves johti vielä 30 min kohdalla 2-5. Viisi minuuttia
myöhemmin GFT johti jo peliä 6-5. Viimeiselllä minuutilla GFT.n  johto oli  8-5, ilves teki vielä
loppunumeroiksi 8-6
 GFT – Ilves FS 8-6 (0-3)
10.27 0-1 Rafa (Teittinen) 12.42 0-2 Teittinen (Rafa) 18.48 0-3 Teittinen (Lahtinen) 23.531-3 Arvola (Oksanen)
24.39 1-4 Lintula 28.16 2-4 Hosio (Saari) 29.53 2-5 Ahonen (Lahtinen) 30.50 3-5 Oksanen (Hosio)
31.20 4-5 Oksanen 31.46 5-5 Lumivaara (Hosio) 35.05 6-5 Oksanen 38.06 7-5 Hosio (Lumivaara)
38.36 8-5 Atayi (Reinikka)39.21 8-6 Lintula (Lahtinen)