GFT – Sievi FS 2-3 vm., 2-2 ja., 1-1 (1-1)

GFT – JoSePa 4-1 (3-1)

Futsal-Liigan kauden 2018-2019 7. ja 8. ottelukierros
Lauantai 10.11.2018 ja sunnuntai 11.11.2018, Opinmäki

Naisten täydellisen viikonlopun lisäksi myös GFT:n miehet mittelivät voimiaan kahdesti viikonloppuna. Lauantaina vastassa oli Sievi FS, ja tuosta ottelusta jäi käteen yksi piste ylivieskalaisten napattua voiton rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Sunnuntaina tavoiteltiin paluuta voittokantaan JoSePa:n vieraillessa Opinmäessä. Lopulta kultaiset poistui parketilta kolmen pisteen kera, kun joutsalaisryhmä niistettiin 4-1-luvuin.

Lauantain Sievi FS -ottelu eteni pitkälti GFT:n hallinnassa. Kapealla rosterilla Opinmäkeen saapunut Sievi antoi kultaisten hallita pelivälinettä, iski sen saadessaan tiukasti vastaan ja rokotti kovalla prosentilla. Molemmissa päissä nähtiin muutamia paikkoja ottelun alussa, mutta sekä Antti Koivumäki että Sievin maalivahti Miika Toivola olivat rautaa. Kultaa ja kunniaa saatiin lopulta odotella avauspuoliajan yhdennentoista minuutin loppuhetkille. Maalista vastasi tuttu mies, kun Miika Hosio vapautui maalintekoon Ari Makowskin syötöstä. Läpiajoon viilettänyt Hosio nosti Joman vuorenvarmasti yli vastaan tulleen Toivolan vieden kultaiset johtoon. Maali oli Hosiolle jo kauden kahdeksas.

Sievi nousi ottelussa tasoihin erittäin sieviläiseen tyyliin. Nikola Erceg vahvan laitahaaston seurauksena takatolpalta löytyi Aleksi Kylmälä, joka viimeisteli lukemat 1-1:een. Vielä ennen taukoa Ville Vähäkoitti riisti vahvalla prässipelillään, pääsi maalipaikkaan jonka Toivola selvitti. Pallo pomppasi Makowskille kuin tarjottimelle, mutta lähes maaliviivalla Joma törmäsi Jarmo Junnon päähän, eikä verkko koskaan heilahtanut. Tauolle lukemista 1-1.

Toinen puoliaika oli lauantaina vauhdikkaampaa peliä ja molemmille joukkueille kertyi virheitä tasaiseen tahtiin. Paikkojakin nähtiin, mutta maaliverkot pysyivät koskemattomina molemmissa päissä. Geftin virhetili täyttyi noin neljä ja puoli minuuttia ennen peliajan päättymistä ja kuudes virhe vihellettiin ajassa 37:28. Sievin Junnolle tarjottiin maalipaikkaa kymmenen metrin rangaistuspotkusta, mutta GFT:n luottovahti Koivumäki selvitti rankkarin ja piti voittosaumat edelleen hengissä.

Myös GFT sai erinomaisen mahdollisuuden napata kolme pistettä, kun vain kaksitoista sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Juho Alasuutarille tuomittiin iltapäivän toinen keltainen kortti ja seurauksena ulosajo. Kultaiset sai tilanteesta loistavalta paikalta vapaapotkun, mutta Sievin muuri kesti. Lopulta summeri pärähti soimaan ylivoimasta huolimatta 1-1-tilanteessa ja siirryttiin jatkoajalle.

Alasuutarin ulosajosta seurannutta ylivoimaa jäi myös jatkoajalle. Ylivoimalla GFT jauhoi lopulta johtomaalin. Hosio tarjoili ja Vähäkoitti pääsi niittaamaan Joman peltiin. Sievi nousi vielä tasoihin maalilla, joka oli kuin deja vú vierailijan avausosumasta. Ercegin laitahaasto, kova syöttö maalille ja paikalla jälleen Kylmälä, lukemat 2-2, kun aikaa kellossa oli hieman alle kolme minuuttia. Koivumäen torjuttua viimeisellä minuutilla myös Radik Akhmetkhanovin kymmenen metrin rankkarin, täyttyi jatkoajan peliaika 2-2-tilanteessa ja voittaja ratkaistaisiin Futsal-Liigan uutuusformaatilla, jossa kuuden metrin rangaistuspotkujen sijasta ammutaan kymmenen metrin rankkareita.

Useiden parien jälkeen lopulta Sievin toinen maalivahti Marko Pirilä niittasi ratkaisevan rankkarin verkkoon asti ja Sievi nettosi Espoon vierailultaan kaksi pistettä.

Yleisöä: 82

Sunnuntain isänpäivän spesiaalissa saatiin vierailijoita Joutsasta, liiganousija JoSePan saapuessa kylään. Tiedossa oli, että JoSePa on erittäin sitkeä ja kova vastustaja.

Ottelun alku olikin vierailijan hallintaa, ja viidennellä minuutilla JoSePa aloitti iltapäivän maalinteon. 4:24 pelikellossa, kun Jari Kotimäki iski Otto Piilin syötöstä joutsalaiset shokkijohtoon kahdella yhtä vastaan hyökkäyksestä. Vierailijan ilo ei kuitenkaan ollut pitkäkestoista.

Alle 20 sekuntia Kotimäen 0-1-maalista peli oli jo tasan. Antti Koivumäki rynnisti vastaan pitkää syöttöä ja pelasi Joman Ville Vähäkoitille, joka jatkoi sen edelleen Lasse Saarelle huippusyötöllä. Saari ehti pallolle ennen JoSePan maalivahti Aake Partiota ja tuikkasi pallon nuottaan.

Ja ennen kuin Saaren tasoitusta ehdittiin loppuun asti kuuluttamaan, helähti jälleen vierailijan päädyssä. Jaakko Oksasen vahva prässipelaaminen johti pallonriistoon ja Oksanen painoi päätyyn saakka, jossa Partion torjunnasta pallo kimposi ilmaan, josta tuttuun tyyliinsä aivan omilla korkeuksillaan liidellyt Ari Makowski sai puskettua sen verkkoon. Vain 32 sekuntia JoSePan maalista GFT oli siirtynyt 2-1-johtoon!

Kultaisten johtomaalin jälkeen peli hieman tasoittui, mutta pysyi GFT:n hallinnassa. Partio torjui muutaman laukauksen, mutta ennen jakson puolta väliä hänkin oli voimaton, kun Panu Autio vapautti Miika Hosion pahantekoon. Hosio ajautui Partion ahdistamana pieneen kulmaan, mutta sai käännettyä pallon lähes päätyrajalta uuniin, näin tauolle lähdettiin 3-1-lukemista.

Toinen jakso kului hiljalleen kohti päätöstään kultaisten hallinnassa. Maalipaikkoja molemmat joukkueet loivat silloin tällöin, mutta suurempaa epäselvyyttä ei ollut siitä, kumpi kentällä oli vahvempi joukkue. Pallonhallinta oli vahvasti GFT:lla, mutta helpottavaa 4-1-maalia jouduttiin odottelemaan loppuminuuteille.

JoSePa siirtyi kahden maalin takaa-ajoasemassa ylivoimalle nelisen minuuttia ennen loppua. Kultaisten alivoima toimi tutun tarkasti ja Hosion lukiessa joutsalaisten syötön, pääsi hän siipaisemaan pallon tyhjään rysään ratkaisten ottelun lopullisesti.

4-1-voitolla saldoksi viikonlopusta siis neljä pistettä. Liigaotteluista alkoi kultaisilla pitkä tauko, kun seuraava ottelu on vasta keskiviikkona 12. joulukuuta klo 19:00 Opinmäessä, jossa vierailee Someron Voima.

Yleisöä: 88

Vielä ennen pelitauon alkua GFT aloitti tiistai-iltana mestaruutensa puolustamisen henkiinherätetyssä Futsal Cupissa. Ensimmäisen kierroksen vastustaja GFT/ACR kukistui luvuin 13-0 (6-0). Seuraavan kierroksen vastustaja on GFT/Ydin, ottelun ajankohta selviää myöhemmin.