Akaa Futsal isännöi Kultaisia sunnuntaina

02.01.2021 Off By admin

GFT:n vuosi Miesten Futsal-Liiga alkaa vierasottelulla Akaa Futsalia vastaan. Robin Doyle ennakoi kärkipään kamppailua sekä omaa erilaista kevättä.

GFT pelaa vuoden 2021 ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina, kun se matkustaa Akaa Futsalin vieraaksi Pirkanmaalle. Ennen viikonloppua Kultaiset löytyy sarjataulukosta neljänneltä sijalta kaksi pistettä viidentenä olevan Akaa Futsalin yläpuolelta. Kärkikolmikon joukkueet ovat muutaman pisteen etumatkalla kukin vähintään yhden ottelun enemmän pelanneena.

Kultaiset starttaa uuteen vuoteen allaan neljän matsin voittoputki. Kymmenestä ottelusta kasassa on yhteensä 24 pistettä maalierolla 51-24. Joukkueen syyskauden tehokkaimmat olivat Antti Arvola (13+5) ja Panu Autio (9+8).

Yksi edustusjoukkueeseen tällä kaudella murtautuneista pelaajista on 19-vuotias Robin Doyle. Viime kaudella alle 19-vuotiaiden Suomen mestaruutta voittamassa ollut Doyle on ollut kokoonpanossa kaikissa tämän kauden liigaotteluissa. Hän kokee pääsevänsä koko ajan paremmin sisään liigapeleihin.

“Kausi on sujunut melko hyvin alkukauden tahmeutta huomioimatta. Liiga on tarjonnut haasteita sopeutua kovaan tasoon. Peli kerrallaan oppeja on tullut lisää sekä kentältä että penkiltä. Liigaparketti on alkanut jo tuntumaan kotoisammalta”, Doyle kertoo.

Nyt edessä on varsin erilainen kevät. Doyle ja Valtteri Rainio suuntaavat nimittäin ensi viikolla armeijaan. Tämä tuo luonnollisesti haasteensa futsalin pelaamiseen.

“Maanantaina on lähtö Upinniemeen. Ihan hyvillä mielin sinne lähdetään, vaikka tietysti loppukauden haluaisi olla mukana normaalisti. Tässä vaiheessa vielä vaikea sanoa, miten loppukausi tulee omalta osaltani menemään. Toivottavasti pääsee treenaamaan ja pelaamaan mahdollisimman paljon”, Doyle sanoo.

Kaatuuko Akaa toistamiseen?

GFT ja Akaa Futsal kohtasivat runkosarjan avauskierroksella syyskuussa. Silloin GFT raapi tapahtumarikkaassa ottelussa voiton jatkoajan jälkeen maalein 6-5. Kymmenessä ottelussa yhteensä 22 pistettä kerännyt Akaa taipui joulua edeltäneessä ottelussaan KaDylle, mutta sitä edelsi kolmen voiton putki.

Akaa Futsalilta löytyy laadukkaita pelaajia laajalla rintamalla. Sisäisen pistepörssin kärjessä ovat 14 tehopistettä keränneet maajoukkuepelaaja Petri Grönholm (11+3), pelaajavalmentaja Jovan Stankovic (6+8) sekä kokenut Dusan Milojevic (5+9). Ringistä löytyy useita maajoukkuepelaajia, muun muassa Juhana Jyrkiäinen (3+1), kapteeni Jussi Nyström (9+4) sekä maalivahti Kasper Kangas (3+2).

Akaa on ollut viime vuosina vaikea vastustaja Kultaisille. Edeltävien kausien aikana se on kellistänyt GFT:n kerta toisensa jälkeen, mutta kaksi viimeisintä keskinäistä Kultaiset on onnistunut voittamaan. Doyle uskoo, että voitokkaat otteet saavat jatkoa sunnuntaina.

“Tiukkaa vääntöä se tulee olemaan alusta loppuun. Hyvällä asenteella ja omia vahvuuksia hyödyntäen voitto varmasti irtoaa. Vuosi olisi hyvä saada käyntiin voitolla!”

Ottelu lähetetään suorana lähetyksenä Solidsportissa.

Akaa Futsal – GFT sunnuntaina 3.1. kello 14.00 Toijalan Monitoimihallissa