Akaa Futsal nurin ehjällä esityksellä

29.11.2021 Off By Kim

GFT jatkoi voitokkaita otteitaan Miesten Futsal-Liigassa kaatamalla Akaa Futsalin vieraskentällä maalein 5-0.

GFT nappasi sunnuntaina maukkaan vierasvoiton Akaa Futsalista Miesten Futsal-Liigan kärkipään ottelussa. Akaassa nähtiin tasokas ja viihdyttävä futsalottelu, jossa GFT piti nollan omassa päässä ja onnistui itse viidesti maalinteossa.

Ensimmäisellä jaksolla Akaa Futsal loi maalipaikkoja Kultaisten päätyyn, mutta Antti Koivumäki esitti GFT:n maalilla isoja torjuntoja. Jakson puolivälin jälkeen GFT onnistui upean hyökkäyksen päätteeksi. Henri Alamikkotervo ja Panu Autio alustivat Antti Arvolalle, joka viimeisteli 1-0:aan.

GFT jatkoi tehokkuuttaan toisella puoliskolla. Eetu Kauria upotti ajassa 25.38 vastahyökkäyksestä, ja Autio tulitti hetkeä myöhemmin alakulmaan Kultaisten kolmannen. Lukemat täydentyivät vielä Miika Hosion kahdella osumalla 5-0:aan. Akaa Futsal yritti läpi ottelun rikkoa kuparisen toisessa päässä, mutta GFT puolusti väkevästi, ja Koivumäki piti torjunnoillaan nollan maalillaan päätössummeriin asti.

Koivumäki palkittiin GFT:n parhaana. Tehot 1+1 kerännyt Panu Autio jakoi pelin jälkeen kiitosta koko joukkueelle.

“Hieno voitto vaikeassa vierashallissa. Pelasimme suhteellisen ehjän ottelun, ja koko joukkue onnistui tänään hyvin. Antin superpeli maalilla antoi tietysti tänään meille hyvän perustan kaikelle tekemiselle.”

“Pystyimme olemaan riittävän aktiivisia ja vaarallisia hyökkäyssuuntaan, ja puolustus oli yhtenäistä. Hienoa, että onnistuimme tänään niin hyvin hyökkäyssuunnan transitioissa, mikä ei ole perinteisesti ollut paras pelimme osa-alue. Olen iloinen siitä, miten hienosti koko penkkimme eli tänään pelissä, ja pystyimme puhaltamaan hyvää energiaa toinen toistemme tekemiseen laajalla rintamalla”, Autio kehui.

GFT jatkaa sarjataulukossa kolmannella sijalla. Eroa kärkijoukkue FC Kemiin on neljä pistettä, ja toisena olevaan Akaa Futsaliin kaksi pistettä. GFT:llä on molempiin verrattuna yksi ottelu vähemmän pelattuna. Seuraavan kerran GFT pelaa tulevana lauantaina, kun Opinmäessä vierailee tasapisteissä Kultaisten kanssa oleva Vieska Futsal.

Akaa Futsal – GFT 0-5 (0-1)

0-1 12.31 Arvola (Autio)

0-2 25.38 Kauria (Saari)

0-3 27.58 Autio (Hosio)

0-4 30.26 Hosio (Oras)

0-5 39.42 Hosio