Ansaitut avauspisteet kultaisille

13.10.2018 Off By admin

GFT – Team Vanpa 3-2 (2-1)

GFT:lla oli allaan hyvä treeniviikko ja peliin lähdettiin toiveikkaasti tavoitteena napata avausvoitto sarjanousija Vanpasta, joka oli kuitenkin pelannut lupaavasti ja viimeisimpänä Ilvestä vastaan vain yhden maalin tappio. Espoolaisten kokoonpano valitettavasti kapeni vielä ottelua edeltävänä iltana, kun sairaustapausten vuoksi viime ottelun tapaan Kiia Laine jäi pois. Sairastuvalle liittyi vielä kaveriksi myös Linda Lindqvist, jonka avausottelu antaa siis vielä odottaa. Jalkeille saatiin kuitenkin hyvä nippu ja peliin lähdettiin TahvanainenPeräläKrögerHiukkaD. Tjeder -kokoonpanolla. Pelin alku oli hieman hermoilua ja helpot syötöt saatiin tehtyä vaikeiksi. Pallonhallinta kuitenkin pysyi espoolaisilla, kunnes jo toisen minuutin lopussa Geftin hyvä vastahyökkäys muuttuukin vantaalaisten 2vs1 -vastahyökkäykseksi. Takatolpalle juossut Simula saa tökättyä pallon jo kertaalleen torjuneen Tahvanaisen ohi ja peli 0-1.

Tuula Siren aiheutti jatkuvasti vaaratilanteita Vanpan puolustukselle

Pelin hallinta pysyy silti hyvin espoolaisten käsissä ja maalin synty on useaan otteeseen lähellä. GFT saa toista kymmentä kulmapotkua ja sivurajaa, mutta palloa ei saada verkkoon. Laidalla puurtanut Siren pääsee purjehtimaan koko kentän läpi pallon kanssa, mutta viime hetkillä vanpalaiset saavat tilanteen hoidettua. Lopulta ajassa 17` D. Tjeder vapauttaa syötöllään Hiukan, joka runnoo omaan tapaansa pallon verkkoon ja tilanne 1-1. Pian sama kaksikko on jälleen asialla, mutta tällä kertaa Hiukka syöttää Tjederille, joka pääsee ampumaan vapauttavan 2-1 osuman tauolle mentäessä.

Toiselle puoliajalle lähdettiin samaan tapaan yrittäen puolustaa johtoa, mutta samalla halu tehdä lisää maaleja oli kova. Ensimmäinen tasoitustilanne Vanpalle syntyikin pian, kun GFT lähti ahnaasti hyökkäämän ja pallon menetyksestä meinasi seurata vaarallinen vastahyökkäys.  Vanpalaiset hieman tilanteesta yllättyen hätäilivät ja ampuivat pallon useita metrejä yli maalin, eikä Tahvanainen joutunut venymään totuttuihin huipputorjuntoihin.

Siiri Perälän pommi viuhui ohi maalin

Edellispelissä poissaollut J. Tjeder saa luotua useita hyviä tilanteita vieraiden päähän ja pian sisko D. Tjeder kiittää ja ampuu pallon verkkoon J. Tjederin ollessa maalivahti Huupposen näköesteenä. Samantien Vanpa kuitenkin kuittaa ja tilanne 3-2. GFT ei tästä säikähdä ja peli jatkuu kotijoukkueen komennossa. Pohjalla häärinyt Perälä pääsee useaan otteeseen maalintekosektorille, mutta yhtä useasta pallo jää joko maalivahti Huupposelle tai suuntautuu ohi maalin. Myös Siren saa loistavan paikan, mutta hyvän käännöksen päätteksi veto liukuu pallon mitan verran ohi maalin. Lisäksi Kröger jahtaa osumia nälkäisenä, mutta hän ei vielä saanut nimeään pistetilastoihin.

Vanpan aikalisän myötä GFT valmistautuu pelaamaan alivoimaa, jota ei kuitenkaan tule ja varmoilla otteilla peli hoidetaan ja kolme pistettä jää Opinmäkeen. Geftin parhaana palkittiin D. Tjeder ja vieraiden parhaana ansaitusti maalivahti Huupponen.

Seuraava ottelu Jyväskylässä sarjajumbo Riemua vastaan 27.10.