Derbyvoitto Espooseen!

29.11.2020 Off By admin

HIFK ja GFT tahkosivat tasaisen väännön sunnuntaina päiväottelussa. Pisteet matkasivat derbystä rutiinivoitolla Espooseen lukemin 1-5.

Vaikka lukemat olivatkin 1-5 kamppailun päätteeksi, oli ottelu kokonaisuudessaan melko tasainen. GFT piti enemmän palloa, kun puoletaan HIFK FS tyytyi teräviin ja nopeisiin hyökkäyksiin. GFT loi esimmäisellä jaksolla tukun vaarallisia paikkoja, mutta onnistui vain kerran maalinteossa. Maali syntyi, kun Panu Autio syötti sivupotkusta Jaso Oksaselle, joka tälläsi kovalla voimalla vedon maalille ja matkalla veto otti hieman kimmoketta painuen verkon perukoille. Tästä hieman myöhemmin Oksasen kamppailu päättyi ikävästi loukkaantumiseen, eikä Oksanen enää käynyt kentällä lopun kamppailun aikana. HIFK FS onnistui tasoittamaan ottelun ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla, kun Riku Oras pääsi viimeistelemään komealla vedolla kuuden metrin rangaistuspotkusta tilanteeksi 1-1. GFT:lle aukesi vielä jakson aivan lopussa paikka mennä jälleen johtoon, mutta kokonaisuudessaan vahvan ottelun pelanneen Antti Arvolan kymppimetrinen suuntautui ohi ex-GFT maalivahti Sampo Kaukosen vartoiman kotijoukkueen maalin. Näin ollen taukotilanne oli 1-1.

GFT muutti toiselle jaksolle hieman ketjukoostumuksia ja alkoi vyöryttämään vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille. Kova painostus tuotti vihdoin tulosta toisen jakson puolivälissä, kun Niko Stenholm ohjasi hienosti lähietäisyydeltä Aution antaman syötön maaliin. GFT jatkoi painostusta ja se tuotti muutamaa minuuttia myöhemmin taas tulosta. Tällä kertaa kahdessa ensimmäisessä maalissa syöttän roolissa ollut Autio viimeisteli Arvolan syötöstä lukemiksi 1-3. HIFK otti ottelun lopussa ylivoimapelin käyttöön. Sievi-ottelusta sisuuntunut GFT puolusti kuitenkin erinomaisesti ja pääsi tekemään kaksi lisäosumaa. Ensin Eetu Kauria viimeisteli 1-4 tyhjiin, kun Autio toimi jälleen syöttäjänä. Loppulukemat 1-5 GFT:n parhaaksi palkittu Autio pääsi niittaamaan aivan ottelun lopussa Arvolan mainiosta esityöstä.

Mainion ottelun päätteeksi tehot 2+3 saalistanut Autio kommentoi ottelua seuraavasti:

Millainen peli oli?

”HIFK pelasi hyvin ja laittoi meidät ahtaalle. Saimme toisella puoliajalla kuitenkin kiristettyä ruuvia ja luotua riittävän määrän paikkoja, että voittoa voi pitää ihan oikeutettuna”, Autio pohti. 

Kuinka hyvin GFT onnistui omassa pelisuunnitelmassa?

”Kohtuullisesti. Saimme pidettyä HIFK:n melko hyvin poissa tekopaikoilta. Prässipelimme ei ollut ehkä ihan parasta ja olisimme voineet olla tarkempia viimeistelyssä, mutta pääasiassa pystyimme noudattamaan pelisuunnitelmaa”, Autio kertoo.  

Mitä hyviä asioita pelistä saatiin mukaan?

”Saimme käytettyä laajasti koko rosteria ja nuoret pelaajat Bene Filppu, Valtteri Rainio, Robin Doyle ja Eeli Niemelä pelasivat kaikki erittäin hyvin. Hyvää on tottakai myös kolme pistettä”, Autio kertoo. 

Loppuun vielä kysymys maajoukkueseen liittyen. Millä fiiliksillä kohti MM-karsintaottelua Serbiaa vastaan?

”Luottavaisilla fiiliksillä. Meillä on pitkä useamman vuoden laadukas prosessi takana Mico Marticin kanssa, joka on valmistanut meitä tähän. Tiedämme, mitä meidän pitää parantaa ensimmäisestä osaottelusta ja tiedän, että pystymme prässäämään paremmin ja luomaan pallon kanssa rohkeammin paikkoja myös pitkien hyökkäysten kautta. Erikoistilanteissa pitää niin ikään olla tarkempi ja juonnikkaampi”, Autio päättää.

HIFK FS-GOLDEN FUTSAL TEAM 1-5 (1-1)

Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki

5.21 0-1 Oksanen (Autio)

19.01 1-1 Oras 6m rp. HIFK

29.27 1-2 Stenholm (Autio)

33.14 1-3 Autio (Arvola)

39.21 1-4 Kauria (Autio)

39.56 1-5 Autio (Arvola)

Golden Futsal Teamin ottelut Miesten Futsal Liigassa jatkuvat näillä näkymin seuraavan viikon lauantaina Pirkkalassa, kun vastaan asettuu PJK. 

Vamos GFT!