Ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

11.04.2019 Off By admin

Finaalit käyntiin 2-3 (1-2) voitolla ACE:sta

0-1 Hirvonen (Tjeder)
1-2 Laine (Perälä)
1-3 Hiukka (Perälä)

GFT:n parhaana palkittiin Hirvonen. Maalikooste osoitteesta Huuhkaja.tv.

Espoolaiset nappasivat finaaleiden avausvoiton Tampereelta 2-3 lukemin. Tiukoista lukemista huolimatta ottelu oli varsin espoolaista hallintaa läpi koko ottelun. Ensimmäistä kertaa finaaleihin asti edennyt ACE jätti pallonhallinnan vieraille ja peruutti lähes tulkoon omalle kenttäpuoliskolleen tiiviiseen puolustukseen. Kuitenkin jo muutaman sekunnin pelin jälkeen GFT:n pistekuningatar Tjeder pääsi hyvään maalipaikkaan vedon mennessä kuitenkin ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Hirvonen pääsi laidasta läpi, mutta Tjeder ei aivan kerennyt takatolpalle laittamaan palloa sisään. Ensimmäinen maali oli kuitenkin Hirvosen käsialaa, kun Tjeder onnistuu yhdellä kosketuksellaan siirtämään pallon vasempaan laitaan, josta Hirvonen tyylilleen uskollisena pamautti kovan vedon takayläkulmaan.

ACE tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin GFT:n harhasyötöstä syntyneestä hyökkäyksestä. GFT ei tästä hätkähtänyt, vaan pian Perälä katkoo syötön keskialueella ja lähti nopeaan vastaiskuun, Ropasen kuitenkin onnistuttua venymään matalan vedon eteen, mutta Laine ennättää paluupalloon ensimmäisenä ja lukemat 1-2.

Ennen puoliaikaa kentällä ajoittain esiintynyt Savolainen pelattiin unelmapaikkaan, mutta ACE:n tiiviin muurin läpi pallo ei kuitenkaan päädy maaliin saakka ja näissä lukemissa tauolle.

Toiselle puoliajalle ACE pyrki ajoittain nostamaan prässiään, mutta pallonhallinta vaikeasta alustasta huolimatta säilyi vierailla. Muutamista luokattomista syötöistä syntyneistä tilanteista ACE:lle siunaantuu tilanteet tasoittaa ottelu, mutta GFT:n varma puolustuspelaaminen maalivahti Tahvanaisen johdolla selviää tilanteista. Pian hyvä puolustus osoittaakin merkityksensä, kun ensin Perälä riistää pallon ja lähtee Tjederin kanssa nopeaan vastahyökkäykseen. Tjeder pelaa Perälän läpi ja takatolpalle juossut Hiukka saa rauhassa sijoittaa pallon maaliin ja lukemat 1-3.

ACE:n ylivoima ei aiheuttanut ongelmia GFT:lle, mutta 10 sekuntia ennen summeria pallo ajautuu hieman epäonnisesti GFT:n oman pelaajan kautta maaliin yli ulkona olleen Tahvanaisen.

Ensimmäisestä finaalista siis ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen espoolaisille. Finaalit jatkuvat perjantaina kotiottelulla Opinmäessä kello 19.00. Liput 5/3.

Tervetuloa!