Ensimmäisestä finaalista tappio

09.05.2022 Off By admin

GFT taipui finaalisarjan avausottelussa Jyväskylässä KaDy:lle tuloksella 1-6.

Miesten Futsal-Liigan finaalisarja Kampuksen Dynamon ja GFT:n välillä alkoi sunnuntai-iltana Jyväskylässä. GFT jäi avauspelissä pirteästi pelanneen kotijoukkueen jalkoihin. Dynamo oli läpi ottelun paremmalla jalalla liikkeellä ja päihitti Kultaiset 6-1.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 10 peliminuutin kohdalla ex-GFT Bene Filpun viimeisteltyä alakulmaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Dynamon Jukka Kytölä suuntasi pallon prässinsä päätteeksi GFT:n maaliin. Myös KaDy:n kolmas osuma syntyi hyökkäysalueen riiston jälkeen, tällä kertaa viimeistelijänä Jere Intala. Tauolle siirryttäessä tulostaululla tylysti 3-0.

Toisella puoliskolla piristymisen merkkejä osoittanut GFT sai kuparisen rikki, kun Eetu Kaikkola onnistui ohjaamaan Henri Alamikkotervon toimituksen verkkoon. Tämä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi. Pian Sergei Korsunov laukoi kaukaa vapaapotkusta pallon kimmokkeen kautta maaliin. Ennen loppua vielä Jere Intala ja Mikko Kytölä onnistuivat GFT:n pelatessa lentävällä maalivahdilla. Jyväskylän monitoimitalolla loppulukemat siis KaDy:lle 6-1.

GFT:n valmentaja Miika Mendolin oli luonnollisesti pettynyt ensimmäisen finaalin tulokseen.

“KaDy oli tosi hyvin valmistautunut meitä vastaan. Ovat jälleen kerran virittäneet joukkueen huippuiskuun playoffeihin ja nyt finaaleihin. Meidän pelaamisessa näkyi raskas välieräsarja ja tiivis ottelutahti, ja ei saatu enempää itsestämme irti. Se näkyi tulostaululla, Dynamo oli meitä joka osa-alueella edellä.”

Nyt GFT pääsee lataamaan akkuja lauantaihin saakka. Finaalisarja jatkuu tulevana viikonloppuna kahdella kohtaamisessa Espoossa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa, joten kaikki on finaalisarjassa vielä auki.

“Tällä viikolla opitaan viime matsista ja kehitytään. Palaudutaan myös kovasta ottelutahdista. Viikonloppuna ollaan paljon valmiimpia. Uskotaan, että saadaan sarja käännettyä ja otetaan vielä voittoja KaDy:sta!” Mendolin sanoo.

Toinen finaali pelataan lauantaina kello 19.00 Leppävaaran liikuntahallissa. Kolmas kohtaaminen on ohjelmassa sunnuntaina kello 15.00 Opinmäen liikuntahallissa.

KaDy – GFT 6-1 (3-0)

1-0 9.38 Bene Filppu (Jukka Kytölä)

2-0 13.24 Jukka Kytölä

3-0 14.21 Jere Intala (Jukka Kytölä)

3-1 25.36 Eetu Kaikkola (Henri Alamikkotervo)

4-1 29.59 Jani Korpela (Sergei Korsunov) 

5-1 34.04 Jere Intala

6-1 34.48 Mikko Kytölä (Sergei Korsunov)