FC Halikko vierailee lauantaina Espoossa

15.01.2021 Off By admin

Liigaan täksi kaudeksi noussut FC Halikko haastaa GFT:n Opinmäessä lauantaina.

Naisten Futsal-Liiga jatkuu lauantaina Espoossa GFT:n ja FC Halikon välisellä ottelulla. Joukkueet kohtasivat syksyn aikana jo kahdesti: kauden alla harjoitusottelussa GFT voitti maalein 5-1, lokakuun liigakohtaamisessa Salohallissa pisteet Kultaisille lukemin 6-1.

GFT pelasi edellisen kerran viime lauantaina. Myönteisestä peli-ilmeestä huolimatta voitto karkasi jatkoajalla HIFK:lle. Sitä edelsi vuoden ensimmäisessä ottelussa häviö KaDylle, vuosi 2020 päättyi vierastappioon Ilvekselle. Alla on siis kolme voitotonta ottelua. Niitä edelsi alkukauden seitsemän voiton putki. Sarjataulukossa GFT on tällä hetkellä neljäntenä kahdeksan pistettä kärjen perässä. Kultaisten tehokkain on toistaiseksi ollut ottelusta toiseen tehopinnoja saalistanut Daniela Tjeder (8+8)

FC Halikko on pelannut 11 liigaottelua, joista se on voittanut kaksi. Voitot tulivat loka-marraskuussa, nyt alla on seitsemän tappion putki. Viime viikonloppuna Halikko taisteli Tampereella sarjan kakkosta Ilvestä vastaan, tuloksena lopulta 4-6-tappio. Nuoren joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Olivia Simula (7+1), kapteeni Elli Laaksonen (4+4) ja Laura Lehtonen (3+5). Halikon sijoitus sarjassa on viimeistä edellinen: kasassa on kuusi pistettä ja jumbona olevaan FC OPA:n on eroa neljä pinnaa. Pudotuspelipaikkaan Halikolla on matkaa seitsemän pistettä, kun puolet runkosarjan peleistä on pelaamatta.

Muutama vuosi sitten perustettu Halikon naisten futsaljoukkue pelaa siis ensimmäistä kautta Futsal-Liigassa. Ikärakenteeltaan erittäin nuori joukkue janoaa varmasti tarvittavia lisäpisteitä vähintäänkin sarjapaikan säilyttämiseen. Halikkoa vastaan GFT:n maalia lokakuun liigamatsissa vartioinut Jenni Niemelä muistaa hyvin silloisen pelin. Halikko iski ainoan maalinsa ajassa 0.58, jonka jälkeen GFT vyöryi 6-1-voittoon.

“Silloin alussa nukahdettiin, ja Halikko pääsi rokottamaan. Saatiin kuitenkin peli käännettyä meille aika nopeasti ja päästiin maalien makuun. Itselleni se oli tämän kauden ensimmäinen peli, ja oli hyvä fiilis, kun sai torjuntoja alle ja loppupelin pysyi maali puhtaana.”

Vaikka GFT:llä on tuloksellisesti heikompi jakso käynnissä, löytää Niemelä tekemisestä myönteisiä asioita. HIFK:ta vastaan pelissä oli paljon hyvää, ja sitä on tarkoitus jatkaa lauantaina.

“Vaikka rinki on ollut nyt kapeampi, meidän pelaajanippu on kuitenkin laadukas. Muutama pelaaja on joutunut nyt pelaamaan hieman eri roolia kuin ovat tottuneet, mutta he ovat pystyneet omaksumaan hyvin sen hetkisen roolinsa kentällä ja mukautumaan peliin sen mukaisesti. Viime peli HIFK:ta vastaan oli tappiosta huolimatta pelillisesti juuri sitä meidän omaa peliä, jolla saadaan paikkoja luotua ja pidettyä pelitempoa yllä.”

“Jatketaan lauantaina siitä, mihin viime pelissä jäätiin. Haetaan pisteet pelaamalla meidän omaa peliä ja pitämällä pallonhallinta. Pyritään hyödyntämään maalipaikat nyt tehokkaammalla prosentilla ja pidetään oma maali puhtaana.”

GFT ja FC Halikko kohtaavat lauantaina klo 15.00 Opinmäen liikuntahallissa. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata Solidsportin välityksellä.

GFT – FC Halikko lauantaina 16.1. kello 15.00