Finaalipaikka ratkaistaan keskiviikkona Kemissä

02.05.2022 Off By admin

GFT ja FC Kemi jatkoivat viikonloppuna tasaista ja tasokasta välieräsarjaansa. Kemi onnistui voittamaan lauantaina 4-3, mutta sunnuntaina GFT tasasi otteluvoitot jatkoaikavoiton myötä.

GFT:n ja FC Kemin välinen välieräsarja on muodostunut tasaiseksi ja värikkääksi mittelöksi finaalipaikasta. Viikon takaisten otteluiden jälkeen Espoon viikonloppuun lähdettiin voittojen ollessa tasan 1-1. Myös nyt Opinmäessä kumpikin onnistui voittamaan kertaalleen, joten voitot välieräsarjassa ovat kutkuttavasti tasan 2-2. Finaalipaikkaan vaadittava kolmas voitto on jaossa heti keskiviikkona Kemissä. Keskiviikon ottelun voittaja tulee kohtaamaan finaalisarjassa Kampuksen Dynamon.

Menneenä viikonloppuna Opinmäessä nähtiin siis kaksi hienoa futsal-matsia. Lauantain ottelussa Kemi karkasi 2-0-johtoon, mutta GFT kiri toisella jaksolla tasoihin. Kemi kuittasi tämän nopeasti ja pääsi uudestaan kahden maalin karkumatkalle, eikä GFT:n kiri ei tuottanut kuin yhden osuman. Lauantaina lopputulos Kultaisten kannalta karvas 3-4.

Lauantain tuloksen myötä GFT oli vuorokautta myöhemmin Opinmäen parketilla selkä seinää vasten. Kemillä oli voitolla mahdollisuus varmistaa finaalipaikka, mutta GFT osoitti vappupäivänä runsaslukuisen kotiyleisön edessä sitkeyttään. Kuumatunteisessa ottelussa GFT johti avausjakson jälkeen 2-1, mutta 34 sekuntia ennen toisen jakson päätössummeria Kemi onnistui tasoittamaan. GFT kokosi kuitenkin rivinsä mainiosti ja onnistui jatkoajalla kahdesti maalinteossa – palkintona 4-2-voitto.

Lauantaina GFT:n parhaana palkittu ja sunnuntain voittomaalin viimeistellyt Lasse Saari nautti viikonlopun välieräotteluista ja kehui joukkueensa venymiskykyä kotikentällä.

“Oli upeita pleijarivääntöjä! Nautinnollista pelata ja huomata, miten koko rosteri pystyy antamaan parastaan kauden tärkeimmissä peleissä. Oras, Sipilä, Stenholm, Mikkonen, Niemelä, oikeastaan ihan koko joukkue… kevään poikia!”

GFT on esittänyt kevään mittaan nousujohteisia otteita. Samalla Saari tiedostaa, että petrattavaa yhä riittää.

“Parannettavaa on vielä paljon, täysin tyytyväisiä omaan peliimme ei olla. Nousujohteisuus ja jatkuva kehittäminen pelin sisällä ja niiden välillä on tärkeintä. Siinä ollaan onnistuttu kohtuullisesti.”

Viides välierä pelataan vain kahden välipäivän jälkeen jo keskiviikkona. Se pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen Kemin kotiparketilla pohjoisessa. Lähtökohdat keskiviikon trilleriin ovat enemmän kuin kutkuttavat – voittaja etenee finaaleihin, häviäjä jää pronssiotteluun.

“Vesi kielellä odotetaan peliä, joka muistetaan varmasti pitkään. Keskittymiskyky, kärsivällisyys ja omien vahvuuksien hyödyntäminen ovat avainasioita voittoon”, Saari ennakoi.

FC Kemin ja GFT:n viides ja ratkaiseva välierä pelataan Kemin Tervahallissa keskiviikkona kello 18.30. Kiihkeä ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelussa.

FC Kemi – GFT keskiviikkona kello 18.30