Final Fourin hyvä vire jatkui

23.02.2019 Off By admin

Ylöjärven Ilves kaatui lukemin 6-1 (2-1) Espoossa.

GFT vankisti asemiaan sarjakakkosena, kun runkosarjaa on enää kolme ottelua pelaamatta. Lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, kun joukkue oli kärsinyt kovasta kuumeesta ja pienistä vammoista Cup-viikonlopun jäljiltä. Jalkeille saatiin kuitenkin tarpeeksi pelaajia ja ottelun lopputulos ei selityksiä kaipaa; espoolaiset olivat vahvempia koko 40 minuuttisen.

Tjeder nousi liigan pistepörssin kärkeen

Ottelu eteni GFT:n komennossa, mutta ensimmäistä maalia saatiin odotella. Lopulta Talvelan syöttö tavoitti Tjederin, joka pääsi laittamaan lukemat 1-0. Seuraava maali syntyi, kun Tjeder tiputti pallon jälleen maajoukkueen varasijalle nimetylle Perälälle, joka Tjederin mieliksi ja joukkueen onneksi onnistui tällä kertaa vedossaan, joka upposi tarkasti takakulmaan. YIlves pyrki kuitenkin takaisin peliin kaventamalla ottelun GFT:n oman pelaajan kautta 2-1. Näissä lukemissa myös tauolle.

GFT piti ottelun omissa käsissään ja pallo pyöri Geftin tuttua nollaneljää hyökkäyspäässä koko puoliajan. Kolmas maali syntyi, kun Tjeder pelasi pallon maalin eteen juosseelle Perälälle, jonka veto kimposi YIlves-vahti Viitasesta takaisin Perälälle, joka ujutti pallon toisella yrityksellä maalin perukoille. Neljäs maali merkattiin tällä kertaa juuri maajoukkuekutsun saaneen Hiukan nimiin, kun omalta puolelta sivurajasta käynnistetty tilanne tavoittaa Hiukan, joka ei maalipaikoissa erehdy. Tjeder kirjautti itselleen jo kolmannen syötön tähän otteluun. Vain minuutti myöhemmin Perälä pyörähtää oikeassa kulmassa ja saa syötettyä pallon kolmen pelaajan ohi Tjederille, joka nostaa lukemat jo 5-1. Yilves pyrki lopussa hakemaan kavennusta ylivoimalla, mutta ylivoimaan ei kunnolla saada mahdollisuutta pallonhallinnan pysyessä kotijoukkueella.

Talvelalle ensimmäisen tehopiste GFT:ssä

Lopulta Perälä niittaa loppulukemat 6-1, kun koko nelikko Perälä-Hiukka-Savolainen-Tjeder syöttelevät kentän läpi, ja Tjeder tarjoilee ylös juosseelle Perälälle ja kapteenin hattutemppu on valmis ja Tjeder itse nousee 2+4 tehojensa ansiosta liigan pistepörssin kärkeen. Myös ottelun parhaana palkittu Perälä nousee tilastoissa jo 13. tasapisteisiin yhä vain maaliputkeaan jatkavan Hiukan kanssa.

Seuraavana matkataan Tornioon FTK:n vieraaksi ensi viikonloppuna. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 16.3. kello 13.15, kun vieraaksi saapuu aivan kannoilla oleva ACE Tampereelta.