GFT derbyvoittoon Opinmäessä

14.01.2021 Off By admin

Runkosarjan toinen pääkaupunkiseudun derby pelattiin torstai-iltana. GFT piti pisteet Espoossa kaatamalla HIFK:n maalein 4-3.

GFT jatkoi voitokkaita otteitaan Miesten Futsal-Liigassa päihittämällä paikalliskilpailija HIFK:n Opinmäessä torstaina. Kultaiset oli pitkään niskan päällä vauhdikkaassa ja fyysisessä ottelussa, mutta HIFK taisteli pisteitä ahnaasti loppuun asti. Lopulta derbyvoitto jäi Espooseen maalein 4-3.

GFT aloitti ottelun terävästi. Pelikellossa oli vain 28 sekuntia, kun Ari Makowski laukoi tulisesti noin 15 metristä vasempaan alakulmaan Lasse Saaren sivupotkun jälkeen. Pari minuuttia myöhemmin GFT:n nopea hyökkäys palkittiin, kun Bene Filpun syötön jälkeen Eetu Kaurian laukaus pienestä kulmasta löysi tiensä maalivahdin käsien kautta sisään.

Vaikka Kultaiset loivat ensimmäisen kympin aikana useita maalipaikkoja, nähtiin seuraava osuma toisessa päässä. HIFK pääsi kaventamaan seitsemän minuutin kohdalla, kun GFT:n puolustusalueelle avautui reilusti tilaa. Hassan Yaghoubi niittasi vieraiden ensimmäisen Leo Rautiaisen syötöstä.

Jakson loppupuoliskolla huippuluokan maalipaikat olivat alkua tiukemmassa. Aivan viime sekunneilla GFT:lle rakentui vielä iso mahdollisuus. Jerry Sipilä tarjoili sivurajalta poikittaissyötön takatolpalle liikkuneelle Tom Korolaiselle, jonka jatko osui kuitenkin tolppaan. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toiselle jaksolla peli jatkui vauhdikkana ja fyysisenä. Ensimmäiseen viiteen minuuttiin parhaat maalipaikat olivat kuitenkin kortilla. Jakson lähestyessä puoliväliä HIFK onnistui tasoittamaan. GFT:n pallonmenetyksen jälkeen maalinedustalle syntyi kolmella kahta vastaan tilanne. Ensin Rautiaisen laukaus osui tolppaan, mutta jatkotilanteesta Jose Ikonen viimeisteli tasoitusmaalin Riku Oraksen syötöstä.

Tasoitusmaalin jälkeen GFT loi useita paikkoja HIFK:n maalille. Paine palkittiin jakson puolivälissä hyökkäysalueen riiston jälkeen. Saari syötti Timo Mikkoselle, joka laukoi Kultaiset takaisin johtoon. Maalipaikat useita torjuntoja napsineen Sampo Kaukosen vartioimalla IFK-maalilla jatkuivat. Seuraava osuma syntyi, kun pelikellossa oli 33.37. Saari teki hienon esityön Makowskille, joka viimeisteli varmuudella. Saarelle kolmas syöttöpinna, Makowskille toinen maali ja GFT 4-2-johtoon.

HIFK aloitti viitisen minuuttia ennen loppua ylivoimapyörityksen. GFT puolusti mainiosti, eikä HIFK löytänyt helpolla tilaa maalintekoon. Parhaat paikat rakentuivat aivan loppusekuinnella, ja kavennusmaali syntyi yhdeksän sekuntia ennen summeria. Oraksen laukaus jäi pomppimaan maalin eteen, ja Oskar Lindberg tuikkasi kavennuksen. Tämä jäi viimeiseksi maaliksi, joten derbyvoitto maalein 4-3 Kultaisille.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Riku Oras (0+2). Kultaisilta palkittiin kolme maalia syöttänyt Lasse Saari. Kaksi maalia viimeistellyt Ari Makowski summasi peliä seuraavasti.

“Ottelun alku oli meiltä tosi hyvä. Pystyttiin luomaan paikkoja varsinkin alussa, mutta myös koko ottelun aikana. Oltaisi voitu paremmalla viimeistelyllä naulata useampikin kihaus, mutta respectit myös maalivahti Kaukosen suuntaan hyvistä torjunnoista. Toisen puoliajan alku oli sitten tosi vaikea ja päästettiin kaveri tasoihin. Onneksi saatiin kuitattua se aika nopeasti.”

“Pelisuunnitelmasssa onnistuttiin muutamia heikompia hetkiä lukuunottamatta mielestäni hyvin. HIFK sai tehtyä ajoittain meidän pelin vaikeaksi agressiivisemmalla prässillä, eikä oikein saatu hyödynnettyä maalivahtimme nousuja tänään niin hyvin mitä yleensä. He myös tulivat vahvasti toiselle puoliajalle. Tämän päivän peli ei missään nimessä ollut helppo. Tärkeintä on, että saatiin raavittua tarvittavat maalit ja kolme pistettä taulukkoon.”

GFT jatkaa Futsal-Liigan kärkipaikalla. 15 ottelusta kasassa on nyt 37 pistettä. Yhdeksästä edellisestä ottelusta Kultaiset on voittanut kahdeksan. Sarjan kärkipaikka ja alkuvuoden onnistunut viiden ottelun rutistus 12 päivään lämmittävät kapteeni Makowskia.

“Tottakai täytyy olla tyytyväinen siihen, että ollaan sarjan kärkipaikalla tällä hetkellä. Ilahduttavaa on myös se, että napattiin 13 pistettä alkuvuoden “härkäviikkojen” viidestä ottelusta. Vaikka jokaisessa pelissä oli muutamia pelaajia sivussa, niin pelin taso pysyi pääosin tosi hyvänä. Tämä on todella hyvä signaali ringin leveydestä.”

Seuraavan kerran GFT pelaa reilun viikon kuluttua. Silloin tuplaviikonloppuna on edessä vierasottelut Sieviä ja JoSePaa vastaan.

GFT – HIFK FS 4-3 (2-1)

1-0 0.28 Ari Makowski (Lasse Saari)

2-0 2.44 Eetu Kauria (Bene Filppu)

2-1 7.52 Hassan Yaghoubi (Leo Rautiainen)

2-2 28.03 Jose Ikonen (Riku Oras)

3-2 30.12 Timo Mikkonen (Lasse Saari)

4-2 33.37 Ari Makowski (Lasse Saari)

4-3 39.51 Oskar Lindberg (Riku Oras)