GFT haki komean 6-3 -vierasvoiton Kemistä!

28.10.2017 Off By admin

Jo ennen kukonlaulua starttasi GFT:n kapea, mutta iskukykyinen joukkio kohti kauden pisintä vieraskohdetta – Kemiä.
Pitkästä bussimatkasta huolimatta GFT oli heti minuutista yksi varsin raikkaalla jalalla liikkeellä ja peli oli hyvin kontrollissa. Kemin pienessä hallissa tilanteita tuli molempiin päihin, mutta kemiläiset saatiin pidettyä pahimmilta maalintekosektoreilta. Puoliajan ainoasta maalista vastasi vahvasti läpi ottelun pelannut Jaakko Oksanen.
Toisen jakson alkuun tultiin jopa vieläkin pirteämmin ja pikavauhdilla Korolainen, Autio ja Makowski lihottivat maalisaldon neljään. 0-4-maalin jälkeen FC Kemi otti aikalisän ja lähti pyörittämään ylivoimapeliä. Tämä sekoitti hetkeksi kultaisten pakkaa ja pikaisesti johtoasema suli puoleen.
Tiukassa tilanteessa esiin nousi nuori Jaakko Oksanen. Hyvä pallonhallinta ja lopulta viimeistely, tyhjänä ammottavaan Kemi-nuottaan. Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että laukaus olisi saattanut mennä ohi ilman Kemin puolustuksen katkoyritystä.
Kotijoukkue keräsi 3-5-tilanteessa lyhyessä ajassa kaksi ulosajoon oikeuttanutta keltaista korttia, joiden seurauksena GFT olisi päässyt pelaamaan ylivoimaan neljällä kahta vastaan. Kemiläisten rikkeiden ollessa täynnä, pääsi Ari Makowski iskemään kymmenen metrin vapaapotkusta lukemat 3-6:een, eikä näin kahden miehen ylivoimaa nähty.
Yhden miehen ylivoimalla hyvistä paikoista ei lisämaaleja syntynyt, mutta lopun alivoimapelaaminen toimi sen verran vahvasti, ettei lisäosumia Kemin tunteikkaassa iltapäivässä nähty ja GFT pääsi bussimatkalle kolmen arvokkaan pisteen kera, pisteiden arvo näkyy kuvassa kahden maalin miesten Oksasen (vas.) ja Makowskin kasvoilta.
Ottelukooste : https://www.lapinkansa.fi/videot/fc-kemi-gft-28-10-2017/5E6DC0ED
Pelit jatkuvat ensi lauantaina Tesomalla PP-70:n vieraana. Seuraavat kotiottelut pelataan 11. ja 12. marraskuuta, kun Sievi FS ja Ruutupaidat.