GFT ja Akaa iskevät yhteen sunnuntaina

17.04.2021 Off By admin

GFT aloittaa puolivälierätaistot Akaa Futsalia vastaan sunnuntaina Espoossa.

Miesten Futsal-Liigan pudotuspelit starttaavat lauantaina kolmella ottelulla, mutta GFT on tulessa ensimmäisen kerran sunnuntaina. Puolivälieräsarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Opinmäkeen saapuu runkosarjassa pykälän Kultaisten yläpuolelle sijoittunut Akaa Futsal.

Kuluva viikko on ollut suomalaiselle futsalille erityinen, kun miesten maajoukkue varmisti tiistaina ensimmäistä kertaa paikan EM-kisoihin kaadettuaan Belgian karsintojen päätöspelissä Vantaalla. Kultaisista kisapaikkaa oli varmistamassa joukkuetta kipparoinut ja voittomaalin iskenyt Panu Autio.

Nyt katseet on käännetty tiukasti Futsal-Liigan huipennukseen. Kultaisille kolme viikkoa sitten päättyneen runkosarjan loppu oli vaikea, sillä kahdeksasta viimeisestä pelistä kuusi päättyi tappioon. Ryhmä oli talvella ajoittain sarjan kärkipaikalla, mutta helmi-maaliskuun tappiot kärkipään joukkueille tiputti joukkueen viidenneksi.

Puolivälierävastustaja Akaa sijoittui runkosarjassa GFT:n edellä neljänneksi päätettyään runkosarjan huimaan kymmenen matsin voittoputkeen. Yhteensä joukkue latoi 26 ottelussa peräti 150 maalia – ainoastaan ToPV heilutti maaliverkkoja useammin. Akaalta löytyy tukku vaarallisia maajoukkueestakin tuttuja nimiä, kuten Aution tapaan tiistain historiallisessa Belgia-voitossa maalannut Juhana Jyrkiäinen. Laajalla rintamalla maaleja iskeneen ryhmän tehokkain oli runkosarjassa Jussi Nyström (26+17), pisteitä rohmusi myös muun muassa Petri Grönholm (19+14). Akaan maalia vartioi niin ikään maajoukkueen matkassa ollut Kasper Kangas.

Vaikka GFT oli runkosarjan lopussa vaikeuksissa sarjan kärkijengejä vastaan, on Akaa-matseista tällä kaudella vahva niskalenkki. Syyskuun avauskierroksella GFT kaatoi Akaan jatkoajan jälkeen Espoossa ja tammikuussa Kultaiset haki täydet kolme pistettä vieraskohtaamisesta. Tätä saldoa joukkue lähtee jatkamaan sunnuntain puolivälierätaistossa Opinmäessä.

Pudotuspelisarjat pelataan tänä keväänä typistettynä, eli välieräpaikkaan vaaditaan vain kaksi voittoa. Ottelusarja starttaa sunnuntaina Espoossa, toinen ja mahdollinen kolmas kohtaaminen pelataan viikon päästä Akaalla. 

Sunnuntain avauskohtaaminen pelataan Opinmäessä tyhjille katsomoille, mutta suora lähetys on katsottavissa Solidsportissa. Matsi potkaistaan käyntiin kello 16.00!

GFT – Akaa Futsal sunnuntaina 18.4. klo 16.00