GFT ja KaDy ratkovat Suomen mestaruuden

07.05.2022 Off By admin

Miesten Futsal-Liigan finaalisarja alkaa sunnuntaina Jyväskylässä.

Espoossa pelataan tänä keväänä Miesten Futsal-Liigan finaaleja ensimmäisen kerran yhdeksään vuoteen, kun GFT selvitti tiensä finaaleihin päihittämällä välieräsarjassa runkosarjan voittaneen FC Kemin. Finaalisarja alkaa sunnuntaina Jyväskylässä ja jatkuu viikkoa myöhemmin kahdella kohtaamisella Espoossa. Mahdollinen neljäs ja viides kohtaaminen pelataan jälleen Jyväskylässä. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

GFT:n ja FC Kemin välieräsarjasta muodostui huima jännitysnäytelmä, ja ratkaisu nähtiin vasta keskiviikkona Kemissä pelatussa viidennessä välierässä. GFT taisteli pohjoisessa 1-0-voiton ja eteni finaalisarjaan ensimmäistä kertaa sitten kevään 2013. Kultaisten Riku Oras kävi finaalien alla vielä läpi tapahtumarikasta välieräsarjaa.

“Lähdimme välieriin selkeänä altavastaajana, sillä Kemistä löytyy koko liigan parhaat ja taitavimmat yksilöt. Viimeistään ottelusarjan ensimmäinen voitto vieraskentällä osoitti meille, että Kemin tiputtaminen on mahdollista. Mielestäni ottelusarja ratkesi siihen, että pystyimme kehittymään sarjan aikana ja opimme tylsyttämään vihollisen terävimmät aseet. Vastaavasti Kemi ei onnistunut lisäämään uusia elementtejä peliinsä sarjan aikana.”

“Ottelusarjan voitto on ennen kaikkea osoitus siitä, että yhtenäinen ja taisteleva joukkue pystyy kaatamaan paperilla nimekkäämpiä nippuja pitkässä ottelusarjassa. Kasvoimme paljon ottelusarjan aikana ja etenkin pitkät Kemin reissut voittojen kera hitsasivat jengiä hyvin yhteen.“

Finaalipaikka ei ole ollut GFT:lle joka vuotista herkkua, joten kautta voi jo nyt pitää onnistuneena. Oras kuitenkin korostaa, että matka on yhä kesken. Vain kaksi ottelua runkosarjassa hävinneen Kemin pudottaminen osoitti, mihin Kultaiset parhaimmillaan pystyy.

“Mitään ei ole vielä voitettu, joten katseet siirrettiin nopeasti Kemistä kohti Jyväskylää ja kultajahtia. Finaaleissa meidän ei tarvitse jännittää, sillä olemme osoittaneet kauden aikana, että pystymme voittamaan kenet tahansa. Joukkue on erittäin latautunut, luottavainen ja valmis finaaleihin. Vaikka onnistuimme voittamaan Kemin keskiviikkona, moni pelaaja oli pettynyt omaan pelaamiseensa etenkin viimeisessä pelissä, joten jokainen pelaaja lähtee varmasti nälkäisenä näyttämään omaa osaamistaan.”

Finaaleissa vastaan asettuu välierissä Akaa Futsalin voitoin 3-1 pudottanut hallitseva Suomen mestari Kampuksen Dynamo. Runkosarjassa GFT onnistui jo päihittämään Dynamon vieraissa rankkareilla ja kotona maalein 3-0. KaDyn joukkueesta löytyy kuitenkin rutkasti taitoa ja kokemusta ratkaisupeleistä. GFT on siis jälleen uuden ja suuren haasteen edessä.

“Olemme onnistuneet kaatamaan KaDy:n jo kahdesti tällä kaudella, joten lähdemme hakemaan kultaan tarvittavia kolmea voittoa luottavaisin mielin. Vaikka ottelusarja Kemiä vastaa päättyi voitokkaasti, omassa pelissämme on vielä valtavasti varaa kehittää. KaDy on ehdottomasti ennakkosuosikki tähänkin sarjaan, mutta silti KaDy sopii meille hyvin pelillisesti ja meillä on kaikki avaimet sarjan voittoon”, Oras pohtii.

“Jyväskylästä lähdemme hakemaan sunnuntaina ensimmäistä ryöstöä tiellä kohti unelmaa, jotta saadaan ennennäkemätön hurmos päälle kotimatseihin Espooseen!”

Finaalisarjan avausottelu pelataan sunnuntaina Jyväskylän monitoimitalossa kello 19.30. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ – palvelussa.

FInaalisarjan ohjelma:

su 8.5. KaDy – GFT klo 19.30

la 14.5. GFT – KaDy klo 19.00, Leppävaaran urheilutalo

su 15.5. GFT – KaDy klo 15.00, Opinmäen liikuntahalli

la 21.5. KaDy – GFT klo 18.00 (tarvittaessa)

su 22.5. KaDy . GFT klo 16.00 (tarvittaessa)