GFT lauantaina Nokian vieraaksi

26.11.2021 Off By Kim

GFT:n kausi Naisten Futsal-Liigassa on lähtenyt mukavasti liikkeelle.

GFT:n kausi Naisten Futsal-Liigassa on hyvässä vauhdissa, ja Kultaiset löytyy seitsemän ottelun jälkeen sarjataulukon neljänneltä sijalta. Rikkonaisen kauden alun jälkeen viidestä viimeisestä pelistä GFT on voittanut neljä. Kaksi viikkoa sitten irtosi murskavoitto Torniossa, ja viime viikonloppuna Ylöjärven Ilves kaatui Opinmäessä 6-2.

Kultaisten joukkueessa tapahtui paljon muutoksia tälle kaudelle. Päävalmentaja Petri Kettunen on tyytyväinen siihen, miten tekeminen uudistuneella joukkueella on lähtenyt käyntiin.

“Tämä on ollut kuin uusi alku. Viime kauteen verrattuna paljon kokemusta lähti pois ja porukka uusiutui, vaikkakin myös vanhaa verta tuli takaisin. Kolmeen ensimmäiseen peliin oli vielä vajausta kokoonpanossa. Nyt kun tilanne on normalisoitunut, niin onhan meillä huikea nippu kasassa!”

“Pelillisesti on tuotu paljon uusia juttuja, ja tarkoitus on kehittää peliä kohti kevättä. Meillä on uutta porukkaa mukana ja työsarkaa riittää. Meidän tekeminen ja taktisen osaamisen kehittyminen on kuitenkin tosi hyvällä mallilla. Veikkaan, tai siis tiedän, että ollaan aika kova joukkue keväällä.”

Valmennukseen täksi kaudeksi liittyneen Johannes Axerudin pelillinen anti on ollut joukkueelle suuri.

“Johannes tuli vastaamaan erityisesti taktisesta puolesta. Hänelle on annettu valtaa muokata ja opettaa peliä siltä osin. Ajattelemme toki pelistä paljon samalla tavalla. Hänen merkityksensä on meille ihan valtava juttu”, Kettunen kertoo.

Lauantaina on edessä jo kauden viides vierasreissu, kun vastaan asettuu sarjanousija FC Nokia. Nokian alkukausi on ollut haastava. Kauden toisessa pelissä kaatui FTK-Tornio, mutta muuten kasassa on kuusi tappiota. Neljä viimeisintä peliä on päättynyt yhden maalin tappioihin, joista yksi rankkarikisassa.

“Nousijajoukkue vastassa, aika haastavan startin ovat saaneet kaudelle. Varmasti tiedostavat liigan tason ja haasteet. Meidän ainoa tavoite on hakea sieltä lauantaina kolme pistettä”, Kettunen kiteyttää.

FC Nokia – GFT lauantaina 27.11. klo 13.00