GFT matkustaa akatemiansa vieraaksi Jyväskylään

16.11.2017 Off By admin
Pelaajaliikenne Liikunnan Riemusta Geftiin on ollut vauhdikasta viimeisimmät kaudet. Jo viime kaudelle päävalmentaja Eemeli Jokinen ja Lasse Saari vaihtoivat mustaturkoosin värin mustakultaiseen ja tälle kaudelle Tom Korolainen ja Ville Vähäkoitti seurasivat hyväksi todettua pelaajapolkua.

GFT reissaa lauantaina juurikin Riemun vieraaksi ja istahdimme alas uusimpien ex-riemulaistemme, Korolaisen ja Vähäkoitin kanssa analysoimaan viikonlopun koitosta.
"Lauantain peli on kutkutellut mielessä jo pitkän aikaa. Upeeta päästä kohtaamaan kaverit, joiden kanssa elettiin paitana ja peppuna usean vuoden ajan. Kentällä pääsee vääntämään tosi hyviä ystäviä vastaan, niin mikä sen hienompaa oikeastaan onkaan?", Korolainen aloittaa.
Myös Vähäkoitti on samoilla linjoilla kysyttäessä lauantaisesta ottelusta.
"Paljon tunteita se ottelu herättää ja varmaan pitkästä aikaa peli, jota jännittää etukäteen. Vastassa on ei vaan vanhoja pelikavereita, vaan hyviä ystäviä kentän ulkopuolelta", Vähäkoitti pohtii.
Viime kaudella GFT haki Riemu-vierailultaan komean 8-0-vierasvoiton, mutta muutama viikko myöhemmin riemulaiset vierailivat onnistuneesti Opinmäessä hakien jatkoajan jälkeen 4-3-voitollaan kaksi sarjapistettä.

"Toistaiseksi viimenen pelini Riemulle oli tuo 8-0-tappio GFT:lle, jossa itse loukkasin polveni, joka piti sitten leikata, niin mukava myös käydä hyvästelemässä Riemu-perhe kunnolla", Korolainen jatkaa fiilistelyä.
Alkukaudella Riemu on kärsinyt profiilipelaajiensa poistumisesta ja sijoitus on sarjan pahnan pohjimmainen, kasassa on vain neljä sarjapistettä. Näistä yksi on viime viikolta, kun Kemistä tuomisina oli yksi piste. Molemmat herrat ovat tietoisia Riemun alkukauden vaikeuksista.
"Riemulla on ollut tuloksellisesti vaikea alkukausi, mutta pelissä on ollut myös paljon hyvää. Vähän selkäranka on näyttänyt kärsivän, jos Riemu on päästänyt ekan byyrin. Meidän olisi kanssa tärkeä päästä johtoon mahdollisimman pian, niin tekisimme pelin vaikeaksi Riemulle", Korolainen tykittää.
Vähäkoitti ottaa omaan kommenttiinsa hieman syvemmälle pelilliseen puoleen ottavan näkökulman.
"Varmaan pidämme palloa enemmän ja Riemu iskee vastaan. Veikkaan kuitenkin, että maaleja tullaan tekemään rutkasti", houkuttelee ‘Koitti’ yleisöä katsomoon.

Riemun riveistä löytyy useita taitavia pelaajia, joiden futsaltietämys ei välttämättä ole kuitenkaan aivan yhtä hyvää. Jokainen pelaaja on fyysisesti erinomaisessa kunnossa ja fanaattinen kotiyleisö ei ainakaan ole haitaksi. Riemun ykköstykkeinä on nähty monena kautena Eetu Parpala ja Sakari Holopainen. Maalinsuulla vastuun jakavat liigatasolle laadukkaat Sami Myllymäki ja Jori Lagerblom.
Riemu vahvistui vielä kauden startattua, kun jo Riemun ensimmäisellä liigakaudella sisäisen pistepörssin voittanut Garry Lewis palasi Jyväskylään. Tästäkin huolimatta lienee kohdallaan todeta espoolaisten olevan lauantain ottelussa suosikki.
Odotettavissa on kuitenkin äärettömän vaikea, samalla myös upea, vierasottelu. Jos Jyväskylän derbyjä Riemu ei halua hävitä (ensimmäinen derby päättyi KaDyn 10-1 voittoon), niin tämän kauden GFT-ottelut ovat myös takuulla vahvalla punakynällä poikakalentereihin merkattuna juurikin entisten riemulaisten johdosta.
Haastattelumme Korolaisen ja Vähäkoitin kanssa pysyy varsin asiallisena aina viimeiseen kysymykseen asti. Kun herroilta kysytään kumpi heistä on parempi futsalpelaaja, lähtee keskustelu rönsyilemään.
"Tähän on helppo antaa puolueeton vastaus! Vähäkoitti [on parempi], koska hän on monipuolisempi. Korolainen kuitenkin kehittyy kovaa vauhtia, mistä maajoukkuekutsukin kertoo, tarkkana pitää olla ja parantaa myös itse", Koitti kertoo rauhallisena.

Korolainen innostuu kysymyksen kuullessaan ja alkaa totutun itsevarmasti maajoukkueen leirikutsu takataskussaan pudotella vastaustaan.
"Tämä on helpoin kysymys mitä multa on ikinä kysytty! Espoossa ja Jyväskylässäkin tuttu lausahdus "Turha koittaa, Koro voittaa" kertoo kaiken oleellisen. Koitti on hyvä ja taitava pelaaja, mutta uskon että meidän välinen kilpailu paremmuudesta ratkeaa siihen, että haluan voittaa enemmän jokaisen väännön, juoksukisan, irtopallon, 1vs1 ja pelin. Jos Koitti laittaa ittensä samalla tavalla likoon ja janoaa voittoa hullun lailla, niin sitten pitää tarkastella vastausta uudestaan, mutta niin pitkään olen numero uno!".
Korolainen muistuttaa vielä loppuun opintojen suuntauksista.
"On muistettava, että Koitti opiskeli liikuntabiologian puolella, kun itse opiskelin liikunnan pedagogiikkaa. Jos Koitti olisi ykkönen, ei hän koskaan olisi hakenutkaan bilsan puolelle".
Vähäkoitti kuittaa kuitenkin terävästi takaisin saaden viimeisen sanan haastattelussa.
"Ei sovi sitäkään unohtaa, ettei Tomppa osannut juosta takaperin ennen yliopisto-opintoja. Jotain on sentään opittu".
Kumpi vakuuttaa entisen kotiyleisönsä lauantaina Jyväskylässä? Nähdäänkö Oksaselta lentokonetuuletus? Putoaako Makowski teksti-tv:n sivulta 290? Nollaako GFT Riemun tälläkin kertaa vai pystyykö Riemu yllättämään Geftin?
Kaikkeen tähän vastauksia lauantaina Jyväskylän Monitoimitalolla klo 15:00 alkaen. Ottelusta tullee striimi Riemun välilehdelle futsal-liiga.tv -osoitteeseen.
Vuoden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 2. joulukuuta klo 16:00, kun Suomi-futsalin klasikossa Ilves saapuu Opinmäkeen vierailulle.