GFT murskavoittoon Tampereella

13.12.2020 Off By admin

Kultaiset päihitti Ilveksen miesten Futsal-Liigan ottelussa sunnuntaina maalein 9-0. Valtteri Rainio iski maali-iloittelussa uransa ensimmäiset liigaosumansa.

GFT matkusti sunnuntaina Tampereen Kauppiin Ilves Futsalin vieraaksi. Viikonlopun toista otteluaan pelannut Ilves jäi rumasti jalkoihin, kun Kultaiset heilutteli maaliverkkoja peräti yhdeksän kertaa.

Ensimmäinen täysosuma syntyi reilun viiden peliminuutin jälkeen. Eetu Kauria lähetti terävän pallon maalille, ja Antti Arvola ohjasi pallon häkkiin. Kymmenen minuutin kohdalla Kultaiset tuplasi johtonsa, kun Ari Makowski ja Valtteri Rainio pelasivat hyökkäyspäässä yhteen, ja Makowski viimeisteli tolpan kautta lukemiksi 2-0.

Pari minuuttia tästä ja tamperelaisten verkko soi kolmannen kerran. Kauria riisti pallon hyökkäysalueella ja siirsi keskustaan Arvolalle, joka viimeisteli varmuudella 3-0-osuman. Neljäs maali syntyi 15. minuutilla. Eetu Kaikkola lähetti mainion poikittaissyötön, josta Makowski pääsi sijoittamaan iltapäivän toisen osumansa: 4-0 Kultaisille.

Toisen jakson ensimmäinen maali syntyi vapaapotkusta, kun Kasperi Halme tälläsi noin kymmenestä metristä pallon Eetu Kaikkolan ohjauksen kautta verkkoon. Tämän jälkeen edettiin yli kymmenen minuuttia maaleitta, kunnes Ilveksen Ville Koskela katseli punaista korttia pysäytettyään Kaikkolan maaliin suuntautuneen laukauksen kädellään. Ulosajoa seuranneella ylivoimalla syntyi GFT:n kuudes osuma, kun Panu Autio tykitti Niko Stenholmin syötöstä sisään.

20 sekuntia myöhemmin pallo oli jälleen Ilveksen maalissa. Rainio tykitti uran ensimmäisellä liigaosumallaan lukemiksi jo 7-0. Sama mies osui toistamiseen heti perään: Kaikkolan käynnistämä vastahyökkäys päättyi Rainion varmaan viimeistelyyn. Yhdeksäs maali rakentui viimeisellä peliminuutilla. Jerry Sipilä alusti taidokkaasti, ja aiemmin kaksi osumaa syöttänyt Kauria pääsi itsekin maalin makuun.

Yhdeksän maalin ilotulituksessa tehopisteitä keräsi kaikkiaan yhdeksän Kultaisten eri pelaajaa. Tehokkaimpina Rainio (2+1), Kauria (1+2) ja Kaikkola (1+2). GFT:lle ja maalivahti Antti Koivumäelle samalla kauden toinen nollapeli. GFT:n parhaaksi valittu Valtteri Rainio oli tyytyväinen koko joukkueen esitykseen.

“Tasoero näkyi kentällä erityisesti meidän aktiivisuudessa. Pallollisena pidettiin pallo hyvin liikkeellä eikä menty mukaan Ilveksen passiivisuuteen. Toisaalta alaspäin pelattaessa pidettiin hyvä syke ja saatiin Ilves usein ahtaalle.”

Kaksi maalia upottanut Rainio teki uransa ensimmäiset maalinsa Futsal-Liigassa. Viime kaudella miesten Liigassa debytoinut peluri oli luonnollisesti mielissään onnistumisistaan.

“Ihan mahtavat fiilikset! Aika iso apina kerennyt kasvaa selkään, ja sen karistelu teki hyvää. Muutenkin liigassa meno on luistanut hyvin. Meillä ei varsinaisesti ole pivoteista pulaa, joten kovaa saa treeneissä painaa hommia, jos haluaa kentälle. Saa nähdä avaako tämän päivän kaksi maalia laitana uusia ovia”, Rainio pohti.

Voitto oli Kultaisille kolmas perättäinen ja yhteensä pisteitä on yhdeksästä ottelusta plakkarissa 21. Sarjataulukossa yläpuolella on kolme joukkuetta, joskin kahdella näistä on enemmän pelattuja otteluja. Sarjakärki FC Kemi on neljän pisteen päässä samalla ottelumäärällä.

GFT pelaa vuoden viimeisen pelinsä viikon päästä sunnuntaina Opinmäessä. Silloin vierailulle saapuu JoSePa. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Ilves FS – GFT 0-9 (0-4)

0-1 5.37 Antti Arvola (Eetu Kauria)

0-2 10.51 Ari Makowski (Valtteri Rainio)

0-3 12.50 Antti Arvola (Eetu Kauria)

0-4 14.45 Ari Makowski (Eetu Kaikkola)

0-5 23.18 Eetu Kaikkola (Kasperi Halme)

0-6 35.22 Panu Autio (Niko Stenholm)

0-7 35.43 Valtteri Rainio

0-8 36.33 Valtteri Rainio (Eetu Kaikkola)