GFT selvään voittoon Opinmäessä

12.03.2022 Off By admin

GFT nappasi kolmannen perättäisen voittonsa päihittämällä Alastaron Urheilijat maalein 10-1.

Kultaisten pelit Miesten Futsal-Liigassa jatkuivat torstai-iltana Opinmäessä, kun sarjapaikastaan taisteleva Alastaron Urheilijat saapui haastamaan GFT:n. GFT hallitsi pelitapahtumia ensihetkistä alkaen eikä paremmasta joukkueesta jäänyt torstaina epäselvyyttä. Kultaisille kauden suurinumeroisin voitto maalein 10-1.

GFT:n alku otteluun oli terävä. Pelikellossa on vain 41 sekuntia, kun Panu Autio yllätti pienestä kulmasta AU-veskarin ja siirsi Kultaiset johtoon. GFT tuotti prässillään vieraille suuria haasteita. Ennen viidennen peliminuutin täyttymistä Timo Mikkonen sijoitti pallon yläkulmaan, ja ajassa 6.24 Antti Arvola hyödynsi hyökkäysalueen riiston siirtäen espoolaiset jo kolmen maalin johtoon. Tämän jälkeen avausjakso ei maaleja enää tarjonnut, joten taukolukemat 3-0 GFT:lle.

Toinen puoliaika alkoi GFT:n osalta ensimmäistäkin sähäkämmin. Autio onnistui jälleen nopeasti, tällä kertaa ehdittiin pelata vain 24 sekuntia. Pian puhui onnistuneesti Henri Alamikkotervon jalka, jonka jälkeen siipirikkoinen AU iski illan ainoan osumansa. Tällä kertaa GFT:n maalitehtailu myös jakson alkuminuuttien jälkeen: Riku Oras, Lasse Saari, Arvola ja Eetu Kauria onnistuivat kukin kertaalleen, ja kerran pallo päätyi vieraiden omasta pelaajasta verkkoon. Loppulukemat Opinmäessä siis 10-1.

GFT:n illan parhaana palkittiin tehot 1+1 kerännyt Riku Oras. Illan tehokkaimmat olivat Panu Autio 2+1 ja Lasse Saari 1+2. GFT:n paidassa nähtiin myös comeback, kun Niko Stenholm pelasi ensimmäisen liigapelinsä tällä kaudella. Kaksi syöttöpistettä kerännyt Stenholm kommentoi pelin jälkeen niin joukkueen kuin omaa iltapuhdettaan.

“Aika perusesitys, ei meitä rehellisesti sanottuna ihan hirveästi testattu. Päästiin ainakin paljon harjoittelemaan viime aikoina treenattuja pallonhallintavaiheen aihioita ja saatiin onnistumisia ja hyvää fiilistä laajalla rintamalla.”

“Kivaa oli pelata taas tuttujen kavereiden kanssa ja jotenkuten pystyi roikkumaan vielä mukanakin! Pitkältä tuntuva parin viikon pelitauko edessä, mutta koitetaan ottaa siitä kaikki irti, jotta kevättä kohden olisi mies terävimmillään”, Stenholm sanoi.

GFT:llä on nyt siis kahden viikon tauko liigapeleistä. Runkosarjassa on jäljellä yhteensä kolme ottelua. Kahden viikon kuluttua edessä on tuplaviikonloppu pohjoisessa, kun vastassa vieraskentällä FC Kemi ja ToPV.