GFT taipui trillerissä – HIFK jatkaa finaaleihin

02.05.2021 Off By admin

Naisten Futsal-Liigan välieräsarjan päättyi Kultaisten osalta pettymykseen, kun HIFK vei jatkoajalle venyneen taiston maalein 4-3.

GFT:n ja HIFK:n välieräsarjan toinen ottelu pelattiin lauantaina Opinmäessä. HIFK:lla oli alla voitto avauskohtaamisesta, joten GFT pelasi Opinmäessä selkä seinää vasten. Kultaisten kokoonpanosta puuttui yhä Maria Mäntylä. Avauskohtaamisen myös huilannut Emilia Jokisalo taisteli jalkavaivoista huolimatta tällä kertaa kentällä. Ottelusta kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä, kun GFT karkasi avausjaksolla 2-0-johtoon, mutta vieraiden loistava toinen puoliaika venytti pelin jatkoille. Lopulta HIFK oli maalin verran parempi ja eteni välieriin.

Ottelun ensimmäinen kymppi mentiin viikon takaisen tapaan maaleitta. HIFK piti avausjakson aikana enemmän palloa hyökkäyspäässä ja pääsi muutamaan otteeseen kelpo paikalla. GFT oli vaarallinen varsinkin nopeissa hyökkäyksissä, ja ensimmäinen huippupaikka aukesi kahdeksan minuutin kohdalla, kun Daniela Tjeder ohitti jo maalivahdin, mutta puolustus ehti pelastamaan tilanteen maalin edestä.  

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 12.10. Tjeder pääsi yhdellä yhtä vastaan vastahyökkäykseen, ja hän pääsi tuikkaamaan toisella yrityksellään pallon ohi IFK-vahti Tytti-Maria Mikkolan. GFT osui vielä toistamiseen ennen taukoa, kun Pirta Hiukan poikittaissyöttö kimpoili IFK-pelaajasta omiin. Tauolle vauhdikkaiden minuuttien jälkeen lukemissa 2-0.

HIFK tuli erinomaisella otteella toiselle jaksolle. Paine oli ensimmäiset minuutit GFT:n päädyssä, ja kavennusosuma syntyi parin minuutin kohdalla. Hieno kuvio kulmapotkun jälkeen tuotti tulosta, kun Karoliina Krögerin syöttö tavoitti maalin edestä Hanna Halosen, joka viimeisteli vieraiden ensimmäisen. Minuuttia myöhemmin Hilla Romppanen sai reilusti tilaa keskustasta ja sijoitti varmuudella tasoitusmaalin. Lukemat 2-2, kun pelikellossa 23.10. Kolmannen kerran GFT:n verkossa helähti ajassa 26.50: Romppaselta tällä kertaa mainio alustus, ja Iina Ahola jatkoi takatolpalta HIFK:n johtomaalin.

HIFK jatkoi vahvaa pelaamistaan johtoasemassa, eikä GFT tuntunut pääsevän kunnollisille maalipaikoille. Viisi minuuttia ennen loppua GFT käytti aikalisän ja otti lentävän maalivahdin käyttöön. Ylivoimapeli tuotti saman tien tulosta, kun Jokisalon laukaus oikealta laidalta painui kimmokkeen kautta yläkulmaan ajassa 35.19. Loppuminuuteilla ei enää maaleja nähty, joten edessä oli kymmenen minuutin jatko-ottelu tilanteessa 3-3.

Kultaisten haasteet lisääntyivät entisestään varsinaisen peliajan lopussa, kun Johanna Vasara sai pallon voimalla kasvoihinsa eikä pystynyt pelaamaan ottelun ratkaisuhetkiä. Jatkoajalla isot panokset näkyivät pelissä, eikä kumpikaan joukkue halunnut sortua turhiin virheisiin. GFT:lle aukesi pari mainiota maalipaikka, mutta Mikkolaa ei onnistuttu ohittamaan. Ratkaisumaali syntyi ajassa 45.32, valitettavasti vieraiden tekemänä. Anna-Kaisa Hannuksela pääsi katkoon keskialueella ja tarjoili vastahyökkäyksestä Aholalle, joka viimeisteli toisen osumansa. GFT:n yv-pelikään ei parista tilaisuudesta huolimatta enää tasoitusta tuottanut, joten voitto ja jatkopaikka jännittävien vaiheiden jälkeen helsinkiläisille.

Ottelun parhaina palkittiin ratkaisumaalit viimeistellyt Iina Ahola sekä GFT:n Pirta Hiukka. HIFK jatkaa voitoin 2-0 finaaleihin, jossa se kohtaa MuSaFutsalin. GFT:n kausi jatkuu vielä yhden ottelun verran, kun ensi viikonloppuna pelataan pronssista ACE:a vastaan.

GFT – HIFK FS 3-4 ja., 3-3 (2-0)

1-0 12.10 Tjeder

2-0 18.17 Oma maali

2-1 22.05 Halonen (Kröger)

2-2- 23.01 Romppanen (Mikkelä)

2-3 26.50 Ahola (Romppanen)

3-3 35.19 Oma maali

3-4 45.32 Ahola (Hannuksela)