GFT uusi P19 sarjan Suomen mestaruuden

23.08.2021 Off By Kim

Golden Futsal Teamin U19-joukkue onnistui toista kautta perättäin voittamaan Futsalin P19 sarjan Suomen mestaruuden sunnuntaina Tampereella.

GFT:n lisäksi finaaliturnaukseen selvinneet kolme muuta joukkuetta olivat Koitto Noormarkusta, PJK Pirkkalasta ja Tervarit Oulusta. Lauantain välierässä GFT kukisti Koiton melko hallinnassa olleen ottelun päätteeksi 7-4. Tervarit puolestaan selvitti tiensä välierästä finaaliin kukistamalla PJK:n jatko-ottelussa maalein 4-3. Pronssit matkasivat lopulta PJK:n mukaan, kun pirkkalalaiset voittivat Koiton pronssipelissä maalein 5-3.

Sunnuntain loppuottelusta ei jännitystä puuttunut. Molemmat joukkueet pelasivat hyvän ja tasaisen ottelun. Vaarallisia maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta GFT hallitsi ottelun kulkua. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän GFT alkoi vyöryttämään vaarallisia tilanteita oululaisten maalille. Lopulta Eeli Niemelän tarkka veto Samuel Schwarzin syötöstä suuntasi Tervareiden maaliin ajassa 32:19. Vain hetki tästä ja GFT:n johto oli jo 2-0, kun kauden viimeisten pelien aikana kapteenin nauhaa kantanut Eetu Kaikkola puski Schwartzin kovan vedon rebaundin sisään ajassa 32:44. Tervarit aloitti välittömästi YV-pelinsä. Vain hetki ehti kulua, ja pallo löysi hienon Tervareiden kuvion päätteeksi GFT:n maalilla huippupelin pelanneen Vertti Niskasen vartioimaan espoolaismaaliin ajassa 35:15 Iikka Ruhkalan toimesta. Lopulta GFT onnistui kuitenkin puolustamaan johtoasemansa ja joukkue pääsi juhlimaan ansaittua mestaruutta.

Maalivahti Niskanen oli tyytyväinen omaan ja joukkueen suoritukseen.

” Finaali oli hyvin pelattu peli molemmilta joukkueilta, mutta kyllä me ansaittiin voitto. Tervarit oli alusta loppuun todella hyvin mukana ja selkeästi kauden kovin vastus. Saadaan kyllä GFT:n puolesta nauttia tästä kullasta, sillä jokaisen pelaajan peli sujui todella hyvin, eikä varsinaisia virheitä tapahtunut. Oma pelikin oli ihan kauden parhaimpia esityksiä. Uskoisin että finaali ratkesi hyvään kollektiiviseen puolustukseen ja teräviin hyökkäyksiin. GFT:llä oli myös selkeästi enemmän ääntä ja meininkiä kentällä”, Niskanen kommentoi.

Tällä hetkellä asepalvelusta suorittava joukkueen virallinen kapteeni Matias Varjonen seurasi sunnuntain loppuottelun joukkueen kanssa vaihtopenkiltä. Varjonen kiitteli etenkin koko joukkuetta upeasta suorituksesta.

”Kausi oli kaikkine eriskummallisuuksineen ikimuistettava. Ensinnäkin, emme olisi osanneet kuvitella sen kestävän näin kauan, minkä lisäksi tietenkin koronapandemia teki sarjasta varsinaista vuoristorataa. Pelaajien ja valmentajien luotto omaan joukkueeseen sai kuitenkin pakan pysymään kasassa, kun sitä vaadittiin. Voittoon tarvittiin tietysti taitoa monella eri osa-alueella, mutta tärkeimpänä kaikista oli korvien väli. Kaikki tiesivät, että hommaa on tehtävä yhdessä, joten asenne niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin varmisti ratkaisevat hetket eduksemme. Lopulta hyvä joukkuehenki ja nöyrä tekeminen sinetöivät mestaruuden GFT:lle. Tämä oli todella upea joukkue, jonka pelaajia ja tunnelmaa jää kaipaamaan”, Varjonen kertoo.

Golden Futsal Team onnittelee koko U19 joukkuetta hienosta kaudesta ja mestaruudesta!

Kuva: Jouni Pihlaja