GFT vahvalla esityksellä välieriin

16.04.2022 Off By admin

GFT päihitti toisessa puolivälieräottelussa SoVo:n maalein 6-0 ja jatkaa Miesten Futsal-Liigan välieriin.

Opinmäen lauantai-iltapäivässä pelattiin puolivälieräsarjan toinen kohtaaminen GFT:n ja SoVo:n välillä. GFT oli lauantaina mainiolla pelipäällä ja voitti SoVo:n puhtaasti maalein 6-0. GFT etenee siis välieriin, SoVo:n kausi tuli Espoossa päätökseen. Lauantain ottelun alla Kultaisten Panu Autiolle jaettiin Palloliiton kultainen ansiomerkki. 

Itse ottelussa molemmat maalivahdit pitivät maalinsa pitkään puhtaana, kunnes ajassa 16.29 GFT avasi maalihanat. Avausmaali syntyi näyttävän sommitelman päätteeksi: Autio, Lasse Saari ja Henri Alamikkotervo sahasivat SoVo:n puolustuksen hajalle, ja Timo Mikkonen pääsi ohjaamaan pallon takatolpalta verkkoon. Varsin lämpimän avausjakson jälkeen tauolle tilanteessa 1-0. 

GFT tuli räväkästi toiselle puoliajalle. Pelikellossa oli vain 42 sekuntia, ja GFT rakensi jälleen hienon osuman: Autio ja Alamikkotervo tarjoilivat, ja Saari upotti 2-0:een. Pian Alamikkotervo hakeutui taitavasti itse vetopaikkaan ja niittasi voimalla Kultaisten kolmannen. 24 minuutin kohdalla GFT jo 3-0-johdossa. 

Toisin kuin tammikuisessa runkosarjan kohtaamisessa, nyt GFT ei päästänyt SoVo:n kirivaihdetta alkuunkaan päälle. GFT puolusti kurinalaisesti läpi ottelun. SoVo alkoi hyvissä ajoin jahdata osumia lentävällä maalivahdilla. Tämä kostautui, kun Alamikkotervo lähetti Antti Koivumäen nopean avauksen jälkeen pallon omalta alueelta ilmassa tarkasti tyhjään SoVo:n maaliin. Hetkeä myöhemmin Koivumäki pääsi torjuntansa jälkeen laukomaan pallon niin ikään tarkasti omalta alueelta tyhjään maaliin. Vielä ennen päätössummeria Autio tälläsi vaparista loppulukemat 6-0:aan.

Kultaisten maalilla nollapelin pitänyt Koivumäki keräsi siis tehot 1+1. Henri Alamikkotervo oli illan tehokkain keräten tehot 2+2. GFT:n parhaana palkittu Alamikkotervo iloitsi pelin jälkeen joukkueen vahvasta esityksestä.

“Pelattiin kokonaisvaltaisesti erinomainen peli. Itselleni jäi tunne, että onnistuttiin erityisen hyvin niillä pelin osa-alueilla, jotka estivät parhaiten SoVo:n omilla vahvuuksilla pelaamista: transitiopelaaminen, vetojen blokkaus ja pivotin puolustus. Peli oli aika kiihkeä ja tunteikas, mutta myös tämä onnistuttiin mielestäni kääntämään meidän joukkueen eduksi ja voimavaraksi.”

Etenkin Alamikkotervon kentällinen oli pirteällä pelipäällä. Kiitosta voitokkaasta puolivälierästä saa koko joukkue.

“Alkuun meidän kentällisellä oli jopa vähän vaikeaa saada oma peli käyntiin, mutta viimeistään 1-0-maalin myötä peli vapautui juuri tarvittavan verran. Varmasti näissä peleissä jokaisella on vielä astetta kovempi lataus kuin runkosarjan otteluissa, ja tuntui että koko joukkue syttyi täysillä peliin. Totta kai myös henkilökohtaisesti teen kaiken tarvittavan peliin valmistautumiseen liittyen, että olen kauden tärkeimmissä peleissä parhaalla mahdollisella tasolla.”

Voitolla GFT etenee siis välieriin, jonne paikkansa on jo varmistanut KaDy. Kaksi muuta joukkuetta selviävät puolivälieräsarjojen ratketessa pääsiäisen aikana. Silloin varmistuu myös GFT:n vastustaja. Välieräsarja alkaa ensi viikonloppuna. 

“Luottavaisin fiiliksin kohti välieriä, mutta helppoa ei tule olemaan. Vielä ei ole vastustajasta tietoa, mutta sekin lähipäivinä varmistuu, jonka jälkeen voidaan kääntää katseet täysin välieriin. Mitään ihmeellistä ei enää tässä vaiheessa kautta ole mahdollista taikoa, mutta seuraava treenit ovat äärimmäisen tärkeitä vireen ja valmistautumisen kannalta”, Alamikkotervo toteaa.

GFT – SoVo 6-0 (1-0)

16.29 Mikkonen (Alamikkotervo)

20.42 Saari (Alamikkotervo)

23.50 Alamikkotervo (Stenholm)

31.12 Alamikkotervo (Koivumäki)

35.18 Koivumäki

38.39 Autio