GFT voitokas myös kotikentällä

Kultaiset pelasi sunnuntai-iltapäivänä kauden ensimmäisen kotiottelunsa. FTK-Tornio kaatui Opinmäessä maalein 5-1.

GFT jatkoi voitokkaita otteitaan naisten Futsal-Liigassa sunnuntaina kotikentällään. Kauden kolmas voitto irtosi selkein lukemin.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odotella montaa minuuttia. Reilun kolmen peliminuutin jälkeen Johanna Vasaran terävä kulmapotku kimposi FTK-pelaajasta sisään. Toista maalia saatiinkin odotella avausjakson viimeiselle minuutille saakka. Sandra Lind lähetti keskiviivan tuntumasta hienon pallon kohti rankkarialueella kärkkynyttä Kiia Lainetta. Kauden ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Laine kurotti palloon ennen maalivahti Alisa Kakkoa ja sai ohjattua pelivälineen verkkoon. Myös FTK sai avausjaksolla tukun maalipaikkoja, mutta tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-0 -johdossa.

Toisella puoliskolla GFT vankisti johtoaan. Jakson lähestyessä puoliväliä nopea vastahyökkäys tuotti iltapäivän kolmannen täysosuman. Vasara syötti Lindille, joka sai oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi noin kymmenestä metristä maata pitkin sisään. Muutamaa minuuttia myöhemmin Lind laukoi jälleen napakasti. Tällä kertaa maalivahti sai kätensä väliin, mutta Laine oli valppaana irtopallossa ja viimeisteli toisen maalinsa. Tässä vaiheessa 4-0 Kultaisille.

FTK pääsi luomaan toisellakin jaksolla paikkoja, mutta GFT piti maalivahti Heidi Tahvanaisen johdolla maaliaan puhtaana. Pari minuuttia ennen loppua myös Vasara sai nimensä maalintekijöihin. FTK:n haettua osumaa viidellä kenttäpelaajalla Vasara pääsi suuntaamaan pallon omalta kenttäpuoliskolta tarkasti maalikehikkojen väliin. FTK jatkoi tämän jälkeen viidellä pelaajalla jauhamista ja onnistui viimein 25 sekuntia ennen päätössummeria. Emma Heikkilä syötti vasemmalta Iida Jaakolle takatolpalle, ja Jaako viimeisteli FTK:n tuplapeliviikonlopun ainoan osuman. Näin loppulukemat Opinmäessä 5-1.

GFT:n parhaana palkittiin lukuisia mainioita torjuntoja esittänyt Heidi Tahvanainen. Iltapäivän tehokkain oli tehot 1+2 saalistanut Sandra Lind.  FTK:lta parhaan pelaajan palkinnon sai kapteeni Anna Keränen. Kahdesti maalinteossa onnistunut Kultaisten Kiia Laine oli mielissään voitosta, vaikka pelillisesti jäi paljon parannettavaa.

“Joukkueena ei ollut tänään parasta geftiä. Puuttui geftimäinen iloisuus, mutta hienoa, että huonommallakin pelillä voitettiin”, Laine pohti.

Kaksi ensimmäistä liigaottelua jäi häneltä väliin loukkaantumisen vuoksi. Paluu kentille sujui tehokkaasti ja lämmitti pelaajaa itseään.

“Oli tosi kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan ja saada heti ekaan peliin onnistumisiakin. Toivon, että saan pelata ehjän kauden, kun viime kausi oli rikkonainen, ja nyt tuli pieni loukkaantuminen ennen kauden alkua.”

GFT nousee voitolla kolmen pelatun ottelun jälkeen kahdeksaan pisteeseen. Kärjessä toistaiseksi Tampereen Ilves yhdeksällä pisteellä, tosin yhden ottelun Kultaisia enemmän pelanneena. GFT pelaa seuraavan liigaottelun kolmen viikon tauon jälkeen 15. marraskuuta. Silloin Opinmäkeen saapuu vieraaksi FC OPA Oulusta.

GFT – FTK Tornio 5-1 (2-0)

1-0 3.19 Oma maali

2-0 19.20 Kiia Laine (Sandra Lind)

3-0 29.08 Sandra Lind (Johanna Vasara)

4-0 33.24 Kiia Laine (Sandra Lind)

5-0 37.51 Johanna Vasara

5-1 39.25 Iida Jaako (Emma Heikkilä)