HIFK taisteli kahden pisteen derbyvoiton

09.01.2021 Off By admin

Kultaiset emännöi HIFK:ta Naisten Futsal-Liigan ottelussa Opinmäessä lauantaina. HIFK nousi loppuhetkillä tasoihin, ja raapi lopulta jatkoaikavoiton maalein 4-2.

GFT ja HIFK kohtasivat ensimmäistä kertaa Naisten Futsal-Liigassa lauantaina. Kauden ensimmäinen derby oli pitkään Kultaisten käsissä, mutta viimeisen minuutin tasoitus ja tehokas jatkoaika nostivat Tähtirinnat kahden pisteen voittoon. 

GFT tuli otteluun väkevästi keskiviikon tappiosta sisuuntuneena. Avausjakson edetessä Kultaiset loi tukun maalipaikkoja, mutta HIFK ei antautunut helpolla. Myös tähtirinnoilla oli tilaisuutensa, mutta pääosin HIFK pysyi ensimmäisen puoliajan poissa parhailta maalipaikoilta.

Muutama minuutti ennen taukoa GFT onnistui epäsuoran vapaapotkun jälkeen. Ensin Pirta Hiukan laukaus pamahti ylärimaan. Pallo tippui Johanna Vasaran jalasta kutosen tuntumaan takaisin Hiukalle, joka tykitti tällä kertaa riman kautta sisään. Näin GFT johtoon ajassa 15.58. Vielä jakson lopussa GFT kolisutti maalikehikkoja. HIFK piti kuitenkin maalivahti Tytti-Maria Mikkolan johdolla maalinsa loppujakson puhtaana. Näin tauolle kotijoukkueen johtaessa 1-0.

HIFK pääsi peliin paremmin mukaan toisella puoliajalla. Se nousi tasoihin, kun toista jaksoa oli pelattu kuusi minuuttia. Iina Aholan laukaus kulmapotkun jälkeen painui Heidi Tahvanaisen käsien kautta maaliin. 

14 minuutin kohdalla GFT sai mahdollisuuden johtomaaliin ylivoimalla, kun HIFK:n Hilla Romppanen katseli toistamiseen keltaista korttia. HIFK puolusti kahden minuutin alivoiman erinomaisesti, mutta heti tämän jälkeen GFT rankaisi. Daniela Tjeder tarjoili poikittaissyötön Kiia Laineelle, jonka terävä laukaus vajaasta kympistä painui alakulmaan.

HIFK nousi loppuhetkillä tasoihin lentävän maalivahdin avulla. Pelikellossa oli 45 sekuntia jäljellä, kun Tuula Sirén ja Jasmine Stubbe pelasivat hienosti yhteen, ja Stubbe viimeisteli maalivahdin paita päällään lähietäisyydeltä 2-2-tasoituksen. Näin voittoa lähdettiin ratkaisemaan jatko-otteluun.

Jatkoaika oli edennyt puoliväliin, kun HIFK karkasi ylivoimahyökkäykseen kolmella kahta vastaan. Ensimmäisen yrityksen Emilia Jokisalo pelasti maaliviivalta, mutta Anna-Kaisa Hannukselan jatkolaukaus painui maaliin asti. Kymmenen sekuntia ennen loppua Sirén niittasi lopullisen ratkaisun omalta kenttäpuoliskolta tyhjiin. Näin voitto jatkoajan jälkeen Tähtirinnoille maalein 4-2.

Vaikka derbyvoitto karkasi lopulta naapurille, oli päävalmentaja Petri Kettunen tyytyväinen Kultaisten peli-ilmeeseen keskiviikon KaDy-tappion jäljiltä.

“Haluttiin näyttää, ettei olla niin huonoja miten silloin pelattiin. Ensimmäinen jakso oli kauden parasta geftiä. Luotiin paljon paikkoja ja saatiin vastustaja näyttämään huonommalta, mitä ovat. Olisi pitänyt tappaa peli silloin. Toisella jaksolla tunnelataus vähän laski ja HIFK pääsi peliin mukaan. Jaksettiin silti tsempata ja mentiin taas johtoon, mutta vielä vaan vastustaja kaivoi itsensä ohi.”

HIFK:n parhaana palkittiin tehot 1+2 saalistanut Tuula Sirén, joka pelasi Ilona Mikkelän ja Karoliina Krögerin tapaan viime kauden seuraansa vastaan. GFT:n parhaaksi valittiiin tehot 1+1 kerännyt Pirta Hiukka. Voitto nosti HIFK:n sarjataulukossa tasapisteisiin GFT:n kanssa. MusaFutsal porskuttaa kärjessä ja Ilves FS kakkosena. Vasta kertaalleen tällä kaudella hävinnyt HIFK on pelannut kaksi ottelua muita kärkijoukkueita vähemmän.

Vaikka GFT pelasi jälleen kapeahkolla seitsemän kenttäpelaajan kokoonpanolla, ei Kettunen ole erityisen huolissaan pelaajamäärästä. Joukkueesta löytyy laatua ja kokemusta.

“Olisi helppo mennä ohuen nipun taakse, mutta tällä mennään. Meillä on kokeneita pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan paljon. Pitää sopeuttaa pelaaminen tähän pelaajamäärään.”

“Pääasia tänään oli, että pestiin kasvot viime kerrasta. Tällaisella pelillä kun jatketaan, niin pisteitä kertyy varmasti jatkossa”, Kettunen päättää.

GFT pelaa seuraavan kerran viikon päästä lauantaina. Silloin Opinmäessä vierailee FC Halikko.

GFT – HIFK FS 2-4 ja. 2-2 (1-0)

1-0 15.58 Pirta Hiukka (Johanna Vasara)

1-1 26.10 Iina Ahola (Anna-Kaisa Hannuksela)

2-1 36.12 Kiia Laine (Daniela Tjeder)

2-2 39.15 Jasmine Stubbe (Tuula Siren)

2-3 42.38 Anna-Kaisa Hannuksela (Tuula Siren)

2-4 44.51 Tuula Siren (Ilona Mikkelä)