Miika Hosio

”Mestaruus on ainoa tavoite!” – Miika Hosio palaa kultaisiin!

24.09.2018 Off By admin

Noin vuosi sitten, elokuun alussa 2017 uutisoimme Miika Hosion siirrosta Italian ammattilaiskentille. Nyt, reilua vuotta myöhemmin voimme iloksemme kertoa, että Miika ”Maagi” Hosio on palannut Espooseen ja edustaa kultaisia kaudella 2018-2019!

Tilaa kausikorttisi tästä!

Noin kolmentoista kalenterikuukauden aikana on tapahtunut paljon. Hosio siirtyi Italiaan, pelasi viime kevään Jyväskylässä KaDyn riveissä ja juhli lopulta kauden 2017-2018 päätteeksi mestaruutta KaDyn kanssa. Espoosta Italiaan, Italiasta Jyväskylään ja nyt Jyväskylästä takaisin pääkaupunkiseudulle. Monta maiseman muutosta, mutta parketilla mikään ei ole tuossa ajassa muuttunut. Hosio iskee tehoja edelleen jokaisessa edustamassaan joukkueessaan, on se sitten italialainen seurajoukkue, Suomen maajoukkue tai Futsal-Liigan seura. Siitä kultaisetkin sai esimerkin viime kauden runkosarjan kohtaamisessa Jyväskylässä, kun Hosio rokotti espoolaisia maalillaan GFT:n 4-2-vierasvoittoon päättyneessä mittelössä.

Jokainen Futsal-Liigan valmentaja olisi innoissaan Hosion tasoisen pelaajan saamisesta omaan joukkueeseensa, eikä kultaisten päävalmentaja Ville Sihvonen tee poikkeusta.

”GFT saa Hosion mukana kokonaisvaltaisen futsalistan! Sen lisäksi että hän tuo kentälle paljon kokemusta ja peliosaamista, niin hän pystyy auttamaan nuoria ja kokemattomampia pelaajia valtavalla lajitietämyksellään myös kentän ulkopuolella.”

Hosio pelasi Espoossa aiemmin kaksi kautta ennen siirtymistään Italiaan. Futsal-Liigassa otteluita kertyi tuona aikana 45 kappaletta, joissa maaleja syntyi 30 ja tehopisteitä yhteensä 65. Tuolle ajanjaksolle mahtui kaksi Futsal cupin voittoa sekä yksi Supercupin voitto, ottelussa, jossa Hosio ja Jaso Oksanen hilasivat kultaiset lähes keskenään pokaaliin kiinni. Vaikka viime kausi KaDyssa päättyikin mestaruusjuhliin ja Espoossakin on muutamaa pokaalia nosteltu, ei häviämistä vihaavan Hosion tarvitse kauaa miettiä kauden 2018-2019 tavoitteita GFT:n kanssa.

”Tavoitteita ei ole tietenkään kuin yksi, mestaruus!”

Kuva: Jussi Eskola

Viime kaudelle kovan remontin läpikäynyt GFT-ryhmä on tälle kaudelle pysynyt varsin samanlaisena, sillä tulijoita ei Hosion lisäksi tällä hetkellä muita ole. Kokemusta poistui tälle kaudelle entisestään, kun viime kaudelle kentille paluun tehnyt Lasse Lind ripusti kenkänsä ainakin hetkellisesti takaisin naulaan ja siirtyi auttamaan tulevia huippufutsalistoja GFT:n juniorijoukkueiden valmennukseen. Joukkueen ikärakenteen muutoksen on Hosiokin laittanut merkille.

”Joukkue on nuorentunut vuoden aikana. Mukana on paljon uusia pelaajia, jotka eivät ole pelanneet montaa vuotta liigatasolla, mutta joilla halu oppia uutta on kova.”

GFT:n kauteen valmistautuminen on toistaiseksi sujunut tuloksellisesti hyvissä merkeissä, kun harjoitusotteluista on tullut voittoja sekä paljon maaleja. Leijona Futsal kaatui Toijalassa 4-3, ja Futsal-Ykköseen valmistautuville EBK:lle ja Zenithille tehtiin selväksi tasoero liigan ja Ykkösen välillä. Harjoituksissa tempo on ollut korkealla ja joukkue sekä Hosio puhkuvat intoa ennen lauantaista sarjan avausta.

”Parin harjoituspelin perusteella voin sanoa, että hyvältä näyttää. Meininki on ollut todella energistä.”

Harjoitusotteluiden kaltaisen maali-ilottelun on vaikea uskoa jatkuvan, kun ensi lauantaina Ilves saapuu Opinmäkeen vierailulle. Vaikka Ilves on menettänyt kesän aikana Juhana Jyrkiäisen, vastaan tulee varmasti tarkasti puolustava ja paikkansa tehokkaasti hyödyntävä vastustaja. Viime kauden kohtaamiset Ilveksen kanssa olivat mielenkiintoisia joko hyvin tasaisia maalin otteluita tai toisen joukkueen ylivoimaisia dominointeja.

”Lauantaista tulee varmasti tiukka vääntö. Ilves on hyvin organisoitu joukkue ja heidän puolustuksensa on liigan parhaimmistoa. Todennäköisesti vähämaalinen ottelu edessä ja lopulta kolme pistettä jää Espooseen”, katseensa lauantaihin jo suunnannut Hosio mietiskelee.

Kauden avauksen Facebook-tapahtuma

Miika Hosion siirron suhteen kaikki on kunnossa ja hänet nähdään Opinmäen parketilla kotiyleisön ilona jo heti kauden avauksessa Ilvestä vastaan ensi lauantaina 29. syyskuuta, kun GFT isännöi Ilvestä klo 13:00 alkavassa kotiottelussa. Hosio toivottaa jokaisen futsalin ystävän tervetulleeksi Opinmäen lehtereille.

”Toivottavasti mahdollisimman iso määrä katsojia löytää Opinmäkeen, tiedossa on varmasti koko kauden ajan vauhdikasta futsalia!”

Tilaa oma kausikorttisi tästä!

 

GFT:n pelaajasopimukset 24.9.2018

Sopimukset ovat kaksivuotisia, mikäli muuta ei mainita:

#1, Antti Koivumäki

#2, Panu Autio

#4, Timo Mikkonen

#6, Niko Stenholm

#7, Ari Makowski (2019)

#8, Lasse Saari

#10, Miika Hosio (2019)

#11, Jaakko Oksanen

#13, Samir Haddouti

#16, Jaso Oksanen

#17, Tom Korolainen

#20, Ville Vähäkoitti

#29, Matias Marjander.