Ilves nujersi GFT:n Tampereella

19.12.2020 Off By admin

GFT kärsi kauden ensimmäisen tappionsa naisten Futsal-Liigassa lauantaina. Ilves FS oli parempi kotikentällään maalein 5-2.

Kultaiset jäi Ilveksen jalkoihin vuoden viimeisessä ottelussaan Tampereen Kaupissa. Pirteällä jalalla liikkeellä ollut Ilves ratkaisi pelin vahvalla ensimmäisellä puoliskolla. Tappion myötä GFT:n seitsemän ottelun voittoputki katkesi.

Ilves sai otteluun räjähtävän alun, kun Tiia Juntikka laukoi 59 sekunnin jälkeen tamperelaiset johtoon Mira Teittisen syötöstä. Minuutti tästä, ja Matilda Herranen täräytti 15 metristä verkkoon Tiina Pöyryn tarjoilun jälkeen. Aktiivisesti prässännyt ja vauhdikkaita hyökkäyksiä avausjaksolla vyöryttänyt Ilves teki GFT:n pelaamisen vaikeaksi.

Kotijoukkueen 3-0 maali syntyi ajassa 14.38. Teittisen sivurajalta lähtenyt pystysyöttö tavoitti Juntikan, joka sijoitti pallon ohi Heidi Tahvanaisen. Pian tämän jälkeen GFT:n vaikeudet lisääntyivät, kun Emilia Jokisalo katseli toistamiseen keltaista korttia. Ulosajoa seuranneen kahden minuutin alivoiman Kultaiset selvitti takaiskuitta. Tauolle lähdettiin Ilveksen 3-0-johdossa.

Toinen puoliaika oli ensimmäistä tasaisempi. Ilves kasvatti johtoaan, kun Sanni Ryhänen siirsi pallon aiemmin kaksi maalia syöttäneelle Teittiselle, joka tykitti paraatipaikalta alakulmaan. GFT rikkoi Ilveksen nollan jakson lähestyessä puoliväliä. Daniela Tjeder laukoi vajaasta kympistä kavennuksen 4-1:een.

Tätä lähemmäksi kotijoukkue ei vieraitaan päästänyt. Kuusi minuuttia ennen loppua Ilves kasvatti johtonsa 5-1:een, kun Pöyry ohjasi Juntikan napakan rajapotkun maalinedustalta sisään. GFT kavensi vielä kertaalleen pari minuuttia ennen päätössummeria. Tjeder syötti kulmapotkusta Jenni Talvelalle, jonka laukaus reilusta kympistä löysi tiensä maaliin. 40 minuutin jälkeen tulostaululla 5-2 Ilvekselle. GFT:n parhaana palkittu Sandra Lind harmitteli joukkueensa vaisua alkua.

“Me nukuttiin alussa ja Ilves tuli kovaa, niin se näytti tältä. Ilves on joukkue, joka osaa hyödyntää vastustajien virheet ja tänään kävi niin. Toisella jaksolla nostettiin tempoa ja pystyttiin pelaamaan enemmän omaa peliä. Päästiin peliin mukaan kuitenkin liian myöhään.”

Ilveksen parhaaksi valittiin pohjapelaaja Tanja Owens. Liigan pistepörssiä johtava Juntikka tehoili 2+1 ja Teittinen 1+2. Voitolla Ilves kasvatti sarjan kärjessä etumatkansa GFT:hen neljään pisteeseen. Tamperelaisilla on kaksi ottelua Kultaisia enemmän pelattuna. MuSaFutsal on pisteen Ilveksen perässä GFT:n kanssa saman verran otteluja pelanneena. 

Vuoden viimeinen ottelu johti siis Kultaisten kauden ensimmäiseen tappioon. Tätä edeltänyt seitsemän voiton putki takaa kuitenkin hyvät lähtökohdat kevätkaudelle. Lind näkee joukkueessa paljon hyvää ja tietää, että parasta ei olla vielä nähty.

“Oon tosi tyytyväinen, että Ilvestä lukuun ottamatta on voitettu kaikki pelit. Ollaan tehty paikoista hyvin maaleja ja puolustuspeli on ollut aika tiivistä. Ja vaikka vastustaja on usein tehnyt ekan maalin, se ei ole vaikuttanut meihin, vaan ollaan aina luotettu, että tehdään tarvittavat maalit. Se kertoo meidän psyykkisestä vahvuudesta. Uskon myös, että pystytään vielä parantamaan peliä.”

GFT pelaa seuraavan kerran loppiaisena 6.1. Silloin Espooseen saapuu vieraaksi Kampuksen Dynamo.

Ilves FS – GFT 5-2 (3-0)

1-0 0.59 Tiia Juntikka (Mira Teittinen)

2-0 2.14 Matilda Herranen (Tiina Pöyry)

3-0 14.38 Tiia Juntikka (Mira Teittinen)

4-0 24.31 Mira Teittinen (Sanni Ryhänen)

4-1 26.54 Daniela Tjeder (Siiri Perälä)

5-1 33.40 Tiina Pöyry (Tiia Juntikka)

5-2 37.49 Jenni Talvela (Daniela Tjeder)

Kuva: Leo Hynninen