Jatkuvatko juhlat sunnuntaina Opinmäessä?

05.12.2019 Off By admin

GFT – KaDy, klo 13:00 Opinmäki. Naisten Futsal-Liigan kahdeksas ottelukierros.
GFT – KaDy, klo 16:00 Opinmäki. Miesten Futsal-Liigan kymmenes ottelukierros.
Sunnuntai 8. joulukuuta 2019.

GFT – KaDy. Naisten Futsal-Liiga.

Naiset palasivat runsasmaalisen MuSa-kotitappion jälkeen komeasti voittojen tielle, kun Opinmäessä Ylöjärven Ilves kaatui Jenni Niemelän nollapelin avulla 4-0. Maaliverkkoja venyttivät Henni Malinen kahdesti ja yhdet maalit merkittiin Siiri Perälän ja Hanna Posan nimiin.

Jenni Niemelä torjui kaiken Ylöjärven Ilvestä vastaan

Sunnuntaina voittotiliin haetaan uutta merkintää, kun jyväskyläläinen KaDy saapuu vieraaksi Opinmäkeen. KaDyn alkukausi on ollut kinkkinen, ja sijoitus sarjassa on vasta yhdeksäs. Tuolta sijoitukselta joutuu karsimaan sarjapaikastaan Ykkösestä tulevaa haastajaa vastaan, joten KaDy hamuaa ylemmäs sarjataulukossa. Jotta se onnistuisi, voittoja tulisi kerätä ripeämmin, tähän mennessä seitsemän ottelua on tuonut saldoksi yhden voiton ja näiden lisäksi kaksi lisäpistettä varsinaisen peliajan tasatilanteista. Seitsemässä ottelussa Dynamo on tehnyt vain 12 maalia, joista Henni Parkkinen on ollut mukana joka toisessa tehoillaan 4+2.

GFT lähtee sarjataulukkoa vilkaisemalla ennakkosuosikkina sunnuntain alkuiltapäivän koitokseen, sillä kultaisten sijoitus on tasaisessa kärkiryhmässä neljäs. Eroa huipulle on vain kolme pistettä ja etuna myös se, että kultaiset ovat pelanneet muita yhden ottelun vähemmän. Kun GFT haluaa suoran välieräpaikan keväällä, tulee sunnuntain kaltaisista kotiotteluista kerätä mahdollisimman paljon sarjapisteitä.

Vierailijan pelaajista pistepörssin top-20-listalta löytyy vain Parkkinen, mutta GFT:ltä listalle mahtuu alkukauden jälkeen neljä nimeä, kovimpana pistenikkarina on häärinyt kapteeni-Perälä, jonka 8+4 tehot oikeuttavat sarjataulukon kolmanteen sijaan. Vahvimmin tukea tehojen muodossa tukea ovat tarjonneet Daniela Tjeder (4+7), Henni Malinen (4+3) ja Johanna Vasara (6+0). MuSa-pelissä kuitenkin nähtiin, ettei sarjapisteitä heru viidelläkään tehdyllä maalilla, jos puolustuspelaaminen kangertelee. Niemelä on hyvässä vireessä maalilla viime ottelun seurauksena, mutta erinomaisetkin maalivahdit tarvitsevat apuja puolustusnelikoiltaan.

Lisäpanosta sunnuntain avausottelulle luo siskosten kohtaaminen, kun viime kaudelle KaDysta GFT:n paitaan siirtyneen Siiri Perälän sisko Martta Perälä pyrkii parhaansa mukaan torjumaan kultaisten yritykset. Kumpi siskoista juhlii sunnuntaina loppusummerin soidessa?

GFT – KaDy. Miesten Futsal-Liiga.

Miesten puolella on luvassa herkullinen kärkikamppailu heti maajoukkuetauon jälkeen, kun neljäntenä oleva GFT lähtee jatkamaan keskinäisten otteluiden loistavaa saldoaan sarjakakkosta KaDya vastaan.

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta kahminut jyväskyläläisryhmä saapuu Opinmäkeen eriskummallisessa tilanteessa, sillä kultaisia Dynamo ei ole voittanut yli kahteen vuoteen, edelliset juhlat kultaisten kustannuksella on kauden 2016-2017 puolivälieristä, kun KaDy laittoi GFT:n lomille otteluvoitoin 3-1. Sunnuntaina historia ei toki paina puntarissa rahtustakaan.

KaDyn joukkue uudistui tälle kaudelle huomattavasti enemmän kuin mestaruuskausien välillä, kun pelaajia lähti sekä ulkomaille että muihin seuroihin kotimaan sarjan sisälläkin. Ykkösmaalivahdiksi noussut KaDy-konkari Niila-Ville Laitinen on ollut vakuuttava ja KaDy on muutoinkin esiintynyt melko hyvin, seitsemän suoran voiton vastapainoksi tappioita on vain kaksi, Akaa Futsalille ja FC Kemille. KaDyn tämän kauden joukkue on tasoltaan hieman tasaisempi kuin viime kaudella, mutta laatua toki löytyy, muun muassa Sergei Korsunov, Mikko Kytölä ja Newton jr. mahtuisivat jokaisen liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon milloin vain. Myös paluun liigaan tehnyt Teemu Lukkari on ollut oiva lisä jyväskyläläisten rosteriin.

GFT palaa pieneltä huilitauolta kentille hakien jatkoa kliiniselle 7-0-kotivoitolle Riemusta. GFT dominoi tuolloin kenttätapahtumia täydet neljäkymmentä peliminuuttia ja Antti Koivumäen sekä Joonas Puolamäen nollapeli tuli sen suuremmin rehkimättä. Sunnuntaina Jyväskylän toinen joukkue tarjonnee huomattavasti kovemman vastuksen. Riemu-ottelun tehokkaimpana hääri Antti Arvola maireilla 3+1 tehoillaan ja Arvola nousi joukkueen sisäisessä pistepörssissä ykköseksi.

Panu Autio ja Antti Arvola olivat iskussa Riemua vastaan

Maajoukkuetauko on tarjonnut kultaisille mahdollisuuden toipua pikkukolhuista ja lisätä harjoitusten fyysistä kuormitusta. Joukkue onkin hyvässä vireessä parantelemaan asetelmia sarjataulukossa. Tehot ovat jakautuneet edelleen joukkueen sisällä suhteellisen tasaisesti ja pelaajistoa on peluutettu myös laajasti, joten kultaisittain tilanne ennen sunnuntaita on loistava.

GFT ja KaDy ovat keskinäisissä otteluissaan viime kausina tarjonneet taitavaa, taktista ja usein myös kiihkeää futsalia, jossa tunteita on piisannut, eikä mikään seikka viittaa siihen, että sunnuntai toisi poikkeusta. Vierailijat haluavat varmasti voittaa pitkän tauon jälkeen kultaiset ja samalla GFT:n ainoana tavoitteena on näyttää jälleen mestareille kaapin paikka. Sunnuntaina kannattaa ehdottomasti suunnata Opinmäkeen!

Naisten klo 13:00 alkavaan otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja miesten klo 16:00 alkavan pelin liput maksavat 10€, alennusryhmiltä 6€ ja alle 12-vuotiaille 0€. Maksutapoina lipunmyynnissä sekä kahviossa toimivat MobilePay ja käteinen. Tervetuloa Opinmäkeen!