Jo kuudes peräkkäinen voitto liigassa

24.11.2018 Off By admin

ACE – GFT 1-2 (0-1).

Espoolaiset jatkoivat voittojen tiellä, kun ACE kaatui kotonaan lukemin 1-2 (0-1). Otteluun lähdettiin kahdella kentällä; PeräläHiukkaSirenTjeder, sekä KrögerHirvonenLaineOllila. Maalissa Tahvanainen. Peli lähti käyntiin vieraiden komennossa, mutta maalit antoivat odottaa. Siren sai pallon Tjederiltä maalin eteen ja maali näytti jo varmalta, mutta niin vain veto viuhui yli maalin. Myös Perälä pääsi kuljettamaan omasta päädystä vetopaikalle saakka, kun tamperelaiset ilmeisesti odottivat Perälän syöttävän ja kenttä aukesi täysin. ACE:n maalilla loisto pelin pelannut Ropanen kuitenkin torjui pallon kulmaksi. Vieraat saivat myös vapaapotkun kutosen viivalta ja aikalisän myötä Laine ja Hirvonen pallon taakse. Laineen veto kuitenkin kilpistyi puolustukseen ja jälleen kulmapotku. Lopulta pallo kuitenkin saatiin verkkoon, kun pelikellossa oli jäljellä enää 2 sekuntia. Hirvonen onnistui syöttämään pallon maalin eteen, josta Laine pääsi venyttämään jalkansa ja sijoittamaan pallon tyhjään maaliin. Tärkeä pukukoppimaali ja Laineelle kauden kuudes osuma.

Toinen puoliaika lähti hieman epäonnekaasti käyntiin, kun tilanne tasottui heti alkuun syötön katkon päädyttyä omaan maaliin. Tästä kuitenkin sisuunnuttiin ja aloitettiin pelaamaan. Vain hetkeä myöhemmin Hirvonen onnistui oikealta laidalta ja toimitti pallon kohti maalin eteen juossutta Lainetta, mutta pallo kimposikin ACE:n omasta pelaajasta maaliin ja tilanne 1-2.

Johtoasemaan jälleen päässyt GFT prässäsi agressiivisesti. Pian Laine katkoi syötön ja pudotti pohjalle Perälälle, Perälä syötti pallon oikeaan laitaan Hiukalle, joka jatkoi Tjederille. Tjeder käänsi pallon edelleen pystyyn oikeaan laitaan, jonne Perälä oli noussut päässen ohi ACE:n puolustuksen. Ropanen torjui yrityksen ja tilanne säilyi tasan. Hetkeä myöhemmin ACE:n Riekki pääsi vaarallisesti läpi, mutta Tjeder pysäytti Riekin juoksun ja espoolaiset lähtivät vastahyökkäykseen. Maalivahti Ropanen näytti jälleen osaamistaan ja torjui Sirenin vedon. Tahvanainen vieraiden maalilla ei joutunut venymään suuriin pelastuksiin, kunnes Ropanen heitti pitkän pallon yksin unohdetulle hyökkääjälle, mutta Tahvanainen torjui tämän vedon.

Seuraavassa hetkessä katsojat saivat todistaa Laineen todella kovaa vetoa sekä Ropasen taituruutta maalilla. Hiukka pelasi sivurajan Perälälle, joka nosti pallon Tjederille. Tjederin syöttö kimpoilee, mutta vastapalloon vetämään ehtii ensin Laine ja maali näytti jo varmalta, mutta niin vain Ropanen heittäytyi ja torjui tilanteen kulmaksi. Muutama minuutti myöhemmin vieraille syntyi jälleen loistava paikka lisätä johtoaan, kun ensin Hiukka haastoi laidalla ja pelasi pallon Tjederille, mutta huono osuma palloon ja veto yli maalin. Lähes heti perään Hiukka on jälleen valppaana ja pääsee syötön katkoon, mutta Ropanen torjuu.

Ottelun lopussa kotijoukkue lähti pyörittämään ylivoimaa, mutta GFT:n tiivis timantti piti pintansa ja kolme pistettä Espooseen. Vieraiden parhaana palkittiin Tjeder. Voiton myötä ja muiden pelien päättyessä GFT on sarjassa toisena, kun enää yksi ottelu syyskierrosta on pelaamatta.

Seuraavassa liigaottelussa GFT kohtaa Kampuksen Dynamon Opinmäessä 15.12. klo 16:00. KaDy on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä.