KaDy nousi jatkoaikavoittoon Jyväskylässä

09.01.2021 Off By admin

KaDy nappasi kahden pisteen voiton Miesten Futsal-Liigan kärkiottelussa lauantaina. Pitkään johtoasemassa ollut GFT hävisi jatkoajan jälkeen maalein 3-4.

Kampuksen Dynamo katkaisi GFT:n voittoputken lauantaina Jyväskylässä ja nousi sarjataulukossa Kultaisten kanssa tasapisteisiin. Dynamo lähti otteluun muutaman poissaolon sävyttämänä yhdeksän pelaajan ryhmällä. GFT:llä oli peluuttaa kolmea täyttä kentällistä. KaDy iski toisen puoliajan viimeisellä kympillä kolme maalia, ja oli lopulta jatkoajalla maalin parempi.

Avausjaksolla GFT:n aktiivinen prässi tuotti ajoittain KaDy:n pelinrakentelulle vaikeuksia. Kotijoukkue pääsi luomaan vain muutaman puolittaisen maalipaikan. GFT oli pariin otteeseen lähellä maalintekoa, mutta tolppaa lähemmäksi Kultaiset ei vielä päässyt. GFT:n työnteko palkittiin kuitenkin minuutti ennen taukosummeria. KaDy:n riketilin täytyttyä Panu Autio pääsi tälläämään kympistä vasempaan yläkulmaan. Näin avausjakson jälkeen tauolle lähdettiin Kultaisten 1-0-johdossa. 

Toisen jakson alussa molemmissa päissä tapahtui. Sekä Kultaisten Jori Lagerblom, että KaDy-vahti Niila Ville-Laitinen olivat työllistettyinä maaleillaan. Viiden minuutin jälkeen helähti ensimmäisen kerran GFT:n maalissa. Kotijoukkueen Lassi Lintula riisti pallon keskialueella ja Eemeli Hänninen pääsi laukomaan tasoitusmaalin oikealta. GFT kuittasi tämän nopeasti. Lasse Saaren rajapotku löysi Dynamon nelikon keskelle liikkuneen Aution, joka laukoi pallon toisen kerran ohi maajoukkuevahti Laitisen.

KaDy nousi uudelleen tasoihin jakson puolivälissä. Jälleen keskialueen riiston jälkeen pallo pelattiin oikealle, josta Tero Intalan tulinen laukaus painui yläriman kautta maaliviivan yli. KaDy osoitti vaarallisuutensa hyökkäyspäässä taas muutamaa minuuttia myöhemmin. Mikko Kytölän kova ja tarkka laukaus pienestä kulmasta helähti maalin kattoon ja Dynamo ensimmäistä kertaa johtoon.

Muutama minuutti ennen loppua GFT aloitti yv-pyörityksen lentävällä maalivahdilla. Palkinto tuli, kun pelikellossa oli 38.48. Hyvän pyörityksen päätteeksi Antti Arvola jäi vapaaksi keskelle, ja hän pääsi ujuttamaan tasoituksen Aution syötön jälkeen. 40 minuutin jälkeen tulostaululla 3-3.

Viiden minuutin jatkoajan puolivälissä Kytölän veljekset juonivat KaDyn voittomaaliin. Mikko Kytölän syötti sivurajalta, ja Jukka Kytölä laukoi tarkan kudin alakulmaan. Tämän jälkeen GFT haki lentävällä maalivahdilla tasoitusta, mutta maaliin asti palloa ei enää saatu. Näin kaksi pistettä KaDylle, lukemat jatkoajan jälkeen 4-3.

“Molemmat toteuttivat omaa pelisuunnitelmaansa mallikkaasti, mutta KaDy oli tänään tehokkaampi lopussa. Kuten usein tässä lajissa, omiin virheisiin karkasi voitto. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa huomiseen, parannettavaa riittää”, kommentoi GFT:n Lasse Saari.

Saarelle ottelu oli toinen pitkän loukkaantumistauon jälkeen. Täysi pelivire alkaa pikku hiljaa taas löytyä.

“Kolmen kuukauden tauko näkyy vielä, mutta kyllä pelaamisesta on nauttinut taas aivan uudella tavalla. Täytyy olla kiitollinen, että pystyy pelaamaan, ja että ylipäätään saadaan pelata huippupelejä tähän maailmanaikaan. Nälkää riittää!”

Tuloksen myötä GFT ja KaDy ovat nyt tasapisteissä sarjan toisella sijalla, GFT paremmalla maalierollaan yläpuolella. KaDylle voitto oli kuudes perättäinen ja ensimmäinen Kultaisista sitten kevään 2017. GFT:n kuuden ottelun voittoputki katkesi tappion myötä, ja sarjan kärkipaikka vaihtui FC Kemin voitettua PP-70.

GFT pelaa Jyväskylässä jälleen huomenna, kun vastassa on Liikunnan Riemu. Kultaisilla on mahdollisuus revanssiin, sillä Riemu haki syyskuussa 5-1-voiton Espoosta. Aikanaan Riemussa pelannut Saari odottaa huomista peliä nälkäisenä.

“Tullee vielä vauhdikkaampi peli kuin tänään, kun kentällä on kaksi aggressiivisesti liikkuvaa joukkuetta. Superhienoa päästä ottamaan revanssi syksyn kotitappiosta, Jyväskylän Monnarin liukkaalla parketilla on huippua pelata nopeaa futsalia. Riemu on ollut tällä kaudella vahvempi kuin vuosiin, joten kova haaste on edessä. Jyväsjärven avannosta haetaan voittava energia Riemun kaatoon!”

Huominen ottelu alkaa Jyväskylässä kello 15.00, ja sitä voi seurata ilmaiseksi Solidsportin välityksellä.

KaDy – GFT 3-4 ja. 3-3 (0-1)

0-1 9.16 Panu Autio

1-1 25.25 Eemeli Hänninen (Lassi Lintula)

1-2 26.25 Panu Autio (Lasse Saari)

2-2 30.37 Tero Intala (Juho Väinälä)

3-2 33.24 Mikko Kytölä (Jukka Kytölä)

3-3 38.48 Antti Arvola (Panu Autio) 

3-4 42.29 Jukka Kytölä (Mikko Kytölä)