KaDy ryösti pisteet Espoosta

13.03.2021 Off By admin

GFT kärsi tappion Miesten Futsal-Liigan kärkikamppailussa lauantaina, kun KaDy haki täyden pistepotin Opinmäestä maalein 3-1.

Kampuksen Dynamo kaatoi GFT:n toistamiseen tällä kaudella, kun se raapi 3-1-voiton Opinmäen liikuntahallissa pelatussa ottelussa. Muutaman poissaolon myötä kapeahkolla ryhmällä pelannut vierasjoukkue iski kaikki osumansa avausjaksolla, eikä GFT parantuneesta pelistään huolimatta noussut enää rinnalle. Edellisen kerran KaDy oli voittanut Espoossa keväällä 2017.

Ottelu starttasi tasaisissa merkeissä, ja molemmat loivat pari hyvää aihiota alkuminuuteilla. Ensimmäinen täysosuma nähtiin kuudennella peliminuutilla. KaDy riisti pallon hyökkäyspäässä, ja Tero Intala pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä. Jori Lagerblom torjui ensimmäisen yrityksen ja vielä jatkopallonkin, mutta kolmannella yrityksellä Jere Intala painoi pallon häkkiin. Pari minuuttia myöhemmin GFT oli erittäin lähellä tasoitusta, mutta Niila-Ville Laitinen venyi upeaan torjuntaan kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen palanneen Panu Aution laukaukseen.

Myös vieraat rakensivat vaarallisia maalipaikkoja, ja seuraavan kerran helähti jakson puolivälissä. KaDy rankaisi jälleen Kultaisten pallonmenetyksen jälkeen, kun Lassi Lintula viimeisteli 2-0-osuman. Kolmas takaisku tuli heti perään, kun pallo pomppi Dynamon nopean hyökkäyksen päätteeksi GFT:n omasta pelaajasta sisään. 

13 minuutin kohdalla GFT:n Lagerblom joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi, ja maalille vaihdettiin Joonas Puolamäki. Puolamäki pääsi peliin nopeasti hyvin mukaan. Jakson loppupuolella GFT sai luotua tilanteita hyökkäyspäässä, mutta tauolle lähdettiin KaDyn vahvassa kolmen maalin johdossa.

Toiselle puoliajalle Kultaiset tuli terävästi ja sai hyvää otetta pelistä. Kärkipeli kuohutti ajoittain tunteita ja keltakortteja heiluteltiin useamman kerran. GFT sai kavennusmaalin viimein ajassa 26.17, kun Autio tälläsi maalin kattoon epäsuoran vaparin jälkeen KaDyn palautuksen seurauksena. Lukemat tässä vaiheessa 1-3.

GFT jatkoi hallintaa kavennuksen jälkeen, mutta KaDy puolusti vahvasti, eikä tolppaa lähemmäksi päästy. Muutama minuutti ennen loppua Kultaiset yritti murtaa Dynamon puolustusta ylivoimalla lentävän maalivahdin kera. Paikkoja aukesi, mutta Laitinen jatkoi hyviä torjuntojaan vieraiden maalilla. KaDy kesti loppuun asti, joten kolme pistettä lähti vieraiden matkaan Jyväskylään. Loppulukemat siis 1-3.

Vieraiden parhaana palkittiin useita hyviä torjuntoja esittänyt Niila-Ville Laitinen. Kultaisilta palkittiin niin ikään maalivahti Joonas Puolamäki, joka kommentoi matsia seuraavasti.

“Harmittavasti jouduttiin tänään aikaisessa vaiheessa takaa-ajoasemaan. Koko ajan parannettiin omaa tekemistä sekä prässin että pallollisen pelaamisen osalta, mutta viimeistely ei toiminut ihan toivotulla tavalla. Vastustajan maalivahti pelasi hyvin. Ottelun intensiteetistä huomasi, että kevät etenee ja ratkaisupelit ovat edessä.”

Puolamäki tuli siis tolppien väliin kesken avausjakson. Peli oli hänelle toinen tällä kaudella Futsal-Liigassa.

“Omalta osalta on ollut yllättävänkin helppoa tulla mukaan pitkähkön tauon jälkeen. Meidän jengissä on hyvä fiilis, ja olen ollut tyytyväinen, että olen pystynyt siihen tuomaan omaakin panosta treeneissä, ja nyt myös otteluissa.”

Voiton myötä KaDy nappasi ainakin hetkellisesti sarjan kärkipaikan haltuunsa. Nyt pisteen perässä oleva FC Kemi pelaa oman ottelunsa sunnuntaina Riemua vastaan. GFT on nyt kolme pinnaa KaDyn perässä.

Kultaiset pelaa seuraavan kerran ensi viikonloppuna, kun ohjelmassa on reissu pohjoiseen.

GFT -KaDy 1-3 (0-3)

0-1 5.55 Jere Intala (Tero Intala)

0-2 10.14 Lintula

0-3 10.55 Oma maali

1-3 26.17 Autio (Stenholm)