KaDy taisteli puolivälieräsarjan avausvoiton

11.04.2021 Off By admin

GFT pelasi lauantaina Jyväskylässä, kun Naisten Futsal-Liigan pudotuspelit käynnistyivät. Ensimmäinen puolivälierä päättyi tiukan taiston jälkeen KaDyn 2-1-voittoon.

GFT piti ottelun alkuminuuteilla paljon palloa, mutta KaDyn tiivistä puolustusta vastaan huippupaikoille ei päästy helpolla. KaDy sen sijaan iski neljännen peliminuutin täyttyessä, kun Maiju Horkka sai jalkansa vapaaksi hyökkäysalueella ja tälläsi etukulmasta Dynamon johtomaalin. Muutama sekunti myöhemmin Horkka oli rankaista uudelleen, mutta tällä kertaa viimeistely lähietäisyydeltä karkasi hieman ohi maalin.

Kahdeksan minuutin kohdalla GFT kävi lähellä ensimmäistä osumaa, mutta hyvin läpi ottelun Dynamon maalilla pelannut Maria Halla-Aho pelasti Kiia Laineen laukauksen. Halla-Aho torjui avausjaksolla myös muun muassa Pirta Hiukan ja Sandra Lindin yritykset. Jakson loppuhetkillä molemmissa päissä oli pari puolittaista paikkaa, mutta tarkan 20 minuuttisen jälkeen tauolle KaDyn johtaessa 1-0.

Toista puoliskoa oli pelattu kolme minuuttia, kun KaDy onnistui toistamiseen maalinteossa. Horkka sai pallon rajapotkun jälkeen haltuunsa ja kääntyi mainiosti vetopaikkaan. Laukaus painui oikeaan yläkulmaan, ja tulostaululle 2-0. Muutama minuutti tästä, ja GFT juoni kuvioitaan aikalisällä. Tämän jälkeen Hiukka pääsi kokeilemaan mainiosta paikasta, mutta Dynamon maali pysyi vielä puhtaana. Paikkoja aukesi muutenkin, ja painostus tuotti viimein tulosta 33 minuutin kohdalla, kun Emilia Jokisalo ampui reilusta kympistä oikeaan alakulmaan. Lukemat 2-1 ja peliaikaa jäljellä seitsemän minuuttia.

Kultaisilla oli paikkansa nousta pelissä tasoihin, mutta Dynamon maalilla Halla-Aho otti hyviä ja tärkeitä torjuntoja. Viimeiset hetket tasoitusta haettiin ylivoimapelillä, mutta hienosti taistellut Dynamo kesti loppuun saakka. Näin puolivälieräsarjan ensimmäinen voitto jäi Jyväskylään maalein 2-1.

KaDyn parhaana palkittiin molemmat osumat iskenyt Maiju Horkka. Kultaisilta palkittiin Kiia Laine. 

Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Ensi viikonloppuna pelataan kotoisessa Opinmäessä, kun ottelusarjan toinen koitos on ohjelmassa lauantaina ja mahdollinen kolmas sunnuntaina. Lauantain matsin tarkka alkamisaika varmistuu alkuviikosta.

KaDy – GFT 2-1 (1-0)

1-0 3.59 Horkka (Airikainen)

2-0 23.12 Horkka (Vestola)

2-1 33.02 Jokisalo (Mäntylä)