Kausi käyntiin lauantaina: GFT jahtaa kolmatta perättäistä mestaruutta

08.10.2020 Off By admin

Hallitseva Suomen mestari GFT aloittaa kautensa lauantaina vierasottelulla porilaista MuSaFutsalia vastaan. Kultaisten kapteeni Siiri Perälä odottaa innolla uuden kauden alkua.

Seitsemän kuukauden odotus tulee lauantaina päätökseen, kun naisten Futsal-liiga potkaistaan vihdoin käyntiin. GFT pelasi edellisen liigaottelunsa maaliskuun alussa ennen kuin kausi äkisti keskeytettiin.

Runkosarja ehdittiin pelata yhtä kierrosta vaille päätökseen. GFT majaili sarjataulukossa silloin kolmannella sijalla. Alla oli tuoreeltaan cupin voitto, joten nälkää triplan metsästykseen olisi riittänyt

“Se oli kaikille joukkueille harmi, kun kausi keskeytyi. Me oltiin voitettu syksyllä Super Cup ja helmikuussa Final Four, niin oltais haluttu voittaa vielä kolmas pysti”, kapteeni Siiri Perälä taustoittaa.

Nyt katseet on kuitenkin suunnattu tiukasti alkavaan kauteen. Päävalmentajaksi palaa yhden kauden tauon jälkeen joukkueen kaudella 2018-19 tuplamestaruuteen luotsannut Petri Kettunen. Vahvistuksina Kultaisiin liittyivät Sandra Lind FC Sportista ja Emilia Jokisalo Italiasta. Muutama pelaaja lähti uusiin koitoksiin, muun muassa liigaan nousseen paikallisvastustaja HIFK:n riveihin.

Kapteeni Perälä on erittäin tyytyväinen koossa olevaan ryhmään.

“Tosi hyviä ja taitavia pelaajia saatiin joukkueeseen. Samoin saatiin tuttu valmentaja takaisin. Meidän joukkuehenki on erinomainen, ollaan tosi tiivis porukka.”

Jokaiselle joukkueessa mestaruuden voittaminen on ainoa tavoite. GFT on siis valmis jahtaamaan kolmatta perättäistä Suomen mestaruutta.

“Meillä on tosi paljon yksilötaitoa. Ollaan vahva ja hyökkäysvoittoinen joukkue. Ei voi oikein nimetä avainpelaajia, kun kaikki ovat sellaisia. Nyt on saatu vielä paljon treenejä alle, niin joukkuepelin pitäisi olla kunnossa. Rinki on tosin aika pieni, niin loukkaantumisiin ei ole hirveästi varaa”, arvioi Perälä.

Lauantaina Poriin

Kauden avauskierroksella GFT matkaa Poriin MuSaFutsalin vieraaksi. MuSa oli viime kauden keskeytyessä runkosarjan piikkipaikalla, joten nälkää mestaruuden ratkaisemiseen olisi varmasti porilaisillakin riittänyt.

Molemmissa viime kauden runkosarjan kohtaamisissa MuSa onnistui voittamaan Kultaiset: Espoossa maalein 7-5, Porissa 6-3. MuSa ei hävinnyt ainuttakaan kahdeksasta pelaamastaan kotiottelusta, joten haastava Satakunnan reissu on Kultaisille heti kauden alkajaisiksi tiedossa. Perälä kuitenkin luottaa, että kolme pistettä löytää tiensä takaisin Espooseen.

“Halutaan nyt kyllä näyttää niille. Viime kaudella molemmat oli tiukkoja pelejä, mutta vähän mokailtiin ja päästettiin helppoja maaleja. Tosi tasainen peli tulee. Meillä on kuitenkin niin paljon maalinteko- ja yksilötaitoa, että uskon että riittää voittoon.”

Perälälle tämä ei ole pelkästään kauden avausmatsi, vaan muutenkin erityinen ottelu. MuSan riveihin siirtyi täksi kaudeksi pikkusisko, maalivahti Martta Perälä. Tämä nostaa GFT-kapteenille kaksijakoiset fiilikset.

“Martalla on ensimmäinen kausi uudessa joukkueessa, niin toivon että heilläkin alkaisi hyvin. Mutta tietenkin toivon, että oma joukkue voittaa. Ja olishan se tietysti kiva siskon selän taakse maali tehdä.”

MusaFutsal – GFT lauantaina 10.10. klo 16.00 Porin Urheilutalolla
Ottelu nähtävissä myös Solidsportin kautta.