Kausi päättyi puolivälieriiin

GFT:n kausi Miesten Futsal-Liigassa päättyi pettymykseen, kun Akaa Futsal oli toistamiseen parempi puolivälierissä.

GFT matkasi lauantaina selkä seinää vasten Akaalle puolivälieräsarjan toiseen otteluun. Akaalla oli avauskohtaamisesta voitto alla, joten sarja oli heille kotikentällä katkolla. Viimeksi tammikuussa tappion kärsinyt Akaa Futsal osoitti jälleen vahvuutensa ja päihitti Kultaiset lopulta maalein 7-2. Näin GFT:n kausi päättyi, ja Akaa jatkaa neljän parhaan joukkoon.

GFT sai peliin mainion alun. Takana oli vain 48 sekuntia, kun Panu Autio tarjoili nopeasta hyökkäyksestä Lasse Saarelle, joka sijoitti pallon tolpan kautta sisään. GFT oli ensiminuutit hyvin pelin päällä. Pikku hiljaa Akaa sai hyökkäyspeliään paremmin rullaamaan, ja seitsemän minuutin kohdalla Jovan Stankovic haki vasurinsa vapaaksi laidalla ja tykitti tasoituksen takakulmaan. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin GFT:n kannalta synkät kymmenen sekuntia. Ensin Jussi Nyström pommitti kulmapotkun jälkeen alakulmaan, ja seuraavasta tilanteesta Stankovic niittasi 3-1:een.

Fyysisessä taistossa GFT:n rikkeet täyttyivät muutama minuutti ennen taukoa. Akaa-kippari Nyström pääsi kympin pilkulle ja laukoi tarkasti oikeaan nurkkaan. Hetkeä myöhemmin Kasperi Halme hankki Kultaisille pilkun, ja Antti Arvola tykitti kutoselta voimalla tärkeän kavennuksen. GFT haki vielä väkevästi kolmatta osumaa, mutta ennen taukoa ei palloa enää maaliin saatu. Näin Kultaiset lähti toiselle jaksolle haastavasta kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Toinen puolisko alkoi juuri päinvastoin kuin mitä oli toiveissa. Kello ehti käydä 46 sekuntia, kun Nyström pääsi laukomaan mainiosta paikasta hattutemppunsa täyteen ja lukemat 5-2:een. Hetkeä myöhemmin Markus Rautiainen ampui jo kotijoukkueen kuudennen, ja Kultaisten selkäranka alkoi katketa. Akaa pelasi mainiosti johtoasemassa, eikä GFT:n ylivoimapelikään kavennuksia tuottanut. Kotijoukkueen Nyström lisäsi vielä neljännellä osumallaan loppulukemat 7-2:een. Näin ottelusarjan toinen voitto ja välieräpaikka Akaalle. GFT:n kausi päättyi puolivälieriin.

“Ei saatu irti sitä, mitä piti. Peli lähti tosi hyvin, ekasta vaihdosta johtoon ja hyvää mähinää meiltä pari ensimmäistä vaihtoa. Meillä on ollut maalinteon kanssa ongelmia, ja se näkyi taas tänään. Ensimmäiseen vaihtoon yksi ja kutoselta yksi, sen jälkeen ei mitään. Hattu päästä tietenkin vastustajan veskari Kasper Kankaalle, huippuotteita häneltä. Ei vaan riittänyt meillä”, Antti Arvola päivitteli Solidsportin lähetyksessä.

GFT:n kausi oli kaksijakoinen. Joukkue porskutti talvella voitokkaasti välillä jopa sarjan kärjessä, mutta kevättä kohden tappiot seurasivat toisiaan.

“Ei pystytty kuntopiikkiä ajoittamaan oikeaan aikaan. Syyskausi ja talvi menivät tosi hyvin, ja tammikuun otteluruuhka selvitettiin kunnialla. Joku kyykkäys tähän loppuun tuli. Kuusi tappiota kauden loppuun, niin ei voi tyytyväinen olla. Tietysti avainpelaajiakin oli poissa vähän siellä täällä”, Arvola pohti.

Akaa Futsal – GFT 7-2 (4-2)

0-1 0.48 Saari (Autio)

1-1 6.57 Stankovic (Rautiainen)

2-1 8.46 Nyström (Milojevic)

3-1 8.57 Stankovic

4-1 16.39 Nyström (10m)

4-2 17.19 Arvola (6m)

5-2 20.46 Nyström (Grönholm)