Kausi pakettiin voitolla – GFT:lle pronssia

09.05.2021 Off By admin

GFT pelasi kauden viimeisen ottelunsa Naisten Futsal-Liigassa lauantaina, kun se päihitti ACE:n maalein 2-1.

GFT ja ACE ratkoivat Naisten Futsal-Liigan pronssimitalien kohtalon lauantain Opinmäen liikuntahallissa pelatussa taistossa. GFT päätti pitkän kautensa voitolla, kun ACE kaatui lopulta maalein 2-1. Pronssimitalit jäivät siis Espooseen!

GFT iski ottelun avausmaalin parin minuutin pelin jälkeen. Daniela Tjeder nousi laidalta väkevästi maalinedustalle ja toimitti pallon tyylikkäästi aina verkon perukoille asti. Peli eteni varsin vauhdikkaana, ja molemmissa päissä nähtiin tilanteita. GFT:n Heidi Tahavanainen ja ACE:n Tiia Ropanen ottivat maaleillaan mainioita torjuntoja, eikä lisäosumia ensimmäisellä puoliajalla nähty. Avausjaksolla Kultaisten kapteeni Siiri Perälä kävi myös pelaamassa ensimmäisen kerran sitten joulukuun.

Myös toisella puoliskolla tapahtumia riitti molemmissa kenttäpäädyissä. ACE:lla oli paikkoja tasoitukseen, mutta viimeinen silaus ontui, ja Tahvanainen jatkoi hyviä otteitaan Kultaisten maalilla. Useista tilaisuuksista huolimatta pelin toinen osuma nähtiin vasta ajassa 36.33. ACE haki tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mikä kostautui, kun Pirta Hiukka pääsi keskialueella riistoon ja viimeisteli varmuudella GFT:n 2-0-osuman. 

Pian tämän jälkeen ACE onnistui viimein maalinteossa, kun se sahasi näyttävän hyökkäyksen, ja Jonna Kykkänen viimeisteli kavennuksen maalin edestä Sanna Koskisen syötöstä. GFT selvitti kuitenkin vieraiden loppuminuuttien yv-pyörityksen, joten voitto jäi Espooseen maalein 2-1. Näin GFT:lle kauden päätteeksi pronssimitalit. Pronssipelin parhaina palkittiin maalivahdit Tahvanainen ja Ropanen.

“Oli varmaan aika tyypillinen pronssipeli. Aika avointa peliä, ja paljon paikkoja molemmilla joukkueilla. Pronssi on meille koko kaudelta pettymys, mutta toki kivempi päättää kausi voittoon”, kommentoi Daniela Tjeder.

Kapteenin nauhaa kevään aikana kantanut Tjeder summaa päättynyttä kautta seuraavasti.

“On ollut pitkä ja katkonainen kausi. Joukkue uusiutui taas hieman ja alkukaudesta haettiin vielä yhteispeliä. Kun pelitaukoja oli koko ajan, niin oli vähän vaikeuksia päästä kunnon pelirytmiin. Kevät oli kuitenkin nousujohteinen, ja löydettiin hyvä vire juuri playoffeihin.”

“Parin avainpelaajan loukkaantuminen ja puuttuminen ratkaisupeleissä näkyi, kun rinki on pieni, mutta sen taakse ei voida mennä. Oli todella tiukkoja playoff-pelejä, joissa erot ovat pieniä. Hienoa nähdä, että liigan taso on kokonaisuudessaan noussut, ja erot ovat tasoittuneet.”

GFT:n kausi on siis nyt paketissa pronssisten mitalien kera!

GFT – ACE 2-1 (1-0)

1-0 2.38 Tjeder

2-0 36.33 Hiukka

2-1 37.39 Kykkänen (Koskinen)