Komea kotivoitto varmisti kotiedun!

10.03.2018 Off By admin
GFT – SoVo 5-2 (2-2)

GFT pelasi viimeisessä runkosarjan ottelussaan kotona Opinmäessä ja panos oli selvä, voitto vierailija-SoVosta ja puolivälierät aloitettaisiin kotikentällä kahdella ottelulla ensi lauantaina (17.3.) ja sunnuntaina (18.3.). Molemmat ottelut alkavat kello 16:00!

Ja lopulta voitto heltisikin. Helpolla ei SoVo taipunut, mutta kultaiset ansaitsi joka tapauksessa voittonsa. GFT:n vei 1-0-johtoon Eetu Parpala, joka siivosi vasurillaan Antti Arvolan ylärimalaukauksen takakulmaan. SoVo säikytteli kotiyleisöä tekemällä ottelun seuraavat kaksi osumaa. Ensin Mikko Matinaro riisti pallon keskialueella, eteni ja tuikkasi pallon ohi vahvan ottelun jälleen pelanneen Antti Koivumäen. Tästä hetki ja Gezim Vocan poikittaissyöttö tavoitti takatolpalta Tuomas Hakalan ja vieraat olivat yhtäkkiä johdossa.GFT ei tästä hätkähtänyt, vaan painoi pelin vierailijan kenttäpuolelle heti maalin jälkeen ja jo samalla minuutilla Ari Makowski jysäytti kaukaa matalan laukauksen, jonka Ville Vähäkoitti ohjasi jalkaterällään taitavasti pitseihin, 2-2. Lopulta useista tolppalaukauksista huolimatta tauolle siirryttiin tasatilanteesta.Toinen puoliaika alkoi mustapaitaisen isännän hallinnassa, ja viidennen peliminuutin rullatessa kellossa, Panu Autio pamautti komeasti pallon takayläkulmaan palauttaen GFT:n johtoaseman. Peli pysyi edelleen SoVon päädyssä, mutta somerolaisten vastahyökkäykset olivat terävän vaarallisia.4-2-maalista vastasi Lasse Saari, sekavan tilanteen seurauksena GFT pääsi ylivoimahyökkäykseen, jonka Saari päätti takatolpalta ja tuplasi kotijohdon. Saaren maali toi hitusen hyvän olon tunnetta kultaisten puseroon ja SoVo pääsi hyökkäämään heikkojen pallollisten ratkaisujen jälkeen vastaan. Koivumäki ja puolustus selvittivät nämä vaikeina hetkinä ja kun SoVon reikäpaitapelaaminenkaan ei sen vaarallisempaa tuottanut, pääsi kapteeni-Autio niittaamaan viimeisellä minuutilla loppulukemiksi 5-2.

Tärkeät kotipisteet sinetöivät siis GFT:lle kotiedun ensi viikonloppuna alkaviin pudotuspeleihin. Vastustaja noihin peleihin selviää huomenna, kun runkosarjan neljä parasta pääsevät valitsemaan vastustajansa sijoille 5.-8. sijoittuneista joukkueista. KaDy valitsee ensin, heidän jälkeensä Sievi FS ja Leijona Futsal ja GFT:n vastustaja on jäljelle jäänyt seura. Välieriin selviää kolmella voitolla ja kuten mainittua, kaksi ensimmäistä ottelua pelataan ensi viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina klo 16:00 Opinmäessä. Tervetuloa kannustamaan GFT kohti välieriä!