Kultaisen viikonlopun ennakko – haastattelussa Jaakko Oksanen ja Timo Mikkonen

09.11.2017 Off By admin
GFT haki positiivisen peliesityksen jälkeen pyhäinpäivänä pisteet Tesomalta PP-70:ltä. Laaja rinki osoitti vahvuutensa, kun seitsemästä tehdystä maalista vastasi viisi eri pelaajaa, Ari Makowskin ja Antti Arvolan tuplaosumien lisäksi Tom Korolainen, Jaakko Oksanen ja Timo Mikkonen tekivät yhden maalin mieheen.
Viikonloppuna pelataankin kahdesti. Kultaisen viikonlopun ensimmäisessä ottelussa lauantaina vastustaja ei kovempi juuri voisi olla, kun kolminkertainen hallitseva Suomen mestari, Sievi FS saapuu Opinmäkeen. Sievin startti runkosarjaan on ollut hieman tukkoisempi viime kauteen verrattuna, mutta laatua ryhmästä toden totta löytyy.

Sievin joukkue on epäilemättä laadukas, mutta materiaali ei ole turhan leveä, etenkään, kun Nikola Erceg kärsii vielä pelikieltoaan ja Sievissä uraansa uuteen nosteeseen saanut Juho Väinälä siirtyi Ouluun nostamaan Tervareita takaisin liigakartalle. Profiilipelaajat Henri Heikkilän ja Jarmo Junnon johdolla pelaavat pelistä toiseen valtavia minuutteja joukkueen junioreiden keuhkojen kerätessä penkiltä liigan hengitysilmaa.
Sievin joukkue on pysynyt monta kautta lähes muuttumattomana pelaajiston osalta, mutta valmennuksessa muutoksia on nähty useita. Niin tällekin kaudelle, kun Sievi palkkasi päätoimiseksi päävalmentajakseen serbialaisen Vladimir Jovanovicin.

GFT jatkaa otteluitaan heti sunnuntaina, kun Vaasan Ruutupaidat saapuu vierailulle. Perinteikkäällä seuralla on allaan hankala kausi, sillä sarjapaikka säilyi vasta Liigan karsinnoissa FC Raumaa vastaan.
Turhauttavan kauden jälkeen Vaasassa päätettiin nostaa tasoa ja satsata enemmän futsaliin. Toistaiseksi tulokset ovat olleet kohtuullisia, seitsemästä ottelusta yhtä monta pistettä. Enemmänkin plakkarissa voisi olla, kauden avaustaan Ilvestä vastaan ‘RP’ johti tauolla 2-0 ja Mad Max korjasi kolme pistettä Vaasasta laukauksella, joka painui verkkoon päätössummerin jo soidessa.
Vahvaan pivot-pelaamiseen aina luottanut Ruutupaidat ei koskaan ole helppo vastustaja ja fyysinen pelitapa tuottaa varmasti haasteita myös kultaisille. Tarkkana tulee olla erityisesti Matias Träskbäckin ja Toni Pylkkäsen kanssa, kyseiset herrat ovat tehneet lähes puolet vaasalaisten alkukauden maaleista. Ruutupaitojen maalilla on tällä kaudella nähty myös Geftiä edustanut Zlatko Bozinovski, lieneekö herra maalilla myös Espoossa?
Tuplaviikonlopun haastatteluun saatiin tuplamiehitys, kun tälle kaudelle Geftiin siirtyneet Jaakko Oksanen ja Timo Mikkonen vastailivat kysymyksiin. Lue aiempi uutinen herroista tästä !
Lauantaina haettiin hyvä 7-2 vierasvoitto Tampereelta ja kokositte molemmat tehot 1+1. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen PP-ottelusta?
"Tiukka matsi oli. PP nousi hyvin parin otteeseen maalin päähän ja taisteluun otteluun voitosta. Yhdessä taisteltiin sitten loppuun asti ja saatiin lopussa kaunisteltuakin lukemia ja ryöstämään tärkeät kolme pojoa. Ja olihan se mukava käydä itsekin maalaamassa ja syöttämässä Timolle", Oksanen aloittaa.
‘Päällimmäisenä tietty hieno voitto tuliaisena, lisäksi pelistä jäi muutama tehopistekin taskuun. Joten kai tuon voisi summata onnistuneeksi debyytiksi’, totesi PP-ottelusta puolestaan ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Mikkonen.
Molemmat herrat nostivat esiin Makowskin komean 5-2-maalin, joka katkaisi PP:n selkärankaa heidän otettuaan ylivoimapelinsä käyttöön.

Jaakko, lentokonetuuletuksesi on noussut joukkueen sisällä jo ilmiöksi. Mikä on tuuletuksesi salaisuus?
"Ei siinä oikein mitään salaisuutta ole. Harvoin tulee liigamaaleja tehtyä ja kun Kemissä tuli onnistuttua niin se purkautui sitten lentokoneen muodossa. Ihan mukavaa vitsin heittoa on tullut siitä kuunneltua kopissa".
Lauantaina vastassa on hallitseva mestari, Sievi FS. Millä keinoin GFT juhlii lauantaina voittoa?
"Hallitseva Suomen mestari kaatuu kurinalaisella puolustamisella ja joukkueena pelaamisella. Meidän pitää myös käyttää omat maalipaikkamme tehokkaasti, sekä seurata koutsin antamaa pelisuunnitelmaa", Oksanen kertoo.

Timo, olet kerännyt suurimmat meriittisi tähän mennessä jalkapallon puolelta. Miltä siirtymä futiksesta futsaliin on tuntunut?
‘Olen ollut todella täpinöissäni tästä siirrosta, olen haaveillut futsalin pelaamisesta liigatasolla jo useamman vuoden. Aika paljon saa keskittyä ja miettiä taktisia ja teknisiä asioita, jotka futsal-pelaajille ovat päivänselviä, mutta futikseen tottuneelle ne ovat vähän hakusessa. Todella hyvin olen kuitenkin päässyt joukkueeseen sisälle ja pelaajat ovat auttaneet aivan mahtavasti, jotta sopeutuminen tapahtuisi mahdollisimman nopeasti’.
Sunnuntaina kohdataan Ruutupaidat Vaasasta. Millainen peli on odotettavissa?
‘Ruutupaidat on kuulemma fyysinen joukkue, joten saa olla valmis painimaan. Kun onnistutaan asioissa mitä käydään treeneissä läpi, niin en näe mitään esteitä, minkä takia ei saataisi täyttä pistepottia jäämään Opinmäkeen’, pohtii Mikkonen.
Lauantaina ja sunnuntaina pelit alkavat klo 16:00 ja ennen miesten otteluita GFT/Prinsessat pelaavat omat Liiga-ottelunsa klo 13:15 alkaen. Kultaisen viikonlopun kunniaksi otteluliput puoleen hintaan (aikuiset 4€, alennusryhmät 2,50€ ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi)!
Myynnissä on myös komeita GFT-mukeja (10€) ja kaulahuiveja. Mainio isänpäivän lahjavinkki! Maksutapana Opinmäessä toimii käteinen. Tervetuloa nauttimaan huippufutsalista ja kannustamaan GFT voittoihin!