Kultaiset Akaa Futsalin kimppuun sunnuntaina

27.11.2021 Off By Kim

GFT kohtaa Miesten Futsal-Liigan kärkipään taistossa vieraskentällä Akaa Futsalin.

GFT palasi viime viikonloppuna pienen tauon jälkeen voitokkaasti Miesten Futsal-Liigan pariin päihitettyään Mad Maxin maalein 6-1. Voitolla Kultaiset nousi sarjataulukossa kolmanneksi FC Kemin ja Akaa Futsalin taakse. Kultaisten päävalmentaja Kim Räisäsen mukaan joukkueen tekeminen on ollut toistaiseksi hyvällä mallilla.

“Pelillisesti meidän pelaaminen on kehittynyt toistaiseksi oikein hyvin kauden mittaan. Siihen voi olla tyytyväinen, että joukkue on sisäistänyt hyvin uudet harjoitellut asiat. Toki parannettavaakin löytyy, mutta yleisesti tekeminen on ollut hyvää, kuten alkukausi on osoittanut.”

GFT:n kauden ainoa tappio pelikentällä tuli lokakuun lopulla sarjakärki FC Kemiä vastaan. Nyt sunnuntaina edessä on jälleen iso haaste, kun vastaan asettuu viime kauden pronssijoukkue Akaa Futsal. Tämän kauden kahdeksasta pelistään Akaa on voittanut kuusi, ja nyt alla on neljä perättäistä voittoa. Joukkueesta löytyy tukku nimekkäitä ja maajoukkueesta tuttuja pelaajia.

“Akaa Futsal on hyvä joukkue ja kunnioitamme heitä paljon. Sieltä löytyy kokemusta runsaasti sekä teknisesti että taktisesti. Akaa Futsal on osittain pienoisessa murrosvaiheessa uuden valmentajan myötä. Tiedämme kyllä tarkkaan heidän pelinsä vahvuudet varsinkin pienessä Toijalan hallissa. Akaa Futsalille on hyvin tyypillistä tuoda maalivahti jo varhain mukaan peliin ja aloittaa osittain ylivoiman pelaaminen jo jopa ottelun ensimmäisellä minuutilla”, Räisänen kuvailee.

Akaalla on edessä kahden kotiottelun tuplaviikonloppu, kun se isännöi lauantaina JoSePaa ja sunnuntaina GFT:tä. Kultaisille peli on viikonlopun ainoa. Viime keväältä GFT:llä on karvaita muistoja Akaa Futsalista, kun kausi päättyi puolivälieräsarjassa tappioihin kyseiselle joukkueelle. Nyt odotuksissa on laadukas runkosarjan ottelu.

“Toivon pelaajien näyttävän hyvää taisteluilmettä ja sopivaa viekkautta pisteiden saalistamiseen. Viime kaudella voitimme Akaa Futsalin runkosarjassa kahdesti, mutta pudotuspeleissä jouduimme kesälomille puolivälierissä juuri heitä vastaan suoraan kahdessa ottelussa. Tuo lähtökohtana jo itsessään varmasti nostattaa osan pelaajien näyttöhaluja entisestään, joten uskon että sunnuntaina nähdään oikein hyvätasoinen futsalottelu”, Räisänen povaa.

Akaa Futsal – GFT sunnuntaina 28.11. klo 16.00