Kultaiset jatkoaikavoittoon Espoossa

31.01.2021 Off By admin

GFT saalisti kahden pisteen voiton Naisten Futsal-Liigan ottelussa sunnuntaina. AC Estudiantes kaatui Opinmäessä jatkoajan jälkeen maalein 4-3.

GFT ja ACE taistelivat Naisten Futsal-Liigan sarjapisteistä sunnuntaina Espoossa. Ottelun ratkaisua haettiin marraskuun kohtaamisen tapaan pitkän kaavan kautta. Marraskuussa Tampereella GFT vei kaksi pistettä rankkarikisan jälkeen, nyt ratkaisu syntyi jatkoajalla.

GFT:n kokoonpanosta puuttui sunnuntaina Daniela Tjeder. Lisäksi loukkaantumisesta kuntoutuva Maria Mäntylä seurasi ottelua vielä sivusta, joten käytettävissä oli kuusi kenttäpelaajaa. ACE oli laajalla ryhmällä Espoossa, tosin pitkään sivussa ollut Sini Lauermaa puuttuu yhä kokoonpanosta.

Ottelun avausmaali nähtiin viiden minuutin pelin jälkeen. Vastahyökkäyksen päätteeksi Julia Jokiranta syötti Maria Ropaselle, joka laukoi pallon verkkoon. Kultaiset loi ensimmäisen kympin aikana muutaman maalipaikan, mutta ACE:n veräjää vartioinut Tiia Ropanen piti maalinsa vielä puhtaana.

GFT onnistui ensimmäisen kerran, kun pelikellossa oli 12 minuuttia. Emilia Jokisalo hakeutui hyvin vetopaikkaan ja tälläsi tasoitusmaalin. Pari minuuttia myöhemmin Sandra Lind riisti pallon hyökkäysalueella ja ujutti 2-1-johtomaalin. Myös vierasjoukkueella oli muutamia tilaisuuksia hyökkäyspäässä, mutta Heidi Tahvanaista ei toistamiseen avausjaksolla ohitettu. Tauolle GFT:n 2-1-johdossa.

Toinen puolisko alkoi vauhdikkaasti, ja molemmissa päissä tapahtui ensimmäisten minuuttien aikana. Ajassa 21.29 ACE tuli tasoihin, kun Jonna Kykkänen karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon sisään. GFT loi jakson edetessä painetta hyökkäysalueelle, mutta Tiia Ropanen otti hyviä torjuntoja ACE:n maalilla. 

Jakson puolivälissä GFT siirtyi 3-2-johtoon. Jokisalon mainio syötti tavoitti Kiia Laineen maalinedustalta, ja Laine sai jatkettua pallon maaliin. ACE nousi vielä tasoihin pari minuuttia ennen loppua. Ylivoimapyöritys lentävällä maalivahdilla tuotti tulosta, kun Annette Korin pääsi viimeisteli varmuudella keskustasta. 

Heti tämän jälkeen Tahvanainen otti tärkeän torjunnan, kun Korin pääsi yrittämään uudelleen lähietäisyydeltä. Aivan loppuhetkillä Lind oli lähellä ratkaista kolmen pinnan voiton Kultaisille, mutta Ropanen torjui ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. 40 minuutin jälkeen tulostaululla 3-3.

Jatkoajan ainoa osuma syntyi ajassa 43.45. Jenni Talvela tarjoili kulmapotkun Pirta Hiukalle, joka tykitti kaukaa pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Viimeisen minuutin ACE haki tasoitusta ylivoimalla, mutta GFT puolusti vahvasti. Näin voitto jatkoajan jälkeen Kultaisille maalein 4-3.

ACE:n parhaana palkittiin Annette Korin (1+1), GFT:ltä Emilia Jokisalo (1+1).

“Pienellä nipulla saatiin hyvää tulosta aikaan, vaikka ei ihan täyttä pistepottia tullut. Harmittavasti jouduttiin maalin takaa nousemaan, mutta onneksi tänään riitti jatkoajalla voittoon”, Jokisalo totesi.

Voitto nostaa GFT:n sarjataulukossa 25 pisteeseen. Kaksi ottelua enemmän pelannut sarjakärki Ilves FS on nyt kymmenen pisteen etumatkalla. ACE kasvatti pistesarakettaan yhdellä – pisteitä tamperelaisilla nyt 21. 

Jokisalo suuntaa katseet odottavaisena kohti helmikuun koitoksia.

“Hyvä fiilis kohti tulevia matseja. Kovia pelejä tulossa ja playoffeja odotellessa! Hyvä uutinen myös, että loukkaantuneet pelaajat rupeavat tekemään paluuta.”

Ensi viikonloppuna GFT pelaa kaksi ottelua pohjoisessa. Lauantaina on vastassa FC OPA ja sunnuntaina FTK-Tornio.

GFT – ACE ja. 4-3, 3-3 (2-1)

0-1 5.05 Maria Ropanen (Jokiranta)

1-1 11.59 Jokisalo (Laine)

2-1 14.09 Lind

2-2 21.29 Kykkänen (Korin)

3-2 30.46 Laine (Jokisalo)

3-3 37.36 Korin (Ropanen)

4-3 43.45 Hiukka (Talvela)