Kultaiset kauden aloitukseen derbyllä – harjoitusottelu HIFK:ta vastaan

01.09.2020 Off By admin

GFT aloittaa kautensa harjoituspelien osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu Leppävaarassa toinen pääkaupungisedun joukkue HIFK FS.

Kauteen valmistautuminen lähti kultaisten kannalta käyntiin hieman epäselvissä tunnelmissa. Sarja oli päättynyt harmillisesti edellisellä kaudella keskeytykseen koronapandemian vuoksi. Kysymysmerkkejä oli myös paljon ilmassa pystytäänkö tulevalla kaudella pelaamaan. Myös pelaajistossa oli pientä liikehdintää. Lopulta vain muutama pelaaja päätti etsiä itselleen uutta puhtia muualta ja espoolaisjätin rosteri on pysynyt melko samana kuin edellisellä kaudella. Kultaisten joukkue on kuitenkin saanut vahvistuksia, sillä uusia pelaajia on liittynyt joukkueen vahvuuteen.

Myös valmentajan etsiminen tuotti oman vaivansa. Hyvällä menestyksellä edellisellä kaudella pelaajavalmentajana toiminut GFT legenda Panu Autio päätti keskittyä enemmän pelaamiseen. Pitkien ja useiden valmentajaneuvotteluiden jälkeen seurassa pitkään valmentanut Kim Räisänen otti miesten liigajoukkueen valmennuksen osalta haltuunsa.

”Aloituspalaverista lähtien meininki on ollut tosi hyvä. harjoituksissa on paukutettu kovasti hommia ja usean pelaajan peli-ilme on todella hyvä tällä hetkellä. Meillä on seurassa omat tavoitteemme ja tiemme, jota noudatamme. Joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja myös uusia nuoria pelaajia on liittynyt joukkueeseen. Meillä on vielä neuvottelut kesken muutaman pelaajan kanssa, joten joukkue saattaa vahvistua entisestään. Nyt lähdemme vain tekemään omaa hyvää laadukasta työtä, ja sitten nähdään mihin asti sillä mennään”, tuore valmentaja Räisänen kertoo.

Räisäsen valmennustiimiä tukee myös Panu Autio. Luis Nazare jatkaa joukkueen huoltajana ja Raimo Kalliokoski seuran presidenttinä.

Otteluun tuo erityisesti lisää mielenkiintoa se, että helsinkiläisten puolelta löytyy useita tuttuja pelaajia ja taustoja aikaisemmilta vuosilta GFT:stä. Espoon ylpeyttä edustaneita ovat muun muassa valmentajat Lasse Lind ja Ville Sihvonen. Pelaajista löytyy useampi kappale ex-GFT:läisiä. HIFK:n maalivahti Sampo Kaukonen on torjunut aikaisemmin urallaan GFT:n maalilla. Kenttäpelaajista muun muassa Hossein Atayi, Johannes Axerud, Hassan Yaghoubi, Stefan Petrescu sekä Timo Peltola ovat kaikki pelanneet GFT:ssä.

HIFK:n peräsimeen täksi kaudeksi saapunut Lasse Lind tuntee GFT:n monien vuosien kokemuksella. Lind lähtee otteluun nöyrällä asenteella ja haastemielessä. ”Treenikausi on sujunut hyvin ja nyt on hyvä haaste päästä pelaamaan yhtä liigan huippujoukkuetta vastaan. Ottelusta saadaan hyvä mittari siihen, mitä liigassa pelaaminen vaatii. Keskiviikkona tärkeää on saada peliaikaa etenkin niille pelaajille, ketkä olivat poissa lauantaina Akaa Futsalia vastaan”, Lind kommentoi.

GFT:n kapteeniksi valittu ja Suomen kenttien yhdeksi kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Ari Makowski odottaa kautta innolla.

Miten on mennyt harjoituksissa?
”Treeneissä on ollut tosi hyvä pöhinä ja vauhtia riittänyt! Ikämieskin näyttää vielä pysyvän siinä vauhdissa mukana, joten on ollut mukava palata hieman pidemmän tauon jälkeen takaisin parketeille. Päästiin hetki sitten myös kokoontumaan pelikenttien ulkopuolella aktiviteettien ja saunomisen muodossa, joten yhteishengen puutteesta ei tarvitse huolehtia varmasti tälläkään kaudella. Innolla tässä jo odotellaan harjoitus- ja sarjapelien alkua!

Miltä tuntuu olla joukkueen kapteeni?
Tässä on nyt käynnistynyt 6. kokonainen kausi seurassa ja Helsinkiin muuton jälkeen GFT on ollut iso osa minun elämää treenien, pelien ja muiden tapahtumien myötä. On siis suuri kunnia saada toimia joukkueen kapteenina ensi kaudella! Sinänsä tämä ei muuta mitään tekemisessäni. Kuten ennenkin, pyrin omana itsenäni suorittamaan esimerkillisesti ja antamaan kaikkeni joukkueen menestyksen eteen sekä treeneissä, peleissä, että kentän ulkopuolella.

Mitkä odotukset kauteen?
Todella hyvällä fiiliksellä lähdetään kauteen. Poistumaa oli hieman, mutta liikehdintää on ollut myös sisäänpäin. Jalkeilla on jälleen erittäin kilpailukykyinen nippu, sellainen sopiva sekoitus kokemuksen tuomaa ”spelögaa” ja nuoria vikkeliä miehenalkuja. Viime kaudella oltiin mielestäni hyvässä iskussa kevään pelejä ajatellen, mutta harmillisesti kausi katkesi juuri ennen kauden kliimaksia. Tälle kaudelle ei voi olla muuta tavoitetta kuin tuoda mestaruus pitkästä aikaa takaisin Espooseen!

GFT:n kapteenisto on kaudella 2020-2021 seuraava:

Ari Makowski kapteeni, Panu Autio varakapteeni, Antti Koivumäki varakapteeni

2.9.2020. GFT-HIFK FS Leppävaaran urheiluhalli. Ottelu alkaa klo 19.15.

Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja GFT toivottaa kaikki kannattajat tervetulleiksi otteluun. Katsojia muistutetaan kuitenkin hyvästä ja turvallisesta katsomokäyttäytymisestä ottelussa (riittävä turvaväli COVID-19 aikana).

VAMOS GFT!