Kultaiset välieriin! – Dynamo kaatui kahdesti

18.04.2021 Off By admin

GFT eteni Naisten Futsal-Liigassa neljän parhaan joukkoon voitettuaan Kampuksen Dynamon kahdesti viikonlopun puolivälierätaistoissa.

GFT lähti viikonloppuun allaan tappio Jyväskylän avauskohtaamisesta, joten välieräpaikkaan vaadittiin kahta perättäistä voittoa Espoossa. GFT osoitti kuitenkin vahvuutensa, kun lauantaina KaDy kaatui Opinmäessä maalein 4-2 ja sunnuntaina puhtaasti 6-0. Näin Kultaisten kausi jatkuu viikon päästä välierissä.

Lauantaina ottelusarja oli siis jo katkolla KaDylle, mutta GFT raapi vahvan 4-2-voiton ja siirsi ratkaisun sunnuntaille. Lauantain peli eteni suhteellisen tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa maalintekoon. Ensimmäinen maali nähtiin viikon takaisen tapaan neljännellä peliminuutilla, kun Dynamon Alina Nieminen vapautti oikealta laidalta Vilma Terävän, joka ujutti avausmaalin pienestä kulmasta. Tämän jälkeen GFT nousi kuskin paikalle. Tasoitusmaali syntyi ajassa 6.39, kun Emilia Jokisalo pääsi viimeistelemään maalin edestä hienon hyökkäyskuvion päätteeksi.

GFT siirtyi 2-1-johtoon muutama minuutti ennen taukoa, kun Daniela Tjeder käynnisti vastahyökkäyksen riistollaan, ja Kiia Laine tykitti lähietäisyydeltä maalin kattoon. Kolmannen kerran GFT osui aivan avausjakson viimeisillä hetkillä. Pelikellossa oli kaksi sekuntia jäljellä, kun Kultaisilla oli rajapotku hyökkäyspäässä: Johanna Vasara lähetti terävän pallon maalille ja Jokisalo ohjasi iltapäivän toisen osumansa juuri ennen summerin pärähdystä. Näin tauolle GFT:n johtaessa 3-1.

Kultaiset kasvatti johtoaan toisella jaksolla ajassa 25.58, kun Jokisalo kaadettiin rangaistusalueella, ja hän laukoi itse kutosen pilkulta varmuudella hattutemppunsa täyteen. KaDy löysi toisen jakson aikana vielä kirivaihdetta, kun Maiju Horkka onnistui kaventamaan yhdeksän minuuttia ennen loppua. GFT puolusti kuitenkin mainiosti Dynamon lopun yv-pyörityksen, eikä lisäosumia enää nähty. Loppulukemat 4-2 Kultaisille, joten välieräpaikan ratkaiseva kolmas ottelu oli edessä sunnuntaina.

La 17.4. GFT – KaDy 4-2 (3-1)

0-1 3.25 Terävä (Nieminen)

1-1 6.39 Jokisalo (Hiukka)

2-1 16.27 Laine (Tjeder)

3-1 19.59 Jokisalo (Vasara)

4-1 26.00 Jokisalo (6m)

4-2 31.11 Horkka (Vestola)

Panokset sunnuntain otteluun olivat siis selvät: voittaja jatkaa välieriin, ja häviäjän kausi päättyy. Pelipaikkana oli lauantain tapaan Opinmäki. GFT osoitti jälleen vahvuutensa kotikentällään ja päihitti KaDyn lopulta maalein 6-0.

Ilman loukkaantumisen vuoksi sunnuntaina huilannutta Maria Mäntylää liikkeellä ollut GFT loi avausjakson mittaan useita hyviä maalipaikkoja. Ensimmäisen kerran helähti, kun Daniela Tjeder pääsi palloon keskialueella ja päätti kuljetuksensa viimeistelyyn etukulmasta. Kultaisilla oli hyvä ote pelitapahtumista, ja avausjakson viimeisellä minuutilla elettiin ottelun kannalta ratkaisevia hetkiä. Minuutti ennen taukoa Tjeder ja Emilia Jokisalo pelasivat hienosti yhteen ja Jokisalo tuikkasi 2-0:aan. Tämän jälkeen Dynamo haki kavennusta lentävällä maalivahdilla, mutta tämä kostautui, kun Johanna Vasara nosti pallon omalta alueelta tarkasti maalipuiden väliin. Näin tauolle GFT:n tukevan tuntuisessa 3-0-johdossa.

Vierasjoukkue tuli yhä taistellen toiselle jaksolle, mutta sen urakka hankaloitui entisestään, kun Jokisalon laukaus kulmapotkun jälkeen painui muutaman minuutin pelin jälkeen maaliin. Tämän jälkeen Dynamo yritti hyödyntää lentävää maalivahtia kavennusmaalien metsästykseen, mutta Heidi Tahvanaista ei tällä kertaa koko ottelun aikana ohitettu. GFT sen sijaan iski lopussa vielä kahdesti. Ensin Tjeder osui tyhjiin, ja hetkeä myöhemmin hän täydensi avopaikasta hattutemppunsa. Loppulukemat 6-0, ja GFT jatkaa välieriin!

Kultaisten parhaana palkittiin sunnuntaina tehot 3+2 kerännyt Tjeder. Lauantain pelin parhaaksi valittu Jokisalo maalasi puolivälieräsarjassa yhteensä kuusi kertaa. Päävalmentaja Petri Kettunen iloitsi jatkopaikasta sunnuntain ratkaisevan ottelun päätteeksi.

“Lähtökohta ei ollut tänään paras mahdollinen, kun meiltä oli sivussa Mäntylä, joka on koko kauden tuonut olemuksellaan ja pelaamisellaan hyvää ryhtiä meidän tekemiseen. Pelattiin tänään kapealla nipulla, ja haluttiin ottaa kontrolli, sillä jalkoja meillä riittää. Luulen, että kokemus ja voittamisen kulttuuri oli lopulta se, mikä riitti jatkopaikkaan.”

Vaikka joukkueen pelaamista on Kettusen mukaan vielä vara parantaa mitalipeleissä, arvostaa hän Dynamon pudottamista korkealle.

“KaDy on huikea joukkue, pakko nostaa hattua heille. Nuori jengi, jonka tekemisen taso ja taktinen osaaminen ovat korkealla. Ja tietysti todella hyvin valmennettu joukkue. He olivat näissä matseissa erittäin vaikea vastustaja meille. Vaikka nyt viimeisessä pelissä numerot näyttävät isoilta, jouduttiin tekemään ihan täysi työ jatkopaikkaan.”

Välierissä GFT kohtaa paikalliskilpailija HIFK:n, joka pudotti puolivälierissä FTK-Tornion otteluvoiton 2-1. Ensimmäinen välieräkohtaaminen pelataan Helsingissä ensi viikonloppuna, ja finaalipaikka ratkotaan lopullisesti parin viikon kuluttua Espoossa.

Su 18.4. GFT – KaDy 6-0 (3-0) 

1-0 4.06 Tjeder

2-0 19.01 Jokisalo (Tjeder)

3-0 19.40 Vasara

4-0 23.45 Jokisalo (Tjeder)

5-0 36.30 Tjeder (Vasara)

6-0 37.31 Tjeder (Jokisalo)