Kultaisilla jälleen voitokas tuplaviikonloppu

14.03.2021 Off By admin

GFT voitti viikonlopun molemmat pelinsä Naisten Futsal-Liigassa. Lauantain kotiottelussa FC Sport kaatui 4-3 ja sunnuntaina vieraissa YIlves maalein 8-3.

Tuplaviikonloppu alkoi lauantaina Espoossa, kun GFT nappasi toisen voiton viikon sisään FC Sportista. Viikkoa aiemmin pisteet irtosivat Vaasassa maalein 6-3. Tällä kertaa Sport tarjosi tiukemman vastuksen ja nousi pelissä kahdesti takaa-ajoasemasta tasoihin. GFT taisteli kuitenkin täydet kolme pistettä voittamalla lopulta 4-3.

Ottelun ensimmäisen osuman iski GFT kuuden minuutin kohdalla, kun Daniela Tjeder jatkoi Emilia Jokisalon syötöstä tarkasti etunurkkaan. Pelin edetessä molemmilla oli mahdollisuutensa, mutta seuraavan kerran onnistui jälleen GFT. Maria Mäntylä ohitti laidalla vastustajan ja tarjoili maalin eteen Tjederille, joka viimeisteli toisen osumansa. Pelikellossa 14 minuuttia, ja lukemat 2-0.

Sport kuitenkin nousi vielä ennen taukoa tasoihin. Vieraiden ensimmäinen syntyi kolmella kahta vastaan vastahyökkäyksen päätteeksi. Tiialeena Hakalan mainio poikittaissyöttö tavoitti takatolpalta Maiju Kuivilan, joka pääsi viimeistelemään vapaasti. Reilu minuutti ennen taukosummeria Hakala rynnisti GFT:n puolustusnelikon keskelle ja syötti Maarit Vitikalle, joka ujutti pallon etukulmaan. Näin tauolle tilanteessa 2-2.

Toisella puoliskolla Sport kävi alussa lähellä johto-osumaa, mutta GFT iski seuraavan maalin nopeasta hyökkäyksestä ajassa 23.53. Sport-veskari Wilma Teirfolk torjui ensin Tjederin laukauksen, mutta Jokisalo niittasi irtopallon verkkoon. Tämän jälkeen GFT:llä oli pari loistopaikkaa lisätä johtoa, mutta pian Sport tasoitti jälleen vastahyökkäyksestä, kun Vilma Rosenströmin kääntölaukaus valui tarkasti tolpan kautta sisään. Samalla kolmas syöttöpinna Hakalalle, ja lukemat tässä kohtaa 3-3.

GFT:n neljäs osuma nähtiin ajassa 29.58. Tjeder pudotti pallon laidalta Pirta Hiukalle, joka tulitti reilusta kymmenestä metristä etukulmaan. Tämän jälkeen Sport yritti nousta kolmatta kertaa tasoihin, ja pariin kertaan maaliin tarjoutui mahdollisuuksia. GFT:llä oli puolestaan tilaisuuksia niitata viides osuma, mutta enää ei helähtänyt. Lopussa Sport haki tasoitusta yv-pelillä, mutta GFT puolusti erinomaisesti, eikä Heidi Tahvanainen joutunut maalilla enää kunnon torjuntatöihin. Täydet pisteet jäi siis Espooseen 4-3-voitolla!

GFT:n parhaana palkittiin Tjeder (2+2), Sportilta Hakala (0+3). Kultaisten päävalmentaja Petri Kettunen oli tyytyväinen voittoon avausjakson haasteista huolimatta.

“Ekalla jaksolla oli vähän huolimattomuutta ja tehtiin henkilökohtaisia virheitä, vaikka niitä ei ole viime aikoina hirveästi tullut. Mentiin päästä päähän ja tuli ylivoimahyökkäyksiä, mistä maalejakin syntyi. Puoliajalla juteltiin siitä, ja toinen jakso oli meiltä hyvä. Ja kolme pistettä tietysti tärkeintä.”

GFT – FC Sport J 4-3 (2-2)

1-0 6.03 Tjeder (Jokisalo)

2-0 13.32 Tjeder (Mäntylä)

2-1 15.50 Kuivila (Hakala)

2-2 18.31 Vitikka (Hakala)

3-2 23.53 Jokisalo (Tjeder)

3-3 27.18 Rosenström (Hakala)

4-3 29.58 Hiukka (Tjeder)

Vaikka Sport-pelistä oli kulunut alle vuorokausi, oli GFT sunnuntaina pirteällä jalalla liikkeellä Ylöjärvellä. Pudotuspelipaikasta tiukasti taisteleva Ylöjärven Ilves jäi GFT:n jalkoihin lukemin 3-8. Kultaiset ratkaisi ottelun vahvalla ensimmäisellä puoliajalla.

GFT vyörytti heti pelin alussa useita tilanteita YIlveksen maalille, ja ensimmäiseen kuuteen minuuttiin Kultaiset iski kolme täysosumaa. Ensin Emilia Jokisalon laukaus upposi verkkoon, perään Kiia Laine ohjasi irtopallon ilmasta sisään, ja hetkeä myöhemmin Jenni Talvela tuikkasi maalin edestä kolmannen. GFT oli pelissä vahvasti niskan päällä, eikä kotijoukkue päässyt montaa kertaa hyökkäyspäähän uhkaamaan Jenni Niemelän vartioimaa maalia. 

GFT sen sijaan jatkoi maalitehtailuaan 11 minuutin kohdalla, kun Daniela Tjeder nosti lähietäisyydeltä riman kautta sisään. Pari minuuttia myöhemmin syntyi näyttävä osuma, kun Maria Mäntylä ohjasi päällään Jokisalon omasta päädystä lähettämän pallon maalin edestä verkkoon. Avausjakson loppua kohden YIlves sai pelistä hieman paremmin kiinni ja teki ensimmäisen osumansa 16 minuutin kohdalla, kun Rosa-Maria Siren painoi pallon ahnaasti maalin edestä sisään. GFT iski kuitenkin vielä kertaalleen ennen taukoa, kun Jokisalon tarkka sijoitus upposi alakulmaan ajassa 17.48. Tauolle lähdettäessä tilanne 6-1 Kultaisille.

Toiselle jaksolla kotijoukkue sai hyvän startin ja onnistui luomaan tilanteita hyökkäyspäässä. Heidi Linjamaa tykitti 38 sekunnin pelin jälkeen kavennuksen, ja pari minuuttia myöhemmin Linjamaa survoi pallon uudestaan häkkiin. Tilanne tässä kohtaa 3-6. Lähemmäksi GFT ei kuitenkaan Ylöjärven Ilvestä päästänyt, vaan iski itse seitsemännen osuman, kun Tjeder puski Jokisalon lähettämän kulmapotkun häkkiin. GFT säilytti tukevan johtoasemansa varmuudella loppuun saakka, ja Pirta Hiukka viimeisteli vielä kertaalleen tyhjiin YIlveksen pelatessa lopussa lentävällä maalivahdilla. Kolme pistettä lähti siis Espooseen selkeällä 8-3-voitolla!

Ottelun parhaina palkittiin Jokisalo (2+3) ja Linjamaa (2+1). Päävalmentaja Kettunen oli mielissään viikonlopun toisesta voitosta.

“Peli ratkottiin aika nopeasti ekalla jaksolla. Toisen jakson alussa ei ollut fokus ihan täysin mukana ja tuli ne pari maalia omiin. Viikon tavoite oli kuusi pistettä, ja ne otettiin. Ennen sunnuntain peliä meitä motivoi myös se, että voitolla varmistettiin ihan lopullisesti paikka neljän joukossa.”

GFT:llä on nyt alla kaksi kuuden pinnan viikonloppua, ja se jatkaa sarjassa neljännellä sijalla. Jäljellä on kaksi kovaa runkosarjan peliä. Ensi lauantaina vastassa on neljä pinnaa edellä oleva sarjakakkonen MusaFutsal ja kahden viikon kuluttua derby kolmantena olevaa HIFK:ta vastaan.

“Ohjelma palvelee meitä hyvin, kun päästään vielä mittaamaan tasoa kahdessa kovassa pelissä ennen playoffeja. Kun nyt katsoo vaikkapa Tjederin lentoa kentällä, niin kyllä huomaa, että kevät lähestyy!” Kettunen totesi.

Ylöjärven Ilves – GFT 3-8 (1-6)

0-1 2.36 Jokisalo (Hiukka)

0-2 3.15 Laine (Jokisalo)

0-3 5.52 Talvela (Tjeder)

0-4 11.12 Tjeder (Hiukka)

0-5 13.19 Mäntylä (Jokisalo)

1-5 16.12 Siren (Linjamaa)

1-6 17.49 Jokisalo (Laine)

2-6 20.38 Linjamaa (Erden)

3-6 25.01 Linjamaa (Reponen)

3-7 30.08 Tjeder (Jokisalo)

3-8 37.55 Hiukka