Kultaisilla viikonloppuna kaksi kovaa koitosta

19.02.2021 Off By admin

GFT isännöi Miesten Futsal-Liigan otteluissa viikonloppuna pohjoisen joukkueita. Lauantaina vastassa on ToPV ja sunnuntaina FC Kemi.

GFT palasi viime viikonloppuna muutaman viikon tauolta voitokkaasti, kun Mad Max kaatui Valkeakoskella maalein 7-5. Tämä oli joukkueelle viides perättäinen voitto. 12 edellisestä pelistä vain yksi on päättynyt tappioon, kun tammikuussa KaDy oli parempi jatkoajalla. Kauden kolmesta häviöstä ainoastaan yksi on tullut varsinaisella peliajalla.

Sarjataulukossa Kultaiset pitää viikonloppuun lähdettäessä piikkipaikkaa 46 pisteellä. Kärki on tiivis, sillä KaDy on tasapisteissä enemmän matseja pelanneena ja sunnuntain vastustaja FC Kemi pinnan päässä yhden pelin vähemmän pelanneena. 

GFT on tehnyt kauden 18 ottelussaan 99 maalia ja päästänyt 45. Antti Arvola on tehoillut 24+11, loukkaantumisen vuoksi viime viikot sivussa ollut Panu Autio 11+10 ja hattutempun Mad Maxia vastaan iskenyt Lasse Saari 8+10. Tehot 6+6 saalistanut Eetu Kaikkola on ollut mielissään Kultaisten otteista.

“Fiilikset joukkueessa on todella hyvät. Olemme pystyneet napsimaan pisteitä viime aikoina hyvin ja kääntämään pelejä. Kovimmat matsit ovat kuitenkin vasta edessä, joten parannettavaa löytyy”, Kaikkola sanoo.

Lauantaina vieraita Torniosta

GFT isännöi siis viikonloppuna kahta hyvävireistä joukkuetta. Lauantaina Opinmäkeen saapuu Tornion Palloveikot. ToPV on sarjassa neljäntenä kuuden pisteen päässä Kultaisista. Se on hävinnyt 15 edellisestä ottelustaan vain yhden.

ToPV on ollut sarjan tehokkaimpia joukkueita hyökkäyspäässä – se on tehnyt 17 ottelussaan 101 maalia. Seuraan täksi kaudeksi liittynyt brasilialainen Newton Jr on iskenyt osumista 30. Lisäksi tulivoimaa tarjoavat muun muassa joukkueen maajoukkuepelaajat. Suomen joukkueeseen maaliskuun EM-karsintamatseihin nimettiin ToPV:sta Sergei Korsunov, Aleksi Kylmälä ja Iiro Vanha.

Viime kaudella GFT:n ja ToPV:n väliset kohtaamiset päättyivät kumpikin kolme pisteen vierasvoittoon. Joukkueet kohtaavat lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kärkikamppailu sunnuntaina

Kovat otatukset jatkuvat heti sunnuntaina, kun ennen viikonloppua pisteen GFT:n perässä oleva FC Kemi saapuu Espooseen. Kemi pelaa lauantaina Mad Maxin vieraana Valkeakoskella. Sunnuntaina panoksena on todennäköisesti sarjan kärkipaikka.

FC Kemi on päästänyt tällä kaudella selvästi vähiten maaleja Miesten Futsal-Liigassa. 17 pelissä omissa on soinut vain 32 kertaa. Tehtyjä osumia on 95. Joukkueen tehokkain on ollut Enderson Suárez (27+10). Tuoreeseen maajoukkueryhmään joukkueesta valittiin Vesa Lilja sekä Tuukka Pikkarainen.

Viikonloppuun lähdettäessä Kemi porskuttaa seitsemän ottelun voittoputkessa. Kauden aikana joukkue on kärsinyt vain kaksi tappiota, joista toinen vasta rankkarikisan jälkeen. GFT ja Kemi eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet, viime kaudella molemmat keskinäiset päättyivät kotijoukkueen voittoon.

Kultaisten Kaikkola tiedostaa viikonlopun vastustajien vireen.

“Pelit tulevat varmasti olemaan erittäin kovatasoisia. Pohjoisen joukkueet ovat tällä kaudella vakuuttaneet esityksillään. Tasaisissa peleissä usein pienet asiat ratkaisevat. Meidän on oltava valmiina alusta asti. Pitää puolustaa tiiviisti ja viimeistellä tehokkaasti. Siten kaikki pisteet jäävät Opinmäkeen.”

Ottelut pelataan yhä ilman yleisöä, mutta niitä voit katsoa suorina lähetyksinä Solidsportin välityksellä.

GFT – ToPV lauantaina 20.2. klo 15.00

GFT – FC Kemi sunnuntaina 21.2. klo 15.00