Kultaisille maukas kotivoitto – Dynamo jäi nollille Espoossa

12.12.2021 Off By Kim

GFT:n toisen jakson salama-alku ja vahva puolustuspeli siivittivät voittoon Kampuksen Dynamosta maalein 3-0.

GFT:n ja KaDy:n välisen ottelun avausjakso oli kahden laadukkaan joukkueen tasaista ja tarkkaa peliä. Molemmissa päädyissä nähtiin paikkoja, mutta maajoukkuevahteja ei kummassakaan kenttäpäädyssä vielä ohitettu. 

GFT:n alku toiselle jaksolle oli tyrmäävä. Pelikellossa oli vain 18 sekuntia, kun Antti Arvola voitti pallon hyökkäysalueella ja tarjoili Henri Alamikkotervolle, joka viimeisteli pelin avausmaalin. Tästä puoli minuuttia, ja Miika Hosio pääsi rankaisemaan omalta alueelta Dynamo-veskarin noustua hyökkäysalueelle: 2-0.

KaDy yritti rikkoa nollan GFT:n päässä ja nosti ajoittain maalivahti Niila-Ville Laitisen hyökkäysalueelle. GFT puolusti tiiviisti, ja Antti Koivumäki otti jälleen isoja torjuntoja Kultaisten maalilla. Loppuhetkillä Panu Autio viimeisteli vielä omalta alueelta tyhjään Dynamon verkkoon GFT:n kolmannen. Näin Kultaisille maukas voitto hallitsevasta Suomen mestarista maalein 3-0.

GFT:n parhaana palkittiin nollapelin maalillaan pitänyt Antti Koivumäki. Niin ikään hyvällä pelipäällä ollut Kasperi Halme iloitsi joukkueen peli-ilmettä KaDy:a vastaan.

“Hieno peli meiltä! Oli tasaista vääntöä kovaa vastustajaa vastaan. Puolustimme tiiviisti hyvällä taisteluilmeellä, siihen se varmaan ratkesi. KaDy:n voittaminen kyllä maistuu aina!”

Ottelu oli vuoden viimeinen Miesten Futsal-Liigassa. GFT on pelannut runkosarjassa nyt 12 ottelua, joista plakkarissa on 25 pistettä. Se oikeuttaa sarjataulukossa toiseen sijaan yhden pisteen sarjakärki FC Kemin takana. Halme pitää joukkueen syyskautta varsin hyvänä.

“Syksy on ollut joukkueelta onnistunut. Varsinkin puolustaminen on ollut koko joukkueelta vahvaa, ja meidän tehomiehet ovat tehneet tarvittavat pisteet. Nyt tauon aikana tehdään kovasti töitä, jotta ollaan taas valmiita kun pelit jatkuvat!”

Osa GFT:n pelaajista suuntaa seuraavaksi maajoukkueen leirille. Suomi pelaa ensi sunnuntaina Opinmäen liikuntahallissa maaottelun Kroatiaa vastaan. GFT pelaa seuraavan kerran Miesten Futsal-Liigaa 11.1., kun vastaan kotikentällä asettuu SoVo.

GFT – KaDy 3-0 (0-0)

1-0 20.18 Alamikkotervo (Arvola)

2-0 20.46 Hosio

3-0 39.27 Autio