Kultaisille vieraita Sievistä

20.11.2020 Off By admin

Neljän viikon tauko liigapeleistä tulee päätökseen, kun GFT isännöi sunnuntaina Sieviä miesten Futsal-Liigassa.

Kultaisten kausi jatkuu kuukauden tauon jälkeen sunnuntaina, kun Opinmäkeen saapuu menestymään tottunut Sievi.

GFT:llä on takana viisi sarjaottelua, joista saldona on 11 pistettä maalierolla 22-13. Sarjataulukosta Kultaiset löytyy viidenneltä sijalta, tosin kaikki yläpuolella olevat joukkueet ovat pelanneet enemmän otteluita. Vaikka GFT:n edellisestä liigaottelusta on kulunut jo reilu neljä viikkoa, näkee joukueen kapteeni Ari Makowski myös tauon myönteiset puolet.

“Toki pelituntuma kärsii näin pitkästä tauosta. Onneksi meillä on farmijengi Ykkösessä sekä GFT/2, ja osa on käynyt pelaamassa heidän mukana. Tauko on mahdollistanut, että on voitu treenata kovempaa ja hioa kuviot viimeisen päälle minttiin vuoden loppurutistusta varten.”

Sunnuntaina Opinmäkeen saapuva Sievi voitti Suomen mestaruuden kolmesti peräkkäin vuosina 2015-17. Ennen viikonloppua se on saalistanut vasta yhden voiton liigakauden viidestä ottelustaan. Ylivieskasta matkaava joukkue pelaa lauantaina Helsingissä HIFK:ta vastaan ja sunnuntaina Espoossa Kultaisten vieraana. GFT:tä vastaan Sievi on voittanut 11 edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta peräti yhdeksän. Viime talvena Kultaiset raapi jatkoaikavoiton Opinmäessä.

“Sievi on vuodesta toiseen viheliäinen ja vaikea vastustaja. Ei ihan heti tule mieleen keskinäistä matsia, joka ei olisi ollut tasainen. Siellä on paljon vahvoja vääntäjiä ja loistavaa yksilötaitoa. Täytyy olla tarkkana esimerkiksi Jarmo Junnon kanssa, joka laukoo terävästi molemmilla jaloilla”, Makowski pohtii.

Sievi on maalannut viidessä ottelussaan 11 kertaa. Päästettyjä on kertynyt yhteensä 22. Sisäistä pistepörssiä johtaa Juho Alasuutari (2+2), perässään Junno (3+0). Makowski odottaa, että uuden venäläisvalmentajan päästyä kunnolla remmiin, tulee Sievin peli kehittymään toivottuun suuntaan. Espoossa vastustaja on kuitenkin analysoitu, ja nälkää kotivoittoon riittää sunnuntaina.

“Kaikilla on kova hinku vetää numeropaita taas liigamatsin merkeissä päälle. Kentälle astelee nälkäinen ja hyvin treenannut GFT. Kunhan toteutetaan pelisuunnitelmaa ja saadaan fokus pidettyä 40 minuuttia olennaisessa, niin kolme pistettä jää Espooseen. Meillä on käytössä laaja rosteri, joten ratkaisijoita riittää koko penkkirivin pituudelta”, Makowski lupaa.

Ottelu pelataan Opinmäen liikuntahallissa sunnuntaina iltapäivällä. Muistathan ottelutapahtuman koronasuositukset. Katsomoon vain kasvomaskin kanssa. Jos et pääse paikan päälle, on ottelu katsottavissa myös Solidsportissa.

GFT – Sievi sunnuntaina 22.11. kello 15.00 Opinmäen liikuntahallissa