Lauantaina kauden pisin reissu, FC Kemi isännöi. Haastattelussa Ari Makowski

26.10.2017 Off By admin

Päättyneen viikon lauantaina GFT kärsi niukan 3-2-kotitappion Leijona Futsalille. Maltalta palannut Panu Autio iski kultaisten molemmat osumat. Tuo peli on pureskeltu läpi ja on aika kääntää katseet kohti uusia haasteita.
Sellainen on edessä heti lauantaina, kun GFT matkaa Kemiin paikallisen FC:n vieraaksi. Odotettavissa on vauhdikas Futsal-Liigan ottelu, sillä kemiläisten joukkue on nuori ryhmä höystettynä erittäin kokeneella Keijo Huuskolla. Katseet kannattaa kiinnittää myös erityisesti maajoukkueeseen nousseisiin Iiro Vanhaan ja Ville Uimaniemeen.
Kemi on etenkin pienehköllä kotimatollaan hankala voitettava ja he pitävät mieluusti ottelun temmon korkealla kovaäänisen yleisönsä edessä. GFT on aiemmilla kausilla ollut ajoittain hankaluuksissa Kemissä, viime kaudella käteen jäi jatkoaikavoiton jälkeen kaksi sarjapistettä.
Otteluennakkoon kaivettiin mediatiimin kysymyksiin vastailemaan joukkueen Pohjois-Suomen asiantuntija, Ari Makowski.
Mako, Leijona Futsal haki pisteet Opinmäestä, jäikö pelillisesti mitään käteen?
Jäi toki. Ei se matsi tappiosta huolimatta ollut meiltä lainkaan huono esitys, mutta tehtyjen maalien keskiarvon pysyessä 2:ssa pelejä vaan on aika vaikea voittaa. Paikkoja me kyllä luodaan ihan tarpeeksi ja pallollisena pystytään olemaan vaarallisia. Pelissä oli paljon hyvää, mutta tottakai myös paljon kehitettävää. Videoiden ja luonnollisesti treenien kautta ollaan lähetty parantamaan näitä osa-alueita omassa pelissä.
Olet itse juuriltasi Suomen pohjoisemmista osista. Monelle espoolaiselle Kemi on kuitenkin kaupunkina varsin vieras. Millainen paikka on Kemi?
Oulussa 30 vuotta asuneena Kemissä on tosiaan tullut käytyä jopa liiankin monta kertaa, joten paikka on tutumpi kuin keskiverto pääkaupunkiseutulaiselle. Vierailut ovat tosin kohdistuneet lähinnä Tervahalliin, Junkohalliin ja Sauvosaaren urheilupuistoon. Olen saanut tutustua moneen hienoon kemiläislähtöseen herrasmieheen, mutta itse kaupunki ei viehätä. Huhuthan kertoo, että jopa lokitkin lentää Kemin yli selällään, ettei sitä kaupunkia tarvi katella.
Kemi TOP 3:
1. Sonata Arctica
2. Pizzeria San Milano
3. Tornioon johtava moottoritie
Millaista ottelua lauantailta voi odottaa?
Sähäkästi liikkuva ja koko ajan kehittyvä kotijoukkue on paha vastus sarjan jokaiselle jengille, varsinki kotiluolassaan. Kova vääntö kyllä tulossa ihan varmasti ja matsi ratkeaa taas pieniin asioihin. Uskon että hyvän puolustuspelin kautta saadaan taas rakennettua tarvittava määrä laadukkaita maalipaikkoja joilla ratkasta peli. Myös erikoistilanteet tulee näyttelemään isoa roolia. Lauantaina laitetaan musa soimaan ja palataan takas voittokantaan!
Lauantain ottelu alkaa klo 16:00 ja etäkannattajat voivat seurata ottelua Futsal-Liiga.tv kautta, mikäli Kemiin ei ole lähdössä. GFT:n seuraavat kotiottelut pelataan lauantaina 11., ja sunnuntaina 12. marraskuuta, jolloin kohdataan Sievi FS ja Ruutupaidat. Tervetuloa Opinmäkeen silloin!