Lauantaina Leijonan luolaan

15.02.2018 Off By admin
GFT jatkaa runkosarjan otteluitaan lauantaina vierasottelulla, kun kultaiset suuntaa Akaaseen kolmantena olevan Leijona Futsalin isännöitäväksi. Edessä on jo kauden kolmanneksi viimeinen runkosarjan vierasottelu, kokonaisuudessaan pelejä ennen puolivälieriä on jäljellä viisi. Viime lauantain vakuuttava kotivoitto FC Kemistä varmisti matemaattisestikin GFT:n pudotuspelipaikan.
Vaikkakin paikka kahdeksan joukkoon on varmistettu, on edessä panosten täyteinen lauantai-iltapäivän taisto, sillä kultaisten tapaan SoVo ja Ilves voittivat lauantaina omat ottelunsa säilyttäen karkumatkansa kuudentena olevaan GFT:iin kahdessa pisteessä. Leijona Futsal kävi hakemassa varmasti maistuvan voiton Ylivieskasta, kun Sievi koki Leijona-lauman kulmahampaiden terävyyden, vierasvoitto 8-4 ei jättänyt paremmasta joukkueesta epäselvyyksiä. Leijona Futsal vaanii sarjataulukossa kolmantena, nyt vain kolme pistettä toisena olevaa Sieviä perässä. Helppoa koitosta ei siis ole edessä.

Leijona Futsal on tehnyt usean vuoden ajan taustoilla erinomaista työtä ja kehittänyt tekemistään vuodesta toiseen. Myös kentällä on tulosta tullut, viime kaudella akaalaisten kaulaan ripustettiin seurahistorian ensimmäiset mitalit, joukkueen pokattua kauden päätteeksi pronssia. Seura on solminut jo useita monivuotisia jatkosopimuksia tuleville kausille ja hurjan oikean jalan laukauksen omaava Jussi Nyström palkattiin seuraan täyspäiväiseksi työntekijäksi pelaamisen oheen. Kentän puolella pelaajistosta tältä kaudelta nousevat esiin etenkin loistavaa kautta pelaava Petri Grönholm, joka keikkuu koko sarjan pistepörssissä toisena. Lauantain isäntä on tehnyt Futsal-Liigassa selkeästi eniten maaleja ja sadan tehdyn maalin raja paukahti rikki Sievin vieraana. Kun laajan hyökkäyskaluston päälle lyödään vielä kokenut ja laadukas maalivahtiduo Tuomas Kallioinen ja Juho Laine, alkaa paletti olla kohdillaan.
”LeiF on kauttaaltaan laadukas joukkue, jolta ei juurikaan heikkoja kohtia löydy. He ovat tehneet todella peleissään paljon maaleja, mutta vastaavasti ovat kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen tiivistäneet puolustamistaan”, kommentoi lauantaista vastustajaa päävalmentaja Eemeli Jokinen.
GFT:n puolustus on tällä kaudella päästänyt Futsal-Liigassa toiseksi vähiten maaleja ja onkin selvää, että puolustamisen pitää olla koko neljäkymmenminuuttisen priimaa, jos Leijonan luolasta toivottu sijoitus eli kolme pistettä lähtisi mukaan. Vastaavasti hyökkäyspäässä tulee kliseisesti olla tehokas, jotta voitto tulee.
”Olemme tietenkin perehtyneet Leijonan pelaamiseen, mutta tässä vaiheessa kautta pääpaino on edelleen oman pelimme kehittämisessä. Uskoisin, ettei lauantai pelillisesti suuria yllätyksiä kumpikaan toisilleen tarjoa, mutta samalla odotettavissa lienee viihdyttävä ja vauhdikas taisto”, jatkaa Jokinen lauantain ottelun perkaamista.
GFT:n pelaajisto on pieniä kolhuja lukuun ottamatta hyvässä fyysisessä kunnossa ja pelaajia on käytettävissä sen verran mukavasti, että päävalmentaja Jokinen pystyy niin halutessaan jatkamaan kultaisten peluuttamista kolmella täydellä kentällisellä. Toijalan Monitoimitalon parketti on tosin pinta-alaltaan huomattavasti Opinmäkeä pienempi, joten nähtäväksi jää, tarvitaanko kolmen kentällisen peluutusta vai ei. Poissa kokoonpanosta ovat varmuudella edelleen pitkäaikaistoipilaat Jaso Oksanen ja Johannes Axerud, ja myös Tom Korolaisella on pientä kolhua kroppaan kertyneenä.
Lauantain vierasottelu starttaa jo klo 14:00 ja sitä voivat kotiin jäävät kannattajat seurata Futsal-Liiga.tv -osoitteesta. Seuraava kotiottelu Opinmäessä pelataan lauantaina 24. helmikuuta klo 16:00, kun viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva valkeakoskelainen Mad Max saapuu kultaisten isännöitäväksi.