Lauantaina pelataan pronssista

08.05.2021 Off By admin

GFT pelaa lauantaina kauden viimeisen pelinsä Naisten Futsal-Liigassa, kun pronssiottelussa vastaan asettuu ACE.

Kultaisten kauden viimeinen koitos on siis edessä lauantaina, kun AC Estudiantes vierailee Opinmäessä. GFT koki viime viikonloppuna karvaan tappion välierissä HIFK:lle, joka eteni finaaleihin otteluvoitoin 2-0.

Päävalmentaja Petri Kettunen vetää pitkää kautta yhteen päätöspelin alla.

“Syksyllä, kun homma lähti liikkeelle, mietittiin, että meillä on pieni nippu, mutta tiedettiin, että se on tosi laadukas, ja kaikki on mahdollista. Kyllä me tietysti mestaruus tavoitteena kauteen lähdettiin.”

“Tuloksellisesti saatiin runkosarjaan hyvä alku. Se antoi ehkä vähän väärää kuvaa, sillä me ei oltu pelillisesti vielä ihan siellä, missä piti. Runkosarjan lopun tuplapeliputki sujui todella hyvin. Silloin peli oli hyvällä mallilla ja pelaajat kunnossa, olisimme olleet valmiita pelaamaan pleijarit silloin.”

“Kaiken kaikkiaan kausi ollut todella raskas. Siiri Perälän jääminen ryhmästä sivuun on ollut joukkueelle henkisesti raskasta, ja se on väkisin vaikuttanut tekemiseen. Samalla myöskin hyvä pelaaja tippui ryhmästä pois. Se on tehnyt kaudesta meille henkisesti ja fyysisesti erittäin raskaan.”

Pronssipeli edessä

Kultaisten tavoite mestaruudesta kariutui siis välierissä paikalliskilpailija HIFK:ta vastaan. Kettunen uskoo, että pronssi kuitenkin vielä kiinnostaa.

“Kaikki odottavat, että kausi saadaan lauantaina pakettiin. Halutaan kuitenkin jättää hyvä maku suuhun ja lähteä voitto alla kesälomille. Ei kenelläkään mitaleja liikaa ole, kyllä meillä motivaatiota pitäisi riittää. Lauantaina varmasti voittaa se, kumpi sitä haluaa enemmän.”

Vastassa on siis AC Estudiantes, joka sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi. Puolivälierissä se pudotti runkosarjan voittaneen Ilveksen, mutta välierissä MuSaFutsal oli kuitenkin tamperelaisia parempi.

Runkosarjassa GFT:n ja ACE:n kohtaamiset venyivät molemmilla kerroilla jatkoajalle, toinen aina rankkarikisaan asti. GFT raapi molemmista kuitenkin kaksi pistettä.

“ACE:lle runkosarjan kahdeksas sija oli ehkä vähän pettymys, mutta puolivälierissä he osoittivat kykynsä Ilvestä vastaan. Odotan heiltä vahvaa 1v1 pelaamista ja paljon haastoja. Ei välttämättä niin organisoitua pelaamista kun joillakin muilla. Varmasti tiukka matsi, eikä varmaankaan tule vähämaalista peliä. Toivottavasti nähdään molemmilta iloista peliä kauden päätteeksi!” Kettunen sanoo.

Suora lähetys lauantain pronssiottelusta on katsottavissa Solidsportissa.

GFT – ACE lauantaina 8.5. klo 16.00