Lauantaina runkosarjan viimeinen vierasottelu

01.03.2019 Off By admin

SoVo – GFT, la 2.3.2019 klo 16:00 Somero
Futsal-Liigan kauden 2018-2019 runkosarjan 21. ottelukierros

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin lähenee myös tämän futsalkauden runkosarjan päättyminen. GFT:n viimeisessä vierasottelussa matkustetaan Somerolle, jossa kyläillään paikallisen Voiman vieraana.

SoVon kausi on ollut vaihteleva. Joukkue aloitti kautensa vahvasti roikkuen pitkään kärjen tuntumassa. Vuoden vaihteen jälkeen on ollut vaikeampaa, sillä 2019 vuoden kahdeksasta sarjaottelusta somerolaiset ovat voittaneet vain kolme. Samalla sarjassa on pudotusta tullut sijoituksen suhteen. SoVo sijoittuu runkosarjassa varsin todennäköisesti joko sijalle viisi tai kuusi.

SoVo pesi kasvojaan viime lauantaina Sieviä vastaan edellisviikonlopun rumien tappioiden jälkeen ja johti 2-0 vielä ennen viimeistä kymmenminuuttista. Huolimatta Sievin noususta voittoon, lienee helppo olettaa että somerolaiset saivat jälleen uskoa tekemiseensä ja haluavat varmasti niistää kultaisilta kolme pistettä. Etenkin kun GFT tyrmäsi lauantaiset isäntänsä syyskierroksella Opinmäessä selkein 6-2-lukemin.

SoVosta on nostettava esiin joukkueen valtava hyökkäyspotentiaali. Joukkueen sarjasijoituksesta huolimatta he ovat takoneet kauden aikana selkeästi eniten maaleja kaikista joukkueista. 117 maalia 20 ottelussa tarkoittaa lähes kuuden tehdyn maalin keskiarvoa ja näistä maaleista sarjan pistepörssiä johtava Gesim Voca on ollut mukana yli joka toisessa, sillä tehoja on kertynyt 39 maalin ja 21 syotön verran. Opinmäessä pelatusta ottelusta Voca puuttui pelikiellon vuoksi, lauantaina hän on mukana ja hänet kultaisten puolustuksen on syytä merkitä tarkasti.

Kultaisilla on siis edessään runkosarjan viimeinen vierasottelu. Vieraissa otteet ovat olleet hieman ailahtelevia, sillä komeiden KaDy- ja Sievi-otteluiden vastapainoksi plakkariin on kertynyt kaksijakoisilla esityksillä tappiot Mad Maxille ja PJK:lle. Vierassaldona on ennen lauantaita seitsemän voittoa ja kolme tappiota, eli 21 sarjapistettä. Taistossa runkosarjan kakkossijasta tulisi lauantaina napsia se kahdeksas vierasvoitto.

KaDy-voiton jälkeen joukkue on hionut yhteishenkeään. Maanantaina palauttavana harjoituksena pelatun futsaltennisturnauksen vei nimiinsä Antti Koivumäen ja Lasse Saaren duo. Sen jälkeen harjoituksissa on menty totutun kovaa ja jokainen pelaaja on tarjonnut vahvan panoksensa kilpailussa peliajasta.

Ottelut SoVon kanssa ovat olleet viimevuosina kiihkeitä vääntöjä eikä tämänkään lauantain peli tuone poikkeusta sääntöön. Varmaa lienee kuitenkin se, että omilla vahvuuksilla pelattaessa kultaiset on vahvoilla.

Viikonloppuna kultaista futsalia on nähtävissä läpi Suomen, naiset pelaavat liigaottelunsa sunnuntaina Torniossa FTK:a vastaan klo 14 ja U21-joukkue mittelee voimiaan Jyväskylässä. Miesten ottelua voit katsoa kotisohvalta käsin Futsal-Liiga.tv -osoitteen kautta.

Runkosarja lyödään pakettiin ensi viikon lauantaina kotiottelulla PJK:a vastaan Opinmäessä klo 16:00. Tuolloin voit katsastaa kultaisten kunnon ennen puolivälierin alkamista. GFT pelaa myös puolivälierien ensimmäiset ottelut kotikentällään Opinmäessä lauantaina 16. ja sunnuntaina 17. maaliskuuta. Tervetuloa!