Lauantaina Somerolle – haastattelussa Miika Mendolin

12.10.2017 Off By admin

GFT nujersi lauantaina sarjakärjessä ilman pistemenetyksiä porskuttaneen Kampuksen Dynamon Opinmäessä jatkoajalla 2-1. Joukkue otti pelillisesti valtavan askeleen eteenpäin edellisestä viikosta ja treenikentällä läpikäydyt asiat siirtyivät hienolla tavalla Opinmäen isolle parketille. KaDyn maajoukkuemiehet onnistuttiin nollaamaan, ainoastaan Juho Rinne onnistui ohittamaan vahvasti GFT:n maalilla pelanneen Antti Koivumäen. Kun toisessa kenttäpäädyssä Antti Arvola ja Tom Korolainen pöllyttivät verkkoja, oli lopputulos espoolaisittain mieluisa.

Lauantaina on jälleen luvassa uusi runkosarjan ottelu, kenties hyvin erilainen, kun kultaiset matkustavat Somerolle. Isäntänä toimii SoVo, joka kapteeni-tähtipelaajansa Arber Istrefin johdolla asettaa GFT:n puolustuksen uudenlaisen haasteen eteen. Vahvan hyökkäyksen tueksi SoVon maalilta löytyy myös laatua, kun uransa uutta kevättä pelaava Marko Laaksonen tilkitsee tolppien väliä.

Viime kaudella GFT vei otteluvoitot sarjassa ja cupissa puhtaasti 3-0, joten revanssihenkeä somerolaisilta löytyy varmasti. Somerolaiset ovat raikkaalla hyökkäyspelillään nousseet parina viime kautena Futsal-Liigan ehdottomaan eliittiin, osoituksena tästä kahden viime kauden välieräpaikat; kaudella 2015-2016 SoVo kaatoi GFT:n pronssiottelussa, mutta viime kaudella Leijona Futsal tyrmäsi somerolaiset pronssipelissä. Viime kaudella SoVo voitti myös ensimmäistä kertaa järjestetyn Final Fourin.

Otteluennakon haastatteluun saapui tällä kertaa Espooseen tälle kaudelle Mäntsälän Urheilijoista siirtynyt Miika Mendolin.

Miika, siirryit täksi kaudeksi Espooseen, Futsal-Liigan kestomenestyjään GFT:hen. Kerro vähän futsaltaustastasi ja kuinka päädyit juuri Geftiin?

”Ensiksikin iso kiitos valmennukselle ja joukkueelle että ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja antaneet tämän mahdollisuuden tulla GFT:n riveihin!

Futsaltaustoistani sen verran että olen kotoisin Mäntsälästä, jossa ei kunnollisia jalkapallon harrastusmahdollisuuksia talvelle ole koskaan luotu. Niinpä joukkueemme kanssa ahtauduimme koulujen saleihin pelailemaan ns. sisäfutista ja pitämään kondista läpi talven yllä.

Myöhemmin kuitenkin ilmoitimme joukkeemme futsalin kolmoseen, jossa syttyikin varsinainen kipinä lajiin. Vuonna 2013 perustin Mäntsälään oman futsalin edustusjoukkueen joka keskittyi olellisesti futsaliin. Nykyisin MU Futsal pelaa Uudenmaan Kakkosessa.

Geftiin päädyin seuraavista syistä; asun nykyisin Vantaalla ja haluan kehittyä sekä oppia lajista. Ei siis ole parempaa paikkaa koko Etelä-Suomen alueella, jossa olisi vastaavaa tietotaitoa tai kokemusta futsalista. Pelasin yhden kauden kokeneen GFT-pelurin Aki “Känä” Miettisen valmennuksessa ja hänen intohimonsa futsalia kohtaan sai oman kiinnostukseni ja halukkuuteni heräämään”.

Ehdit jo avaamaan Valkeakoskella kauden toisessa pelissä maalisaldosi Liigassa, joten lienee helppoa sanoa, ettei sopeutuminen Liigan vauhtiin ole ollut hankalaa?

”Helppo on hyvistä syötöistä laittaa sisään! Varsinaiseen pelisysteemiin, pallokosketuksen ja taktiikan osalta kehitystä totta kai on tapahtunut. Paljon töitä täytyy vielä paiskia ja parkettia kuluttaa, jotta voin sanoa että olisin täysin sopeutunut liigan vauhtiin ja sen tuomiin haasteisiin. Olen pyrkinyt treeneissä ammentamaan kaiken mahdollisen opin ja seuraamaan kokeneita pelureita tarkasti”.

Lauantaina matkustetaan Someron Voiman vieraaksi. Mitä odotat tuolta ottelulta?

”Odotan joukkueeltamme hyvää ja tasaista suoritusta sekä kolmea pistettä! Aktiivisen puolustuspelaamisemme on toimittava kova otteista SoVoa vastaan. Henkilökohtaisesti on myös mukava kohdata jälleen kovia pelimiehiä kuten Arber Istrefi ja Gesim Voca. Tasainen vääntö on varmasti tulossa”.

SoVo-GFT lauantaina klo 16:00 Someron urheilutalolla. Ottelua voi seurata myös Futsal-liiga.tv -osoitteesta SoVon välilehdeltä, mikäli ei paikan päälle pääse. Lauantain vierasottelun jälkeen seuraava kotiottelu odottelee seuraavalla viikolla, kun lauantaina 21.10 Leijona Futsal vierailee Espoossa klo 16:00 alkavassa Futsal-Liigan ottelussa.