Leijonan luolasta yksi piste Espooseen

17.02.2018 Off By admin
Leijona Futsal – GFT 3-2 vm., 2-2 (1-0). Kultaiset matkusti lauantain alkuiltapäiväksi Toijalan Monitoimitalolle LeiF:n vieraaksi. Pienellä parketilla nähtiin tunteikas, vauhdikas ja tasainen Futsal-Liigan ottelu, josta GFT sai mukaansa yhden pisteen.
Ottelu alkoi kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa, ja kuudennella minuutilla Jussi Nyström laukoi tarkasti pallon GFT:n rysään. Ensimmäisen puoliajan edetessä kultaiset kohensi otteitaan ja lopulta jo ennen 15. peliminuutin täyttymistä LeiF:lle tuomittiin viides virhe. Lopulta kuudetta virhettä ja täten kymmenen metrin rangaistuspotkuun johtanutta vihellystä ei koskaan kuultu. GFT loi ensimmäisellä puoliajalla muutaman hyvän tilanteen, jotka Tuomas Kallioinen LeiF-maalilla torjui. Lasse Saari oli lähimpänä tasoitusmaalia, kova laukaus läheltä ja ylös ohitti Kallioisen, mutta Joma kimmahti takaisin kentälle ylärimasta. Taukoluvut siis 1-0. Toiselle puoliajalle GFT tuli terävämmin kuin ottelun alkuun. Tasoitusosumaa ei kauaa tarvinnut odotella, pelikello rullasi kolmatta minuuttia, kun Antti Arvolan tarkka kentän poikki edennyt syöttö tavoitti Ari Makowskin, joka ei epäröinyt vaan pamautti pallon vasurillaan maalin kattoon, 1-1! GFT:n hyvä ote jatkui, vain muutama minuutti edellisestä ja Ville Vähäkoitti ujutti pallon putterillaan ohi Kallioisen vieden kultaiset vierasjohtoon. Johtoasemassa GFT joutui virhesumaan aikaisessa vaiheessa, mutta lopulta myöskään kultaisia vastaan ei tuomittu kuudetta virhettä. Johtoasema muuttui tasatilanteeksi, kun Jovan Stankovic tasoitti kulmapotkukuviolla luvut 2-2:een. GFT haki ottelun voittoa ja kolmea pistettä lopussa rohkeasti reikäpaidalla, mutta sen suurempia maalipaikkoja ei onnistunut kultaiset luotua. Näin ottelu eteni viiden minuutin jatkoajalle. Jatkoajalla Antti Koivumäki kahmi pari huikeaa torjuntaa pitäen kultaiset mukana pelissä. Lopulta summeri päätti maalittoman jatkoajan ja ratkaisu haettiin kuuden metrin rangaistuspotkuilta. Molemmat joukkueet paukuttivat palloja verkkoon tasatahtia, kunnes lopulta Kallioinen venytti jalkansa pallon tielle ja tuolla torjunnalla pisteet jaettiin 2-1. GFT pystyi pimentämään kotijoukkueen usean kovan maalintekijän kohtuullisen hyvin ja haastamaan runkosarjan kärkisijoja miehittävän Leijonan erittäin hyvin. Parannettavaa toki on edelleen, mutta Leijona-ottelu toimi erinomaisena harjoituksena intensiteetiltään pudotuspelejä ajatellen. Pienet asiat pitää tehdä vielä paremmin, jotta keväällä pelit jatkuvat pitkälle. Kotietuun nähden kaksi pudotettua pistettä voivat olla ratkaisevat, mutta runkosarjan pelejä on edelleen neljä kappaletta jäljellä.
Näistä neljästä kaksi mitellään kotona Opinmäessä ja ensi viikon lauantaina vierailulle saadaan Mad Max Valkeakoskelta. Tuttuun tapaan kotiottelumme alkaa klo 16:00, lämpimästi tervetuloa!